Declarațiile Violetei Ivanov în perioada alegerilor prezidențiale din 2020

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Declarații, sesizări, poziții și apeluri emise de candidatul Partidului “Șor” (PPȘ), Violeta Ivanov, în perioada alegerilor prezidențiale din 2020. Informațiile sunt preluate în întregime de pe site-ul partidului partidulsor.md și din alte surse oficiale afiliate formațiunii.

Violeta Ivanov

Cuprins

noiembrie 2020


1 noi

Am votat pentru pensii, salarii și un trai decent pentru cetățeni

Am votat pentru pensii, salarii și un trai decent pentru cetățeni

Candidatul Partidului politic “Șor” la funcția de președinte al țării, Violeta Ivanov și-a exercitat dreptul la vot, însoțită de soț și mai mulți colegi de echipă. Ea a votat pentru un trai demn pentru cetățeni, pe care i-a îndemnat să participe la votare pentru a decide soarta țării.

Am votat pentru pensii, salarii și un trai decent pentru cetățeni, a declarat Violeta Ivanov după vot.

Totodată, ea a mai declarat jurnaliștilor adunați la secția de votare că a votat pentru sate prospere și pentru ca să fie ștearsă diferența dintre sat și oraș, astfel încât locuitorii satelor se se bucure de aceleași condiții ca la oraș.

Am votat pentru o Moldovă înfloritoare și pentru o agricultură modernă, așa cum o merităm, a mai adăugat Violeta Ivanov.

Ea a îndemnat toți cetățenii Republicii Moldova să participe la scrutin.

Aș vrea să îndemn cetățenii să vină la vot, puterea este în mâinile lor și astăzi vom decide viitorul, a punctat candidata Partidului politic “Șor”, Violeta Ivanov.

Sunt sigură că rezultatele sunt foarte bune pentru că am avut cel mai bun program

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului politic “Șor”, Violeta Ivanov le-a mulțumit tuturor alegătorilor și susținătorilor care s-au prezentat duminică la alegeri și s-a arătat încrezătoare în rezultatele sale, pentru că a avut cel mai puternic program.

Într-un scurt briefing după închiderea secțiilor de votare, Violeta Ivanov a venit cu un mesaj către cetățeni în care le-a mulțumit pentru participarea la votare, în pofida dificultăților.

Mulțumesc foarte mult pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă, pentru că nu sunteți indiferenți de soarta RM și, în pofida condițiilor climaterice, v-ați prezentat la vot, a declarat Violeta Ivanov.

De asemenea, ea le-a mulțumit susținătorilor săi pentru că au ieșit pentru a decide soarta țării. Totodată, Violeta Ivanov i-a mulțumit și echipei sale și s-a arătat încrezătoare în rezultatele sale.

Sunt sigură că rezultatele vor fi foarte bune pentru că am avut cel mai puternic program, așteptat de întreaga societate, a punctat Violeta Ivanov.

octombrie 2020


27 oct

Voi lupta ca indemnizația unică la nașterea copilului să crească până la 24 000 de lei

Voi lupta ca indemnizația unică la nașterea copilului să crească până la 24000 de lei

Indemnizații de până la 24 000 de lei la nașterea copiilor și indemnizații lunare pentru susținerea copilului până la vârsta de 18 ani sunt o parte din prevederile programului candidatului Partidului “Șor” la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov, pentru tineri și tinerele familii. Ea își exprimă încrederea că va transforma Republica Moldova într-o țară cu oportunități pentru tineri.

Violeta Ivanov menționează într-o postare pe contul său de Facebook că de la începutul campaniei electorale a discutat cu sute de familii tinere și a primit sute de mesaje din partea lor, care o întrebau despre ce prevede programul prezidențial “Moldova 2024” pentru ei.

Nici nu puteam să trec cu vederea viitorul acestei țări. Tinerii sunt prioritatea noastră, iar pe lângă acțiunile generale, menite să transforme țara noastră în una prosperă, avem și acțiuni direcționate anume pentru tineri și tinerele familii, a menționat Violeta Ivanov.

Potrivit acesteia, una din cele mai importante acțiuni din programul echipei sale este sprijinul familiilor la nașterea copiilor.

Noi luptăm de ceva vreme în Parlament să fie majorată indemnizația la nașterea copilului până la 16 000 de lei pentru primul copil și până la 24 000 de mii de lei pentru următorii copii născuți în familie, a amintit Violeta Ivanov.

De asemenea, Violeta Ivanov și echipa sa își propune să instituie suplimentar o indemnizație pentru susținerea copilului, care să fie acumulată într-un cont bancar până copilul va împlini vârsta de 18 ani. Aceasta va fi, în prima lună, echivalentul salariului mediu pe economie, adică aproape 8 000 lei la ziua de azi, după care, lunar, timp de 18 ani va fi de 2% din salariu mediu.

Eu cred că Republica Moldova va deveni o țară plină de oportunități pentru tineri, o țară din care copiii să nu mai vrea să plece peste hotare lăsându-și părinții și buneii, o țară în care să vrea să locuiască copiii și nepoții noștri. Moldova va fi o țară a schimbărilor, iar noi vom aduce aceste schimbări!, a concluzionat Violeta Ivanov.

26 oct

Violeta Ivanov și echipa sa propune un plan național de reîntoarcere a concetățenilor în patrie

Violeta Ivanov și echipa sa propune un plan național de reîntoarcere a concetățenilor în patrie

Indemnizații unice la reîntoarcere în patrie, facilități fiscale și la angajare în câmpul muncii, scutiri la plata serviciilor comunale și poliță de asigurare medicală – acestea sunt doar câteva din prevederile planului național al Violetei Ivanov și al echipei sale de reîntoarcere benevolă a conaționalilor în țară. Violeta Ivanov, candidata Partidului “Șor” la funcția de președinte a prezentat azi, într-un briefing, componenta pentru Diaspora din programul său electoral “Moldova 2024”.

Violeta Ivanov a menționat că o bună parte din prevederile planului au fost testate deja la Orhei, unde de câțiva ani funcționează cu succes un program la nivel local.

Propunem la nivel național indemnizații unice la revenirea în patrie echivalente cu câte trei salarii minime garantate în sectorul real. Indemnizații lunare pentru cei care nu se pot încadra în câmpul muncii, facilități fiscale și vamale cum ar fi scutirea de plată a impozitului pe venit, compensarea cheltuielilor legate de închirierea spațiului locativ pe o perioadă de maximum șase luni, poliță medicală gratuită în primul an, a subliniat Violeta Ivanov.

Candidata Partidului “Șor” susține că întreaga clasă politică trebuie să susțină acest plan, care trebuie să devină unul prioritar, inclusiv pentru viitorul președinte. Violeta Ivanov și-a exprimat regretul că politicienii nu sunt preocupați de problemele celor din Diaspora.

Majoritatea politicienilor și partidelor își amintesc de diasporă doar în perioada campaniilor electorale, le promit marea și sarea, iar apoi, după ce le obțin votul, uită de ei. Nu este și cazul formațiunii noastre, care, așa cum știți depune eforturi pentru a-i ajuta pe moldovenii care muncesc peste hotare, a menționat Violeta Ivanov.

În acest context, Violeta Ivanov a amintit de efectele programului “Moldova e casa mea” prin care sute de familii au primit la Orhei indemnizații a câte 500 de euro și fost ajutate să se reintegreze.

La Orhei am reușit să readucem câteva sute de familii. Da, nu e mult, dar închipuiți-vă că aducem câteva sute de familii în fiecare localitate, a menționat Violeta Ivanov.

Candidata Partidului “Șor” a amintit în cadrul briefingului și de proiectul de lege de susținere a cetățenilor care revin în patrie, elaborat de deputații fracțiunii, însă care de jumătate de an este blocat în Parlament de către majoritatea parlamentară.

De asemenea, Violeta Ivanov a vorbit și despre activitatea “Centrului de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Europa”, deschis acum câțiva ani în Italia la inițiativa lui Ilan Șor, și care oferă consiliere și ajutor multilateral moldovenilor care muncesc în statele europene.

Reacția lui Ilan Șor la speculațiile despre participarea Partidului “Șor” în coaliții

Speculațiile despre participarea Partidului “Șor” în coaliții fac parte din tehnologiile de campanie electorală murdară, a declarat Ilan Șor, liderul formațiunii. El a menționat că echipa sa, spre deosebire de altele, are o campanie electorală onestă și transparentă, chemând și oponenții să procedeze în același mod.

Liniștiți-vă și calmați-vă, toți cei care speculați pe tema viitoarei coaliții. Nu încercați să ne cununați fără să ne întrebați. Uitați-vă în ce s-a transformat această campanie. Rușine și batjocură. Murdărie și luptă fără reguli. Dodon o atacă pe Sandu, Sandu pe Dodon, Usatîi pe Dodon, Năstase pe Sandu și așa mai departe, a declarat Ilan Șor într-o adresare video pe contul său de Facebook.

De asemenea, Șor s-a adresat deputatului Platformei DA, Alexandru Slusari, care a vorbit despre o “posibilă coaliție” cu participarea Partidului “Șor”.

Dle Slusari, mai bine amintiți-vă cum liderul vostru Andrei Năstase a declarat recent că este gata să formeze o alianță cu oricine doar pentru a ajunge la putere, a menționat Ilan Șor.

Liderul Partidului “Șor” a reiterat că alegerile trebuie să fie o competiție de abordări și idei, dar nu “lupte fără reguli” și că formațiunea sa va continua să aibă un comportament corect.

Nu ne atrageți în conflictele voastre. Noi ducem o luptă corectă și transparentă, demonstrând că programul nostru este cel mai bun. Iar alții și-au construit programul doar pe ură și război. Prieteni, nu veți construi nimic cu ură și război. Astăzi ca niciodată este necesar să ne unim eforturile și să construim. Și deja după alegeri, când se vor calma spiritele, vom decide dacă vom merge în coaliție, cu cine, când și, cel mai important, pentru ce, a concluzionat Ilan Șor.

Programul “Moldova 2024” a candidatului la funcția de președinte Violeta Ivanov prevede, printre altele, majorarea pensiei minime până la 5 000 de lei, iar a salariului mediu la 10 000 de lei. De asemenea, Violeta Ivanov și Partidul “Șor” propun fortificarea rolului economic al statului, construcția în raioanele unde va fi nevoie a fabricilor de procesare a producției agricole, implementarea unui program național de irigare a terenurilor agricole, reparația tuturor drumurilor, asigurarea tuturor localităților cu acces la apă, canalizare și iluminare stradală. În plus, programul “Moldova 2024” conține mai multe măsuri de susținere a pensionarilor, familiilor cu mulți copii și a concetățenilor care decid să revină în patrie.

23 oct

Violeta Ivanov va extinde la nivel național proiectul de readucere a conaționalilor noștri de peste hotare

Violeta Ivanov va extinde la nivel național proiectul de readucere a conaționalilor noștri de peste hotare

Vicepreședinta Consiliului raional Orhei, Tatiana Platon, care anterior a muncit timp de 17 ani în Italia, a adresat un apel către diasporă în care i-a îndemnat s-o susțină pe Violeta Ivanov, candidata Partidului “Șor” la alegerile prezidențiale de la 1 noiembrie. Asta pentru că Violeta Ivanov este exponenta unei echipei care poate garanta, alături de echipa Partidului “Șor”, transformări majore în țara și care îi susține real pe moldovenii din străinătate care se hotărăsc să revină în patrie.

Tatiana Platon spune că echipa Violetei Ivanov își propune să extindă în toată țara bunele practici de la Orhei, inclusiv proiectul pentru susținerea repatriaților care decid să revină în țară.

Noi ca și echipă vom continua proiectele ce presupun readucerea cetățenilor noștri de peste hotare acasă, aceste proiecte deja au fost implementate orașul și raionul Orhei, dar noi îl vom extinde în toată Moldova. Îmi doresc să vină ziua când voi sta la masă cu toți prietenii mei care, în acest moment, sunt plecați peste hotare. Acum acest lucru devine posibil, să revenim acasă și să construim aici viitorul, a menționat Tatiana Palton într-o intervenție live pe Facebook.

Tatiana Platon a mai spus că Violeta Ivanov este cea mai potrivită candidatură la funcția de președinte. Este o persoană care și-a construit cariera muncind și știe cum să schimbe lucrurile în țară. Platon a mai spus că acum cetățenii trebuie să-și consolideze forțele pentru a schimba viitorul țării.

Nu așteptați 17 ani, cum am făcut eu cândva, când așteptam ca cineva să facă schimbarea pentru mine. Din experiența mea am înțeles că atât timp cât nu voi face eu, nimeni nu va face pentru mine, a menționat Tatiana Platon.

Precizăm că Tatiana Platon este unul dintre beneficiarii programului “Moldova e casa mea” din Orhei, implementat de echipa lui Ilan Șor din 2017. După 17 ani de muncă în Italia, grație programului, Tatiana a revenit la Orhei, unde, între timp, a devenit vicepreședintă a Consiliului Raional. În cadrul programului “Casa Mea e Moldova” oferă indemnizații unice de 500 de euro pentru fiecare repatriat, o serie de facilități inclusiv fiscale și ajutor la angajare. Datorită acestui program, în jur de 300 de familii au fost ajutate să revină la Orhei din străinătate.

Programul electoral al Violetei Ivanov își propune ca proiectul de la Orhei să fie extins la nivel național.

Anterior, deputații Partidului “Șor” au elaborat un proiect de lege pentru stimularea revenirii concetățenilor în patrie, însă acesta nu a fost susținut de restul deputaților din Parlament. Printre altele, proiectul prevedea pentru repatriați câte o indemnizație unică în valoare de trei salarii medii pe țară, acordarea indemnizațiilor lunare în mărime de un salariu mediu, facilități fiscale și scutiri la achitarea impozitului pe venit în primii cinci ani.

Violeta Ivanov propune un pachet social solid de susținere a pensionarilor

Pensie minimă de 5 000 de lei, compensații lunare de 1 000 de lei pentru coșul alimentar, facilități la plata utilităților și serviciilor comunale, și suport social larg. Acestea și alte acțiuni pentru pensionari se conțin în pachetul social solid din programul electoral “Moldova 2024” al Violetei Ivanov, candidata Partidului “Șor” la funcția de președinte al țării.

Violeta Ivanov a descris, într-un briefing, principalele acțiuni ale echipei sale pentru a le asigura o viață decentă pensionarilor. Ea spune că statul este obligat să dezvolte pentru ei programe ample.

Programul de acțiuni al Partidului “Șor” pentru pensionari prevede stabilirea pensiilor minime de 5 000 de lei, care să fie indexate în funcție de inflația reală. Iar tuturor pensionarilor să le fie acordate compensații lunare de o mie de lei pentru alimente. Statul trebuie să deschidă în localități magazine sociale în care prețurile, în primul rând pentru pensionari, să fie cu până la 50% mai mici decât în alte magazine, a menționat Violeta Ivanov.

Candidata Partidului “Șor” a mai afirmat că statul trebuie să deschidă și farmacii sociale în care medicamentele să fie vândute la prețuri admisibile pentru pensionari. Iar medicamentele pentru tratarea celor mai răspândite boli în rândul vârstnicilor trebuie să fie oferite gratuit.

Violeta Ivanov a subliniat că pachetul social propus de echipa sa prevede și o serie de facilități, iar printre acestea se numără alocarea unor subvenții de stat de până la 50% din valoarea facturilor la consumul de apă, gaz, curent electric, sau a cheltuielilor pentru cumpărarea de cărbune pentru sezonul de iarnă.

Vom insista ca statul să finanțeze, o dată pe an, odihna gratuită la sanatorii pentru fiecare pensionar, să fie garantată asistență individuală pensionarilor singuratici. Propunem ca pensionarilor să le fie asigurată asistență juridică gratuită în instituțiile de stat, a mai spus Violeta Ivanov.

Programul Violetei Ivanov “Moldova 2024” conține și acțiuni ce țin de organizarea timpului liber al pensionarilor. Printre acestea se numără crearea caselor de deservire socială pentru oamenii în etate și extinderea proiectului “Vârsta de Aur” pentru seniori. Echipa Violetei Ivanov își propune ca în orașe, sate și raioane să fie create cluburi de socializare pentru pensionari și va face demersurile de rigoare pentru ca pensionarii să aibă acces gratuit în instituțiile de cultură, iar în cinematografe – să se bucure de reduceri la bilete.

22 oct

Statul trebuie să le asigure pensionarilor gratuit medicamente

Statul trebuie să le asigure pensionarilor gratuit medicamente

Pensionarii trebuie să fie asigurați cu medicamente gratuite, consideră Violeta Ivanov, candidatul Partidului “Șor” la funcția de președinte al țării. Totodată, Ivanov consideră că statul trebuie să susțină crearea unei rețele de magazine sociale în care produsele de primă necesitate să fie vândute la prețuri de 50% mai mici decât în alte magazine. Prevederile se conțin în programul său electoral “Moldova 2024”.

Medicamentele pentru tratarea celor mai răspândite boli de care suferă vârstnicii trebuie să fie gratuite pentru pensionari. Asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite, inițial, cel puțin pentru tratarea celor mai răspândite boli de care suferă vârstnicii, este una din prioritățile programului electoral “Moldova 2024”, menționează Violeta Ivanov.

În acest sens, ea a amintit că fracțiunea Partidului “Șor” a înregistrat în Parlament un proiect de lege.

Fracțiunea Partidului “Șor” insistă de ceva vreme în Parlament asupra aprobării unei legi prin care statul să asigure persoanele vârstnice gratuit cu medicamente, sau cu reducere de 60–90%. Din păcate, deputații din majoritatea parlamentară blochează această inițiativă atât de necesară părinților noștri, a subliniat Ivanov.

Violeta Ivanov a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că statul trebuie să dezvolte și o rețea de magazine sociale în toată țara unde pensionarii să beneficieze de reduceri substanțiale.

Statul trebuie să asigure deschiderea unor magazine sociale în toate orașele și comunele, unde prețurile la produsele de primă necesitate să fie și mai mici cu până la 50%. Un stat cu o politică socială reală în beneficiul cetățeanului, aflat acum în dificultate, anume asta trebuie să facă, a menționat Violeta Ivanov.

Ea amintim că, până acum, echipa lui Ilan Șor a deschis în țară peste 130 de magazine sociale, iar până la finele anului vor fi peste 200.

Aceste magazine sunt un colac salvator pentru categoriile sociale defavorizate, mai ales în această perioadă complicată de pandemie, a remarcat Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov consideră că din funcția de președinte va avea mai multe pârghii pentru a influența Parlamentul și Guvernul să lase interesele politice la o parte și să lucreze pentru cetățeni.

Este de menționat că echipa Violetei Ivanov își propune să realizeze un pachet social important pentru pensionari. Prioritatea este majorarea pensiei minime până la 5 000 de lei. Statul va oferi alocații lunare pensionarilor de 1 000 lei pentru coșul alimentar și va acoperi jumătate din cheltuielile la plata serviciilor comunale. Fiecare pensionar, potrivit Programului “Moldova 2024”, va avea dreptul să meargă gratuit la sanatoriu o dată pe an.

Suntem singura echipă care mai întâi și-a testat programul, după care cere votul cetățenilor

Suntem singura echipă care mai întâi și-a testat programul, după care cere votul cetățenilor

Echipa Partidului politic “Șor” este singura echipă care mai întâi a testat cu succes programul său la Orhei și în alte localități după care vine să ceară votul cetățenilor pentru a extinde programul în întreaga țară. Declarația a fost făcută la postul “Moldova 1” de Violeta Ivanov, candidata formațiunii la funcția de șef al statului. Ivanov a menționat că echipa sa a demonstrat că în patru ani poate fi transformată țara, iar în acest sens vine cu programul cu acțiuni concrete – “Moldova 2024”.

M-am lansat în această campanie cu programul “Moldova 2024”, elaborat în comun cu o echipă de profesioniști, care a reușit să facă lucruri concrete și a demonstrat întregii țări că în patru ani schimbările sunt posibile în Republica Moldova, a menționat Violeta Ivanov.

Ea a amintit cele patru domenii prioritare ale programului său: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și medicina, lupta cu corupția. Violeta Ivanov a punctat un șir de acțiuni concrete care vor permite realizarea acestora: instituirea monopolului de stat asupra importului și comercializării produselor de tutun și alcool, gestionarea eficientă a banilor publici, reevaluarea veniturilor și cheltuielilor pentru a direcționa bani spre proiecte de infrastructură, agricultură modernă și programe sociale.

Violeta Ivanov a precizat că programul său a fost deja testat la Orhei, iar în prezent este implementat și în alte zeci de localități, inclusiv în orașul Taraclia.

Venim cu un program foarte clar, care nu divizează societate, fără geopolitică, dar cu acțiuni pe care le așteaptă cetățenii. Este singurul program testat și dacă vedeți cum s-a schimbat Orheiul în patru ani și cum bugetul municipal a putut crește de patru ori, atunci și la nivel de țară este posibil. Partidul politic “Șor” este singura formațiune care a realizat, după care vine la cetățeni și le propune să-l voteze ca să extindă lucrurile frumoase, a afirmat candidata Partidului “Șor”.

Violeta Ivanov consideră că președintele țării are suficiente pârghii pentru a monitoriza activitatea instituțiilor statului, inclusiv guvernul și parlamentul, pentru ca aceste instituții să activeze în folosul țării. Ea dă asigurări că alături de echipa sa de profesioniști poate schimba Republica Moldova.

Sunt alături de o echipă de profesioniști și am făcut lucruri clare și concrete – drumuri, grădinițe iluminare stradală, racordarea la rețelele de apă și sanitație. Așa vom merge și mai departe. Vom extinde aceste lucruri bune și mai multe proiecte pe care le meritați – salarii și pensii decente, agricultură performantă, fabrici de procesare a producției agricole, a declarat Violeta Ivanov.

20 oct

Violeta Ivanov a prezentat programul său electoral “Moldova 2024”

Violeta Ivanov a prezentat programul său electoral Moldova 2024

Republica Moldova are propria cale pe care trebuie să o urmeze – cea a schimbărilor și transformărilor, în măsură să asigure un nivel înalt de viață cetățenilor. Programul “Moldova 2024” oferă soluții la cele mai stringente probleme cu care se confruntă țara și cetățenii, a declarat marți, 20 octombrie, la Orhei, într-un briefing, Violeta Ivanov, candidata Partidului “Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Violeta Ivanov a făcut o totalizare a activităților din prima perioadă a campaniei electorale, menționând că a vizitat toate raioanele țării și sute de localități și a definitivat, împreună cu cetățenii, programul său electoral.

Consider programul prezidențial “Moldova 2024” o linie directorie care arată încotro trebuie să meargă țara. Nu spre Est și nu spre Vest, să nu tindă spre împrumuturi străine, să nu divizeze cetățenii pe criterii etnice, pe principii lingvistice sau altele. Moldova are calea ei – calea dezvoltării economice, modernizării infrastructurii, dezvoltării industriei, o țară cu un sistem social bine dezvoltat și cu salarii și pensii decente, a declarat Violeta Ivanov.

Ea a amintit că programul său se bazează pe patru direcții prioritare: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și medicina, lupta cu corupția.

În opinia Violetei Ivanov, relansarea economiei va permite să genereze suficiente surse pentru dezvoltarea infrastructurii, în special a celei rurale – reparația și iluminarea drumurilor din țară, atât naționale, cât și locale. Violeta Ivanov, își propune să elimine diferențele dintre sat și oraș, să redeschidă școlile și centrele medicale, să conecteze toate localitățile la rețeaua de apă și gaz.

Vom asigura conectarea la apă potabilă de calitate, precum și la rețeaua de gaz a tuturor localităților. Peste patru ani nu vor exista sate fără iluminat stradal, a dat asigurări Violeta Ivanov.

Programul “Moldova 2024” presupune și un șir de acțiuni concrete în domeniul dezvoltării agriculturii.

În primul rând, vom construi un sistem modern și eficient de irigare. Știu cum în patru ani să rezolvăm problema secetei în Moldova, a afirmat Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov a declarat că producătorii agricoli vor fi asigurați cu piață de desfacere, iar în acest sens construirea fabricilor de prelucrare a materiei agricole în raioane este o una din soluții.

Statul trebuie să devină principalul consumator al produselor autohtone. Statul trebuie să reglementeze prețurile, importul și exportul. Eu consider necesară implementarea unui program special care să asigure agricultorii cu credite preferențiale. Mai exact cu dobânzi de 0%, a punctat Violeta Ivanov.

Principalul scop al programului “Moldova 2024” este asigurarea condițiilor bune de trai, a unor venituri decente pentru cetățeni și un sistem social bine dezvoltat. Documentul propune și o serie de acțiuni pentru stimularea și motivarea angajării tinerilor în câmpul muncii, indemnizații de până la 24 de mii de lei la naștere și alocații lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta 18 ani. Un alt obiectiv propus de Violeta Ivanov este că, până în 2024, salariul minim în țară să fie de 10 000 de lei.

Echipa Violetei Ivanov își propune să realizeze un pachet social important pentru pensionari. În acest context, prioritatea este majorarea pensiei minime până la 5 000 de lei. Echipa Violetei Ivanov își propune transformarea rețelei de magazine sociale în magazine de stat, unde beneficiarii vor putea procura mărfuri la jumătate de preț. Farmaciile sociale vor fi prezente în fiecare localitate din țară, iar pensionarii vor primi gratuit medicamentele de bază. Violeta Ivanov susține că statul va oferi alocații lunare pensionarilor de 1 000 lei pentru coșul alimentar și va acoperi jumătate din cheltuielile la plata serviciilor comunale. Fiecare pensionar va avea dreptul să meargă gratuit la sanatoriu o dată pe an.

Violeta Ivanov a reiterat că nivelul corupției în sistemul de justiție va fi diminuat prin instituirea Curților de jurați pe lângă instanțele de judecată, iar judecătorii, procurorii, șefii de poliție trebuie să fie aleși direct de către cetățeni.

Candidata Partidului “Șor” la funcția de șef de stat își propune să-i consolideze pe cetățeni în jurul unei singure idei naționale – cea de a renaște Moldova.

În domeniul politicii externe, Violeta Ivanov a spus că va asigura relații bune cu țările vecine și va purta un dialog civilizat atât cu Estul, cât și cu Vestul.

Moldova nu trebuie să aleagă între Est și Vest, dar trebuie să beneficieze de colaborarea cu toate țările lumii, consideră Violeta Ivanov.

La finalul prezentării sale, Violeta Ivanov le-a mulțumit cetățenilor și echipei pentru susținere în campania electorală. Candidata Partidului “Șor”, Violeta Ivanov, va figura pe poziția a cincea în buletinele de vot la 1 noiembrie, când vor avea loc alegerile prezidențiale.

Pensionarii vor avea pensie lunară de cel puțin 5 000 de lei

Pensionarii vor avea pensie lunară de cel puțin 5 000 de lei

Pensii care să le acopere pensionarilor din țară cheltuielile pentru o viață decentă este unul din obiectivele programului electoral “Moldova 2024” al Violetei Ivanov, candidata Partidului “Șor” la funcția de șef al statului.

Ivanov a scris pe pagina sa de Facebook că ea și echipa sa își propun să realizeze un plan de acțiuni privind majorarea pensiei minime până la 5 000 de lei.

Suntem obligați să nu lăsăm bătrânii noștri să trăiască în sărăcie. Bătrânii noștri, care întruchipează înțelepciunea țării, merită tot ceea ce este mai bun: pensii normale, asistență socială calitativă, servicii medicale și medicamente de bază gratuite, facilități și susținere largă, a scris candidata Partidului “Șor”.

Violeta Ivanov consideră că statul trebuie să le asigure toate condițiile pensionarilor pentru un trai demn.

Este de datoria statului să ofere pensionarilor pensii, indemnizații și ajutoare financiare ce le-ar permite să trăiască o viață decentă. Să nu admitem situații când bătrânii noștri sunt nevoiți să lupte pentru supraviețuire, ci să le oferim toate condițiile pentru un trai demn, a subliniat Violeta Ivanov.

Un alt obiectiv anunțat în ajun de Violeta Ivanov, care vizează pensionarii, este cel cu privire la acordarea compensațiilor de stat care să acopere cu până la 50% din plățile facturilor la consumul de energie electrică, gaz și apă.

19 oct

Statul va compensa cu până la 50% cheltuielile pentru facturile la lumină, apă și gaz ale pensionarilor

Statul va compensa cu până la 50% cheltuielile pentru facturi

Candidata Partidului “Șor” la funcția de președinte al țării, Violeta Ivanov se pronunță pentru ca pensionarii să se bucure de mai mult sprijin din partea statului. Programul său electoral “Moldova 2024” propunere acordarea alocațiilor la achitarea serviciilor comunale, care să acopere până la jumătate din costul acestora.

Pensiile oferite în prezent nu le permit pensionarilor să acopere cel puțin cheltuielile elementare, susține Violeta Ivanov.

Este trist și regretabil faptul că pensionarii, care au muncit o viață întreagă, au construit această țară, nu se pot descurca cu pensiile oferite de stat, iar cheltuieli elementare cum ar fi facturile la serviciile comunale sunt o povară pentru ei, consideră candidata Partidului “Șor”.

Programul prezidențial “Moldova 2024” al Violetei Ivanov propune reducerea acestei poveri prin acordarea alocațiilor de stat pentru achitarea serviciilor comunale.

Îmi propun cu echipa mea ca deja către anul 2024 pensionarii să primească compensații din partea statului care să acopere cu până la 50% din plățile facturilor la consumul de energie electrică, gaz și apă, a scris Violeta Ivanov pe pagina sa de Facebook.

Candidata este convinsă că după implementarea programului economic al echipei sale și a acțiunilor concrete care vor duce la majorarea veniturilor în buget, statul va dispune de suficiente mijloace pentru a acoperi aceste cheltuieli pentru a ușura viața persoanelor vârstnice.

Acest ajutor va fi ca o gură de aer pentru pensionarii noștri, iar noi suntem obligați ca să le asigurăm un trai decent, a accentuat Violeta Ivanov.

16 oct

Primele trei acțiuni pe care le va întreprinde Violeta Ivanov în calitate de șef al statului arată grijă față de cetățeni

Asigurarea tratamentului gratuit de COVID-19 la domiciliu, efectuarea gratuită a radiografiilor, precum și testarea gratuită a cetățenilor, identificarea resurselor financiare pentru majorarea pensiilor și salariilor, dar și penalizarea politicienilor iresponsabili sunt primele direcții în care își va îndrepta în primul rând atenția candidata Partidului “Șor” la funcția de președinte, Violeta Ivanov, dacă va fi aleasă președinte al țării. În cadrul unei dezbateri electorale de la TVC, candidata a prezentat planurile și acțiunile concrete care vor fi întreprinse în vederea asigurării dezvoltării economice a țării.

În primul rând voi utiliza toate relațiile din exterior, cât și din interior, pe care le-am acumulat de-a lungul anilor și vom întreprinde măsuri concrete pentru a stopa extinderea pandemiei, deoarece suntem într-o situație catastrofală, a declarat Violeta Ivanov la dezbaterile electorale de la TVC.

Ea optează și pentru ca statul să acopere toate cheltuielile cetățenilor care se tratează de COVID-19, inclusiv testarea și radiografiile. O altă acțiune prioritară va ține de sporirea veniturilor cetățenilor.

Voi face tot posibilul pentru a reexamina bugetul statului, să se facă inventarierea cheltuielilor bugetare și să le direcționăm pentru pensii și salarii decente, a spus Violeta Ivanov.

De asemenea, ea menține și promisiunea făcută până la campania electorală că va promova inițiativa legislativă privind penalizarea politicienilor care își încalcă sau nu-și îndeplinesc angajamentele electorale.

Voi veni personal să prezint în Parlament inițiativa legislativă privind penalizarea celor care vin în campania electorală cu foarte multe promisiuni și uită de ele până la următoarele alegeri, a spus Ivanov.

Violeta Ivanov a vorbit și despre acțiunile care vor fi întreprinse pentru relansarea economiei și asigurarea cetățenilor cu pensii și salarii decente. Violeta Ivanov este convinsă că pensia minimă poate crește până la 5 000 de lei, în paralel cu creșterea economică. Veniturile suplimentare la buget necesare pentru creșterea pensiilor și salariilor vor fi asigurate din contul măsurilor concrete precum instituirea monopolului de stat la importul de produse din tutun și alcool, construcția întreprinderilor de procesare a fructelor și legumelor, dezvoltarea infrastructurii pentru atragerea investițiilor.

Anume după ce vom construi drumuri, vom asigura iluminat stradal, rețele de alimentare cu apă și sanitație, vor veni și investitorii. Avem exemplul de la Orhei, unde după implementarea proiectelor de infrastructură au venit investiții mari, care au permis deschiderea locurilor de muncă, dar și majorarea bugetului de patru ori, a menționat candidata Partidului “Șor”.

La finalul dezbaterilor, Violeta Ivanov a precizat că s-a lansat în cursa pentru președinție nu pentru a face jocuri politice și geopolitice, dar pentru a extinde în toată țara experiența de la Orhei, Taraclia și alte localități administrate de colegii săi.

Știu că v-ați săturat de promisiunile electorale și jocurile politice. Vin alături de o echipă de profesioniști care a demonstrat deja prin lucruri reale cum poate fi dezvoltată economia și cum poate fi ridicată țara din genunchi. Vreau să extind lucrurile frumoase de la Orhei, Taraclia, și alte localități, în toată țara, a punctat Violeta Ivanov.

Toate drumurile din țară vor fi reparate în patru ani!

Renovarea capitală a tuturor drumurilor de importanță națională și locală, iluminarea tuturor traseelor naționale și construcția autostrăzilor pe direcțiile nord-sud și est-vest ale țării sunt printre prioritățile programului electoral al Violetei Ivanov. Problema calității drumurilor este abordată la toate întâlnirile cu cetățenii, iar Violeta Ivanov este convinsă că identificarea soluțiilor pentru aceasta va conduce la ameliorarea situației și în alte domenii.

Calitatea drumurilor este un subiect abordat de cetățeni la fiecare întâlnire pe care o am. Oamenii sunt convinși că, având drumuri bune, țara noastră va deveni mai atractivă pentru investitorii străini, iar localitățile, mai ales cele care se află la distanță mai mare de centrele raionale, nu vor degrada și pustii într-un ritm atât de rapid. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere va favoriza și dezvoltarea turismului, inclusiv al celui local și rural, a scris Violeta Ivanov pe Facebook și a declarat ieri în cadrul întâlnirilor cu locuitorii orașului și raionului Cantemir.

Ea a amintit că programul său prevede renovarea tuturor drumurilor, iluminarea traseelor naționale și construcția de autostrăzi. Violeta Ivanov amintește că echipa Partidului “Șor” din care face parte a demonstrat în practică la Orhei, cum poate fi soluționată problema.

Echipa noastră a demonstrat la Orhei că acest lucru este posibil de realizat fără împrumuturi externe și în termene scurte, utilizând numai resursele financiare și umane proprii. Drumuri calitative înseamnă investiții externe, înseamnă oameni angajați în câmpul muncii cu salarii decente, înseamnă comoditate și mai puține accidente rutiere, a notat Violeta Ivanov.

15 oct

Promo-LEX bate alarma în cazul defavorizării Violetei Ivanov în scrutinul prezidențial

Promo-LEX bate alarma în cazul defavorizării Violetei Ivanov în scrutinul prezidențial

Situația în care s-a pomenit candidata Partidului politic “Șor” la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov, care nu-și poate deschide cont electoral, denotă imperfecțiunea cadrului legislativ, care trebuie modificat, susține Asociația Promo-LEX, care monitorizează campania electorală. Șeful Misiunii de monitorizare a organizației, Pavel Postică, a remarcat într-un briefing că, în această situație, nu sunt asigurate posibilități egale pentru toți concurenții.

Cadrul legal la momentul de față nu oferă o posibilitate de o competiție corectă pentru toți candidații înregistrați în cursa electorală, atunci când prin anumite aspecte administrative, activitatea acestora este limitată, a declarat Pavel Postică la prezentarea raportului nr. 4 de monitorizare a campaniei.

El s-a referit în acest context la refuzul nejustificat al băncilor de a deschide cont electoral Violetei Ivanov. Potrivit lui Pavel Postică este vorba de o lacună legislativă care trebuie înlăturată.

Legislația este imperfectă din considerentul pentru că pe de o parte obligă concurenții să deschidă conturi electorale în campanie, dar nu obligă băncile să deschidă astfel de conturi pentru toți candidații înregistrați în cursă. Aceste prevederi legislative trebuie să fie revizuite, iar intervenția parlamentului este necesară, a menționat Pavel Postică.

Amintim că Partidul “Șor” a anunțat anterior că băncile din Moldova au refuzat nemotivat să deschidă cont electoral pentru Violeta Ivanov, ceea ce împiedică buna organizare a campaniei și o defavorizează în raport cu alți candidați. Formațiunea a sensibilizat și organizațiile și observatorii internaționali pe marginea acestui caz.

14 oct

Violeta Ivanov propune acțiuni concrete în vederea asigurării cu transport a satelor și construcția parcurilor pentru familii

Programul prezidențial al candidatei Partidului “Șor”, Violeta Ivanov, “Moldova 2024” prevede acțiuni concrete pentru rezolvarea problemelor întâmpinate de cetățeni, inclusiv lipsa transportului din sate spre centrele raionale și lipsa locurilor de agrement în regiuni. În timpul discuțiilor cu cetățenii pe care le-a avut în raioanele Nisporeni, Strășeni și Criuleni, Violeta Ivanov a prezentat viziunea sa și a echipei asupra dezvoltării țării.

După ce a vizitat raioanele de Nord ale țării, Violeta Ivanov își continuă întâlnirile cu cetățenii în zona de Centru. Marți a reușit să viziteze și să discute cu locuitorii din trei raioane – Nisporeni, Strășeni și Criuleni, care, la fel ca cetățenii întregii țări, se confruntă cu multe probleme și neajunsuri.

Printre acestea, locuitorii de la sate au menționat lipsa transportului public către centrele raionale, unde trebuie să ajungă, uneori, și de câteva ori pe săptămână, dar este lume care trebuie să circule chiar zilnic, pentru a ajunge la serviciu.

Într-o lume a schimbărilor și a mișcării, cetățenii se bucură de libertatea de a circula. Statul este obligat să garanteze acest drept. La noi în Republica Moldova însă, cetățenii din foarte multe localități continuă să resimtă o lipsă acută de transport public interurban. Multe planuri ale sătenilor se duc de râpă sau nu sunt realizate pe deplin anume din această cauză, susține Violeta Ivanov.

În acest context, ea a anunțat cetățenii că programul său “Moldova 2024” prevede acțiuni concrete și în acest sens astfel încât să existe transport zilnic din localități spre centrele raionale, de câteva ori pe zi.

Eu și echipa mea știm cum să asigurăm și să organizăm circulația transportului public dintre comune și centrele raionale de câteva ori pe zi. Pentru ca acest obiectiv să fie realizat nu sunt necesari bani mulți. Programul nostru electoral prezidențial “Moldova 2024” conține soluții și la acest capitol, susține Violeta Ivanov.

Un alt subiect ține de lipsa de locuri de agrement în regiuni. Violeta Ivanov consideră că toate localitățile trebuie să aibă amenajate locuri de odihnă pentru familii.

Vom construi în fiecare raion câte un parc de odihnă pentru familii. Cu multă verdeață, terenuri de sport și de joacă pentru copii, caruseluri, locuri special amenajate pentru mamele cu bebeluși și spații pentru persoanele vârstnice. În sec. XXI acesta nu trebuie să fie un lux, dar un serviciu accesibil tuturor, consideră Violeta Ivanov.

În opinia sa, și aceste acțiuni vor contribui la eliminarea diferențelor dintre sat și oraș, unul din obiectivele cheie ale programului prezidențial “Moldova 2024”.

13 oct

Violeta Ivanov îndeamnă partidele fără candidați să o susțină la prezidențiale

Violeta Ivanov îndeamnă partidele fără candidați să o susțină la prezidențiale

Candidatul Partidului politic “Șor” la funcția de președinte al țării, Violeta Ivanov a îndemnat astăzi partidele și susținătorii formațiunilor politice care nu au un candidat propriu la alegerile prezidențiale să o susțină pe ea. Violeta Ivanov a subliniat că este singurul candidat fără anumite interese politice sau geopolitice. Ea a declarat într-un briefing că, în urma zecilor de întrevederi cu cetățenii țării, s-a convins că toți, indiferent de viziunile lor politice, au aceleași așteptări de la viitorul șef al statului: un trai decent, economie prosperă, localități dezvoltate – obiective incluse în programul său electoral “Moldova 2024”.

Violeta Ivanov a precizat că la întâlnirile cu oamenii a discutat și cu mulți susținători ai altor partide precum Partidul Comuniștilor, Partidul Democrat, Pro Moldova. Toți cetățenii, indiferent de viziunile politice, s-au săturat de vorbe goale și promisiuni, spune candidata.

Am văzut o susținere mare din partea acestor cetățeni. Ei s-au săturat deja de geopolitică, de politicieni care divizează societatea în ai noștri și ai voștri, pe criterii etnice și lingvistice. Cetățenii vor salarii și pensii decente, drumuri și iluminat stradal, acces la apă potabilă, grădinițe și școli moderne, protecție socială garantată de stat, nu mimată, dar și rezolvarea problemelor stringente cu care se confruntă zilnic, a declarat Violeta Ivanov.

Ea a precizat că aspiră la funcția de șef al statului fără ca să fie ghidată de interese geopolitice, dar pentru a realiza lucruri concrete în beneficiul cetățenilor și țării.

Eu nu aspir la funcția de președinte pentru a face politică, eu nu le voi cere cetățenilor să aleagă între Est și Vest și nu mă interesează jocurile politice de culise. Eu am un program electoral pe care intenționez să-l aplic în practică și care este în favoarea fiecărui cetățean, indiferent de etnie, limba vorbită sau viziuni politice. Eu sunt convinsă că fiecare cetățean, indiferent de vectorul geopolitic pe care îl susține, dorește o Moldovă prosperă, a accentuat Violeta Ivanov.

În acest context, Violeta Ivanov a îndemnat partidele și susținătorii partidelor care nu au propriul candidat să susțină candidatura sa, deoarece are un program real și concret.

Vă invit să susțineți candidatul care împărtășește aceleași viziuni cu ale Dvs., care nu vine să facă politică, dar să realizeze lucruri concrete, care, sunt convinsă, sunt prevăzute și în programele partidelor pe care le susțineți sau din care faceți parte, dar care nu au candidați la aceste alegeri. Susțineți echipa care va aduce beneficii directe fiecărui cetățean în cel mai scurt timp, a punctat Violeta Ivanov.

Candidatul Partidului “Șor”, Violeta Ivanov, care va figura cu numărul 5 în buletinele de vot, a reușit de la începutul campaniei să viziteze toate raioanele de nord ale țării, unde a avut câte 8–10 întrevederi zilnice cu cetățenii.

Toate localitățile din țară vor fi conectate la apă și canalizare

Candidata Partidului “Șor” la funcția de șef al statului, Violeta Ivanov, susține că împreună cu echipa sa își propune să diminueze discrepanțele dintre viața la oraș și sat, iar asigurarea localităților cu sisteme de alimentare cu apă și canalizare este un obiectiv în acest sens. Acesta este și unul dintre obiectivele programului electoral “Moldova 2024” al Violetei Ivanov.

Fie că e vorba de orașe sau de sate, este inadmisibil ca în sec. XXI să existe gospodării neconectate la apeduct și canalizare. La ora actuală, situația din acest domeniu este una dezastruoasă. Este o rușine că am ajuns la situația când 45% din populația țării nu are acces la apeduct, iar 76% – la rețelele de canalizare, a scris Violeta Ivanov pe pagina sa Facebook.

Candidata a menționat că programul său electoral “Moldova 2024” își propune să reducă diferența dintre sat și oraș, iar accesul populației la apeduct și sistem de canalizare, mai ales în zonele rurale, este un pas în această direcție.

Accesul la apă și canalizare, pe lângă confort mai înseamnă și sănătatea cetățenilor și un mediu mai protejat. Nu va fi ușor, dar nu și imposibil. Atunci când există voință și pricepere pot fi făcute lucruri mărețe, a menționat Ivanov.

Programul electoral al Violetei Ivanov “Moldova 2024” se bazează pe patru piloni: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și sănătate, și lupta cu corupția.

12 oct

Peste patru ani nu vor exista sate fără iluminat stradal

Peste patru ani nu vor exista sate fără iluminat stradal

Implementarea în practică a programului prezidențial “Moldova 2024” va permite dezvoltarea într-un ritm avansat a infrastructurii, în special a celei rurale, susține candidata Partidului “Șor” la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov. Ea a menționat într-o postare pe Facebook că una din priorități este și iluminarea stradală a localităților, astfel ca peste patru ani să nu mai existe sate în care cel puțin principalele străzi să nu fie iluminate.

Unul din obiectivele programului meu și al echipei Partidului “Șor”, “Moldova 2024” este să elimine diferența dintre sat și oraș. Toți cetățenii țării trebuie să se bucure de condiții decente de trai și infrastructură modernă. În anul 2024, în țara noastră nu vor mai exista localități, cât de mici, unde, cel puțin străzile principale să nu fie iluminate, a scris Violeta Ivanov pe contul său de Facebook.

Ea menționează că echipa Partidului “Șor” are o bună experiență în privința iluminării localităților din întreaga țară.

Iluminarea stradală a devenit practic o carte de vizită pentru toate localitățile administrate de membrii echipei Partidului “Șor”. Am început în 2015 la Orhei, după care ne-am extins și în alte orașe și sate. Iar în mai puțin de un an am reușit să transformăm Taraclia în cel mai luminos oraș din regiunea de sud, după ce am realizat programul nostru într-un timp record, notează Violeta Ivanov.

Amintim că echipa Partidului “Șor” a iluminat deja aproximativ 30 de localități din Republica Moldova, inclusiv orașele Orhei și Taraclia, iar în prezent au loc lucrări în alte câteva zeci de sate și comune.

11 oct

Pentru ca Moldova să scape de corupție trebuie create condiții decente de viață

Crearea condițiilor decente de trai ar descuraja în mare măsură corupția din țară, iar instituirea Curților de jurați pe lângă instanțele de judecată, pe exemplul țărilor dezvoltate, ar asigura un act al justiției corect, dar și la creșterea încrederii în justiție. Afirmații în acest sens a făcut Violeta Ivanov, candidatul Partidului “Șor”, la dezbaterile electorale de la postul de televiziune Prime.

Corupția poate fi eliminată prin dezvoltarea și crearea condițiilor bune de viață și creșterea nivelului social-economic din țară, a afirmat Violeta Ivanov.

Un alt aspect ce ar descuraja actele de corupție, mai ales în justiție, ar fi instituirea Curților de jurați.

Noi pledăm pentru instituirea Curților de jurați, așa cum se procedează în țările dezvoltate. Considerăm că deciziile pe dosarele mai sensibile și a celor de corupție trebuie luate cu implicarea cetățenilor care ar face parte din aceste Curți de jurați, a menționat Violeta Ivanov.

În alt context, candidatul Partidului “Șor” a afirmat că Moldova își poate face un loc bun pe piețele externe cu producția sa agricolă calitativă, iar pentru asta statul trebuie să susțină programe naționale în sectorul agrar și cel al industriei prelucrătoare.

Punctul forte al exporturilor moldovenești trebuie să fie produsele agricole gustoase și aromate, care să fie așteptate în est și vest, a spus Violeta Ivanov.

Candidatul Partidului “Șor” a menționat că programul său prezidențial “Moldova 2024” conține mecanisme clare cum poate fi realizat acest lucru. Statul trebuie să investească în dezvoltarea sectorului agrar, astfel ca să atingem performanța de a obține câte 2–3 recolte pe an, a declarat Violeta Ivanov. Ea a mai spus că statul trebuie să susțină un program național pentru dezvoltarea sistemelor de irigare moderne, dar și de creare a unor fabrici moderne pentru prelucrarea producției agricole.

10 oct

Avem nevoie urgent de un program național de dezvoltare a agroturismului

Avem nevoie urgent de un program național de dezvoltare a agroturismului

Situația din agroturismul rural poate fi înviorată dacă statul ar oferi subvenții atractive celor care vor să facă afaceri în acest domeniu, iar programul echipei mele prevede măsuri concrete în acest sens, inclusiv adoptarea unui program național. Noi propunem ca statul să ofere sume cuprinse între 5 000 și 10 000 euro celor care vor construi pensiuni mici, mai ales în localitățile rurale pitorești. Despre aceasta a scris pe Facebook, Violeta Ivanov, candidata Partidului “Șor” la funcția de șef al statului.

Violeta Ivanov a menționat că, în prezent, potențialul din această componentă a turismului moldovenesc nu este valorificat pe deplin, deși are mari perspective.

Eu și echipa noastră suntem convinși că este nevoie să fie adoptat urgent un program de stat de susținere a agroturismului rural. Noi considerăm că situația din agroturismul rural ar putea fi înviorată dacă statul va oferi subvenții atractive celor care vor să facă afaceri în acest domeniu, a menționat Ivanov.

Ea a subliniat că programul echipei sale prevede acordarea unor subvenții de până la 10 000 euro pentru cei care vor construi pensiuni în localitățile țării. Ivanov susține că țara noastră are multe destinații turistice, care trebuie valorificate.

Ca fost ministru al mediului cunosc amănunțit potențialul țării în acest sens. Moldova, această frumoasă palmă de pământ pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu, are o sumedenie de locuri pitorești și monumente ale naturii deosebite, unele chiar unice în spațiul european și mondial. Trebuie să valorificăm cu grijă și pe deplin acest potențial, a adăugat Ivanov.

Programul prezidențial electoral al Violetei Ivanov “Moldova 2024” propune soluții concrete de dezvoltare a țării pe următorii patru ani. Documentul se bazează pe patru piloni: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și sănătate, și lupta cu corupția.

9 oct

Eu știu cum în patru ani să rezolvăm problema secetei în R. Moldova!

Eu știu cum în patru ani să rezolvăm problema secetei în R. Moldova!

Un plan național de irigare a tuturor terenurilor agricole din Moldova ar soluționa problema secetei în Moldova. În acest sens, statul trebuie să asigure crearea unui sistem de captare a apelor de pe urma ploilor și în urma topirii zăpezii, consideră Violeta Ivanov, candidata Partidului “Șor” la funcția de șef al statului.

Violeta Ivanov susține că Moldova, cu cele mai fertile soluri din Europa, este afectată în ultimi de ani secetă, iar acest fapt se răsfrânge asupra economiei, țara fiind obligată să cumpere de peste hotare tot mai multe produse.

Este trist și păcat să irosim potențialul agrar în condițiile în care Republica Moldova este situată geografic între două râuri mari și are soluri atât de fertile. Iată de ce agricultura noastră are nevoie de un sistem eficient de irigare, unul complex, coordonat și eficient, a scris Ivanov pe pagina sa de Facebook.

Candidata Partidului “Șor” la Președinție, care în trecut a deținut funcția de ministru al mediului, spune că un sistem de captare a apelor ar remedia situația.

În trecut, am realizat mai multe studii, alături de o echipă de experți notorii, privind crearea unui sistem de captare și stocare a apelor din timpul ploilor puternice și în urma topirii zăpezii, care să fie utilizate pe timp de secetă, a adăugat Violeta Ivanov.

Politiciana a accentuat că acest sistem ar trebui să facă parte dintr-un plan național de irigare. Ea consideră că soluțiile de moment, cum ar fi utilizarea apelor freatice și subvențiile de la stat, nu sunt suficiente pentru salvarea sectorului agrar.

Eu știu cum în patru ani să rezolvăm problema secetei în R. Moldova!, a scris Violeta Ivanov.

Amintim că “Moldova 2024”, programul electoral al Violetei Ivanov, prevede o serie de măsuri pentru revigorarea sectorului agrar. Printre acestea se numără implementarea unui sistem național de irigare a terenurilor agricole, salvarea resurselor acvatice și a solurilor fertile.

8 oct

Statul trebuie să cumpere de la agricultori roada anului viitor

Statul trebuie să cumpere de la agricultori roada anului viitor

Candidata Partidului “Șor” la Președinție, Violeta Ivanov, consideră că statul trebuie să cumpere în avans de la agricultori roada anului viitor. Mai mult, Ivanov susține că statul trebuie să revină la practicile economiei planificate și să le propună agricultorilor să cultive cantitățile necesare de culturi pe care s-ar obliga să le cumpere.

Statul ar face un gest de solidaritate și va deveni astfel un partener sigur.

Acum statul trebuie să vadă în agricultori parteneri de nădejde, iar o dovadă în acest sens este să le cumpere în avans roada pentru anul viitor. Astfel, statul trebuie să analizeze necesitățile de care are nevoie țara, după principiul economiei planificate, și în funcție de aceasta să le propună agricultorilor să cultive cantitățile necesare pe care se obligă să le cumpere, a scris Violeta Ivanov pe pagina sa de Facebook.

Candidata Partidului “Șor” susține că statul trebuie să aibă o strategie pe termen lung și în cazul supraproducției de fructe și legume, iar construirea de fabrici, inclusiv de conserve ar fi soluția optimă.

Așa cum spuneam zilele trecute, trebuie construite fabrici de prelucrare a materiei prime agricole, inclusiv fabrici de conserve, pentru a procesa fructele și legumele. Acesta este cel mai sigur mod ca fructele și legumele să nu se strice pe deal, dar să fie transformate în sucuri și alte conserve care să ajungă pe rafturi în UE și CSI, iar agricultorii să aibă garanția că produsul crescut de ei cu atâta trudă nu se va pierde, a adăugat Violeta Ivanov.

Precizăm că Violeta Ivanov candidează la Președinție din partea Partidului “Șor” cu programul “Moldova 2024” care prevede și un pachet de acțiuni pentru reanimarea sectorului agrar.

7 oct

Agricultorii trebuie să beneficieze de credite cu dobânda 0% în primii 3 ani

Agricultorii trebuie să beneficieze de credite cu dobânda 0% în primii 3 ani

Agricultura Moldovei va face cu greu față competiției atât timp cât nu se va bucura de condiții similare cu cele din alte țări. În acest context, candidatul Partidului politic “Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova, Violeta Ivanov, propune ca o măsură de stimulare a sectorului, asigurarea cu credite ieftine și chiar cu 0% dobânda pentru agricultori.

Cum poate agricultorul sau fermierul moldovean să-și vândă producția la același preț cu cel francez sau german, când doar dobânda la credite este de câteva ori mai mare în Moldova decât în majoritatea statelor europene? În acest an, mai mult ca niciodată a devenit clar că sectorul agrar necesită o atenție sporită din partea statului. Iar una din condițiile primordiale pentru dezvoltarea agriculturii este accesul la resurse financiare și credite ieftine, a scris Violeta Ivanov.

Ea a menționat că în prezent, mulți agricultori și fermieri sunt înglodați în datorii și fie nu vor mai risca să ia credite, fie băncile le vor refuza cererile. În această situație, vor fi obligați să-și înceteze activitatea. Aceasta înseamnă producție agricolă mai puțină, mai multe importuri, mai puține exporturi și, cel mai grav, mai mulți șomeri și tineri plecați peste hotare.

Iată de ce, eu consider necesară implementarea unui program special care să asigure agricultorii cu credite preferențiale. Mai exact – 0% în primii trei ani, adică credite fără dobândă și aplicarea unei dobânzi mai mici decât pentru creditele obișnuite, în următorii ani, propune Violeta Ivanov.

În opinia sa, statul este obligat să ajute agricultura să se repună pe picioare, pentru că acest sector este unul crucial pentru viitorul țării noastre. În plus, în acest proiect vor fi atrase și instituțiile bancare, mai ales că în prezent dețin suficiente lichidități pentru a oferi astfel de credite.

Pledez și voi pleda în continuare pentru un pachet complex de măsuri în acest sens, iar asigurarea agricultorilor cu credite fără dobândă este în topul priorităților. Agricultura și agricultorii merită mai mult sprijin din partea statului. Moldova merită schimbări!, a concluzionat Violeta Ivanov.

Amintim că Violeta Ivanov a propus mai multe soluții pentru resuscitarea sectorului agricol. Printre acestea sunt măsuri concrete de protejare și promovare a producătorilor autohtoni, construcția întreprinderilor de procesare, etc.

Ilan Șor: Banca Națională îndeplinește o comandă politică

Banca Națională a Moldovei îndeplinește o comandă politică, blocând deschiderea unui cont electoral Partidului “Șor”. Despre asta a declarat Ilan Șor, liderul formațiunii. El a făcut apel la BNM să înceteze încălcarea legii, subliniind că, în caz contrar, va solicita demiterea conducerii instituției.

Ilan Șor a reamintit că băncile comerciale refuză să deschidă partidului un cont, blocând, de facto, campania electorală a candidatului formațiunii, Violeta Ivanov. Politicianul s-a declarat sigur că aceste presiuni au loc făcute la indicația directă a Băncii Naționale.

Noi înțelegem perfect că aceasta este o comandă. Este un ordin de a pune Partidul “Șor” în condiții de concurență electorală inegale. Banca Națională deține toate pârghiile pentru a corecta situația. Ei înțeleg foarte bine că este o ilegalitate să refuze Partidului “Șor” deschiderea unui cont bancar. Apare întrebarea: ale cui interese apără BNM?, a declarat Ilan Șor într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a subliniat că toate instituțiile statului, conform legii, sunt obligate să asigure o atitudine corectă în campania electorală. El a numit acțiunile BNM ca “ilegalități fără precedent”.

Tovarăși din BNM: voi nu sunteți stat în stat. Voi sunteți funcționari. Voi sunteți obligați să executați legea. Dacă nu veți asigura respectarea legii, vom fi obligați să cerem demisia conducerii BNM, a avertizat Ilan Șor.

De asemenea, Șor a făcut apel către membrii Comisiei Electorale Centrale, îndemnându-i să-și îndeplinească obligațiile directe și să asigure condiții egale tuturor concurenților electorali.

Anterior, despre refuzul băncilor de a deschide cont bancar Partidului “Șor” au anunțat, într-o conferință de presă, deputatul Denis Ulanov și Dumitru Cazac, reprezentantul formațiunii în CEC. Eu au precizat că una dintre bănci a fost obligată prin hotărâre judiciară să deservească conturile formațiunii, însă instituția bancară nu se conformează. Denis Ulanov a calificat această situație ca fiind o conspirație a instituțiilor statului împotriva Violetei Ivanov, candidata Partidului “Șor” la prezidențiale.

6 oct

Partidul “Șor”, ținta unor atacuri menite să-i blocheze activitatea politică și electorală

Partidul Șor, ținta unor atacuri menite să-i blocheze activitatea politică și electorală

Partidul politic “Șor” și candidatul său la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov sunt ținta unei conspirații din partea autorităților care au drept scop să împiedice activitatea formațiunii și a candidatului în campania electorală, urmărindu-se chiar scopul de a o exclude din cursă, a declarat marți, 6 octombrie, deputatul Denis Ulanov. Acesta, precum și juristul Dumitru Cazac, au făcut referire la încălcările fără precedent comise de Victoriabank, care a închis unilateral conturile partidului, în timp ce alte bănci nu vor să încheie contract cu formațiunea. Între timp, autoritățile statului responsabile de acest domeniu nu întreprind absolut nimic pentru a debloca situația, în pofida unei încheieri judecătorești în acest sens.

Cu doar câteva luni înainte de campania electorală, Victoriabank, unde își avea contul Partidul “Șor”, a anunțat rezilierea contractului, fără a prezenta niciun argument sau motiv în acest sens. Deși instanța de judecată a emis o hotărâre prin care “Victoriabank” era obligată să deservească Partidul conform contractelor anterioare, până la emiterea unei hotărâri definitive pe caz, instituția bancară nu s-a conformat.

Între timp, Partidul “Șor” a depus cerere de deschidere a contului la toate instituțiile bancare din Republica Moldova, dar i s-a refuzat, sau nu a primit răspuns, a explicat juristul Dumitru Cazac.

Situația a devenit și mai gravă în perioada electorală, când a fost refuzată deschiderea contului grupului de inițiativă care a colectat semnături în favoarea Violetei Ivanov.

Partidul “Șor” s-a adresat la Comisia Electorală Centrală, care a redirecționat demersul către Banca Națională. Între timp, și formațiunea s-a adresat Băncii Naționale, organul care controlează activitatea bancară.

BNM ne-a răspuns că nu are prerogativa de a penaliza băncile pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, nu este împuternicită să oblige băncile să deschidă un cont (deși legea obligă persoanele juridice să dețină un cont bancar) și, în general, nu are competența de a soluționa astfel de chestiuni, a declarat Dumitru Cazac.

El a menționat că este vorba de o încălcare clară a Constituției și a drepturilor politice și electorale ale Partidului “Șor” și candidatului său.

Iar deputatul Denis Ulanov a arătat că toate aceste grave încălcări ale legislației demonstrează că este vorba de o conspirație împotriva Partidului “Șor” și a candidatului său, cărora le sunt încălcate în mod flagrant drepturile și sunt create condiții inegale de participare în procesul electoral. Denis Ulanov a amintit că toate cheltuielile electorale necesită operațiuni bancare de pe un cont deschis special în acest scop.

Cum putem explica această pasivitate a CEC și BNM decât printr-o conspirație a instituțiilor de stat pentru a bloca procesul electoral în care Partidul “Șor” joacă un rol activ? De facto, CEC și BNM contribuie la încălcarea drepturilor și competiției politice în procesul electoral, a declarat Denis Ulanov.

El consideră că cele două instituții îndeplinesc o comandă politică și a cerut respectarea legislației precum și demiterea funcționarilor Băncii Naționale care prin inacțiunile lor periclitează activitatea Partidului “Șor”.

Vom construi fabrici de conserve în toate raioanele unde va fi nevoie

Candidata Partidului “Șor” la prezidențiale, deputata Violeta Ivanov, consideră că în fiecare raion unde este nevoie, conform profilului agricol, trebuie construite întreprinderi de stat pentru prelucrarea materiei prime din sectorul agrar. În acest fel, producătorii agricoli vor fi siguri că vor avea piață de desfacere și vor fi protejați.

Violeta Ivanov consideră că în Moldova trebuie creată infrastructura necesară pentru procesarea produselor agricole, inclusiv pentru export. În acest sens, programul prezidențial al echipei Violetei Ivanov “Moldova 2024” prevede construcția întreprinderilor de stat pentru prelucrarea materiei prime din sectorul agrar.

Eu consider că trebuie să construim în special fabrici mari de conserve în raioanele unde sunt necesare, ținând cont de particularitățile agricole ale fiecărei regiuni. În așa fel, producătorii vor fi siguri că au piață de desfacere și vor fi mai interesați să cultive mai mult, a menționat Violeta Ivanov pe pagina sa Facebook.

În opinia candidatei Partidului “Șor”, cei din sectorul agrar vor putea accesa mai multe credite pentru a investi în tehnică și infrastructură și își vor putea permite să angajeze mai mulți lucrători. Violeta Ivanov crede că măsura va conduce și la sporirea exporturilor, dar și la creșterea acumulărilor la buget.

5 oct

Statul este obligat să promoveze produsele autohtone

Statul este obligat să implementeze cât mai urgent măsuri prin care să fie stimulat consumul produselor agricole autohtone. De această părere este deputata Violeta Ivanov, candidata Partidului “Șor” la funcția de președinte al țării.

Ivanov a amintit că despre o inițiativă privind obligarea marilor rețele comerciale să asigure cel puțin jumătate din volumul producției cu mărfuri autohtone se vorbește de câțiva ani, dar așa și nu a ajuns să fie votată în lectură finală.

Atunci când statul va promova cu adevărat produsele autohtone, iar oamenii le vor prefera în locul celor de import, agricultorii și fermierii vor fi interesați să producă mai mult, vor fi create noi locuri de muncă, vor apărea fermele mari, și bani în buget pentru a majora pensiile, salariile și pentru a acoperi multe alte lipsuri de care suferă astăzi țara noastră, a scris Ivanov pe pagina sa Facebook.

Violeta Ivanov spune că programul său pentru campania prezidențială “Moldova 2024” prevede un șir de acțiuni concrete în acest sens.

Modernizarea sistemelor de irigare vor permite recoltarea roadei de câteva ori pe an, așa încât să acopere necesitățile țării, iar statul să devină principalul consumator de produse agricole autohtone, a menționat Ivanov.

Potrivit candidatei, statul trebuie să reglementeze importul și exportul și să protejeze producătorul autohton; să elaboreze planuri de stat la nivel național pentru a asigura securitatea alimentară; să-și creeze rezerve de stat pentru a acoperi în întregime necesitățile țării.

2 oct

Violeta Ivanov s-a lansat în campanie cu un program ambițios menit să scoată țara din criză

Violeta Ivanov s-a lansat în campanie

Candidatul Partidului politic “Șor” la funcția de președinte, Violeta Ivanov, s-a lansat vineri, 2 octombrie, în campania electorală pentru scrutinul prezidențial cu un ambițios program de reforme întitulat “Moldova 2024”. Acesta prevede acțiuni și transformări concrete în domeniile vitale ale statului. Violeta Ivanov a fost însoțită la eveniment de conducerea echipei Partidului “Șor”, inclusiv liderul formațiunii, Ilan Șor, care și-a asumat angajamentul personal pentru implementarea tuturor punctelor din programul Violetei Ivanov.

Programul electoral al Violetei Ivanov “Moldova 2024” include patru componente: infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și sănătate, lupta cu corupția. Fiecare componentă este împărțită în direcții cu viziuni și acțiuni clare, cu indicatori concreți.

Concentrarea pe realizarea acestora va permite renașterea economiei din talpă. Or, anume o economie puternică ar asigura prosperitatea țării noastre și, respectiv, un nivel mai înalt de viață pentru cetățeni, a declarat ea.

Astfel, Violeta Ivanov își propune atragerea investițiilor, or, anume acestea sunt motorul economiei. Iar pentru aceasta este necesară modernizarea infrastructurii, așa cum s-a făcut la Orhei.

Pentru a atrage investiții este necesară să fie dezvoltată infrastructura locală – drumuri bune, localități iluminate, servicii sociale dezvoltate. Anume așa au fost atrase la Orhei investiții străine care asigură locuri de muncă bine plătite nu doar pentru orheieni, dar și pentru locuitorii din raioanele vecine. Anume așa se lucrează în Taraclia și alte localități cu primari din echipa Partidului “Șor”, a arătat candidata Violeta Ivanov.

Realizarea acestui program va asigura transformarea Republicii Moldova într-un stat prosper, a dat asigurări Violeta Ivanov.

Programul nostru include acțiuni dure și radicale, pe care nimeni în Republica Moldova nu și le-a asumat până acum. Dar anume echipa noastră este în stare să implementeze acest program ambițios, care va permite relansarea economică, eliminarea corupției, cumătrismului și nepotismului din Moldova. Și sunt sigură că ne va reuși. Noi știm exact cum se face asta. Cetățenii Republicii Moldova merită o țară frumoasă, prosperă, dezvoltată și îndestulată. Moldova merită schimbări! Aici și acum!, a conchis candidata Partidului “Șor” la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov.

La rândul său, Ilan Șor a declarat că doar cei care nu doresc schimbări în Moldova, care se împacă cu situația de a avea drumurile proaste, pensii și salarii mici, localități întunecate – nu vor vota cu Violeta Ivanov.

Ilan Șor a arătat că echipa sa a demonstrat deja în toate localitățile pe care le administrează că realizează acțiuni concrete pentru cetățeni.

Știm cum trebuie să completăm bugetul, să construim fabrici de stat și să asigurăm locuri de muncă, pensia minimă 5 000 de lei. Și fiecare să aibă venit garantat de stat, a declarat el.

Liderul Partidului “Șor” susține că victoria Violetei Ivanov va permite transformarea Republicii Moldova într-un nou Singapore, unul din cele mai dezvoltate state din lume.

Ilan Șor a declarat că își asumă răspunderea personală pentru realizarea programului Violetei Ivanov.

Membrii Partidului “Șor” se mândresc cu un astfel de candidat ca Violeta Ivanov, cu experiență enormă în diferite funcții, sfere și domenii, a declarat și vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber.

Aleșii noștri locali au demonstrat că țara noastră poate să trăiască mai bine, să fie mai dezvoltată, că putem să trăim mai bine decât în Europa. Avem primari, președinte de raion, o fracțiune din 9 deputați, Dar acum avem o șansă să avem și cel mai bun președinte al Republici Moldova, a menționat ea.

Iar vicepreședintele formațiunii, Vitalie Balinschi a declarat că întreaga echipă a partidului, formată din aproximativ 70 de mii de membri este gata să o susțină pe Violeta Ivanov în campania electorală.

Toate structurile din teritoriu sunt gata pentru campania electorală. Cei peste 70 de mii de membri sunt gata să se avânte în această luptă pentru schimbarea Republicii Moldova. Aveți susținerea întregii echipe. Cetățenii Republicii Moldova își doresc cu adevărat schimbări, a declarat el.

Violeta Ivanov a anunțat că, împreună cu echipa va merge în teritoriu pentru a discuta programul său electoral cu cetățenii.

Așa cum am mai declarat, voi ajunge în fiecare localitate, în fiecare mahala și în fiecare casă. Acolo unde nu voi reuși eu, vor fi colegii mei, oameni onești, profesioniști, cu o bogată experiență în realizarea lucrurilor concrete în localitățile conduse de primarii echipei Partidului “Șor”, a spus ea.

La eveniment a participat întreaga fracțiune parlamentară a Partidului “Șor”.

1 oct

Violeta Ivanov a semnat Codul de conduită al candidaților la prezidențiale

Violeta Ivanov a semnat Codul de conduită al candidaților la prezidențiale

Candidatul Partidului politic “Șor” la funcția de președinte al Republicii Moldova, Violeta Ivanov, a semnat astăzi Codul de conduită al candidaților, elaborat de Comisia Electorală Centrală. Ea a anunțat că în campanie se va concentra pe discuții directe cu cetățenii și a îndemnat toți candidații să respecte normele din Cod.

Am semnat cu inima deschisă Codul de conduită, salut decizia autorității electorale centrale și îndemn toți concurenții electorali nu doar să-l semneze, dar și să-l respecte, a declarat Violeta Ivanov după semnarea documentului.

Referindu-se la viitoarea campanie, care începe vineri, 2 octombrie, Violeta Ivanov a anunțat că se va concentra pe discuțiile directe cu oamenii asupra programului său electoral.

Voi fi în toată această perioadă alături de cetățeni pentru a le prezenta programul meu electoral, pentru a-l discuta și pentru a avea posibilitatea să le argumentez cum intenționez să soluționeze toate problemele care s-au acumulat de-a lungul anilor. Mă voi strădui să fiu în fiecare localitate, în fiecare mahala, chiar și în fiecare casă, ca să răspund la întrebările oamenilor și să vin cu soluții, a declarat candidatul Partidului “Șor”.

Ea le-a urat succes viitorilor săi contracandidați și a rugat cetățenii să-și protejeze sănătatea.

Le doresc multă sănătate cetățenilor și îi rog să fie atenți deoarece cunoaștem care pot fi consecințele. Le doresc succes concurenților electorali. Îmi doresc foarte mult ca această campanie să fie una transparentă, corectă și sper foarte mult ca toți concurenții electorali după ce vor semna acest cod îl și vor respecta. Într-un ceas bun și cu Doamne-ajută, a punctat Violeta Ivanov.

Amintim că Violeta Ivanov va figura cu numărul 5 în buletinele de vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

septembrie 2020


29 sep

Violeta Ivanov a fost înregistrată oficial în cursa prezidențială și declară război politicienilor iresponsabili

Violeta Ivanov a fost înregistrată oficial în cursa prezidențială

Candidatul Partidului “Șor” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Violeta Ivanov, a fost înregistrată astăzi oficial în cursa electorală, cu votul unanim al membrilor Comisiei Electorale Centrale, prezenți la ședință. Violeta Ivanov a anunțat începutul numărătorii inverse pentru politicienii iresponsabili, precizând că principalii oponenți în această campanie vor fi sărăcia și dezastrul în care s-a pomenit Republica Moldova.

Violeta Ivanov a fost înregistrată în calitate de candidat fără obiecții din partea membrilor CEC. Pentru înregistrarea sa nici nu a fost necesară verificarea tuturor semnăturilor. Aceasta demonstrează corectitudinea cu care au fost colectate și faptul că a fost respectată legislația, a explicat Violeta Ivanov.

Ea le-a mulțumit membrilor echipei care au colectat semnături, dar și cetățenilor care și-au exprimat sprijinul. Violeta Ivanov a precizat că primește și în continuare numeroase mesaje de susținere.

Întrebată de jurnaliști dacă s-a așteptat la “surprize” din partea CEC, Violeta Ivanov a declarat că era sigură că au fost respectate toate procedurile la colectarea semnăturilor, de aceea nu a existat niciun motiv pentru a respinge înregistrarea sa în cursa electorală.

Violeta Ivanov a anunțat “numărătoarea inversă” pentru politicienii iresponsabili care nu-și onorează promisiunile în fața alegătorilor. Anterior ea a declarat că primul său decret va fi cel cu privire la penalizarea politicienilor care nu-și respectă angajamentele.

Toți cei care fac promisiuni vor trebui să le onoreze. În caz contrar vor fi trași la răspundere, a menționat ea.

Violeta Ivanov a mai declarat că dezastrul și sărăcia din Moldova vor fi principalii săi oponenți în campania electorală. Moldova merită schimbări, a declarat Violeta Ivanov.

Scopul meu principal este să scot Republica Moldova din sărăcie și, probabil, cel mai mare oponent al meu va fi dezastrul, sărăcia și condițiile de trai inacceptabile din Republica Moldova, a punctat Violeta Ivanov, precizând că la sfârșitul săptămâni își va prezenta programul electoral.

24 sep

Partidul “Șor” își suspendă proiectele pe parcursul campaniei electorale

Partidul Șor își suspendă proiectele pe parcursul campaniei electorale

Liderul Partidului “Șor”, deputatul Ilan Șor a anunțat, într-o conferință de presă, că formațiunea politică va suspenda temporar implementarea proiectelor de infrastructură. Decizia a fost luată în contextul campaniei electorale pentru alegerea președintelui țării și pentru a preveni eventualele speculații din partea oponenților politici. Ilan Șor a dat însă asigurări că realizarea proiectelor va fi reluată imediat după alegeri.

Liderul partidului, Ilan Șor a anunțat că echipa sa suspendă temporar proiectele de infrastructură pentru a nu da “apă la moară” oponenților politici. Asta în condițiile în care Partidul “Șor” este singura echipă care realizează programul electoral și promisiunile făcute cetățenilor, iar succesele sale și încrederea tot mai mare a cetățenilor provoacă atacuri murdare din partea oponenților politici.

Am luat o decizie grea, dar importantă: de azi până la 1 noiembrie echipa Partidului “Șor” își stopează proiectele, ca să nu fie interpretate ca mită electorală, a declarat Ilan Șor la conferința de presă în cadrul căreia deputații formațiunii au trecut în revistă realizările echipei Partidului “Șor”.

El însă a precizat că acestea vor fi reluate imediat după alegeri.

Imediat după victoria candidatului nostru la alegeri, Partidul “Șor” își va continua toate programele și realizările. Vom face tot ce am promis, așa cum am făcut și până în prezent, a dat asigurări Ilan Șor.

În acest context, vicepreședinta Partidului “Șor”, Marina Tauber a arătat că datorită proiectele sale, a faptelor concrete și datorită faptului că se ține mereu de cuvânt, formațiunea a devenit una din cele mai influente din țară. Partidul “Șor” a pornit de la un singur oraș, iar în prezent este prezent în toată țara, a arătat Marina Tauber.

Astăzi putem să ne mândrim că avem încrederea a peste 60 de primării, peste 700 de consilieri locali, conducerea unui raion. Acest lucru înseamnă încrederea în echipa noastră, a menționat Marina Tauber.

Precizăm că echipa Partidului “Șor” derulează mai multe proiecte de dezvoltare în peste o sută de localități, inclusiv în cele circa 70 de primării conduse de reprezentanții echipei lui Ilan Șor. Este vorba, în primul rând, de proiecte de iluminat stradal. De la începutul anului, pe străzile a 23 de localități a fost aprinsă lumina de echipa Partidului “Șor”. Un alt proiect ține de amenajarea terenurilor de joacă pentru copii – în două luni echipa formațiunii a amenajat 25 de terenuri de joacă în localități rurale din 13 raioane. Un alt proiect al Partidului “Șor” este reabilitarea infrastructurii. Rezultate vizibile în acest sens au fost înregistrate în special în orașele Orhei și Taraclia, unde au fost renovate toate arterele principale.

22 sep

Violeta Ivanov despre primul decret ca președinte

Violeta Ivanov despre primul decret ca președinte

Candidatul Partidului politic “Șor”, Violeta Ivanov a sugerat marți, după depunerea listelor cu semnături în favoarea să, că unul din primele decrete pe care le va semna în calitate de președinte va fi cel cu privire la penalizarea politicienilor care nu-și respectă promisiunile electorale.

Violeta Ivanov a fost întrebată de jurnaliști care va fi primul său decret în funcția de președinte. Ea a menționat că a elaborat o întreagă strategie de dezvoltare a Republicii Moldova în limitele competențelor șefului statului, care va fi prezentată după începerea campaniei electorale. Totodată, ea a sugerat că unul din primele decrete va fi legat de penalizarea politicienilor care nu se țin de cuvânt.

Trântorii politici care au promis mult cetățenilor și n-au făcut nimic, nu vor avea o viață bună, a declarat Violeta Ivanov.

Este de menționat că Partidul politic “Șor” optează demult pentru introducerea penalizării politicienilor care nu-și respectă promisiunile făcute alegătorilor, dar inițiativa sa nu este susținută de alte fracțiuni parlamentare.

Violeta Ivanov a depus marți listele cu aproximativ 25 000 de semnături în favoarea sa. Ea a precizat că acestea au fost colectate fiind respectate recomandărilor specialiștilor legate de situația pandemică. Ea le-a mulțumit colegilor din echipa sa, precum și cetățenilor care au semnat în favoarea sa.

Sunt convinsă că toate semnăturile corespund legislației și condițiilor stabilite de CEC. Vom aștepta înregistrarea și suntem gata pentru campania electorală, care va începe la 2 octombrie, a declarat Violeta Ivanov.

21 sep

Violeta Ivanov: Moldova trebuie să fie o țară a păcii și eu cred în asta

Deputata Violeta Ivanov, candidata desemnată a Partidului “Șor” la funcția de președinte al țării, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii, care este dedicată păcii mondiale, eliminării războaielor și cooperării între oameni.

Este un prilej în care suntem obligați să facem demersuri în susținerea păcii mondiale, să înțelegem o dată în plus că violențele și războaiele nu-și au locul în secolul XXI. Mai bine să investim în educație și copiii noștri decât în arme. Fiecare om de pe planetă are dreptul fundamental la o viață pașnică, a menționat Violeta Ivanov.

În mesajul său, candidata desemnată a Partidului “Șor” la funcția de președinte al țării s-a referit și la rănile lăsate de conflictul armat de la Nistru din 1992, menționând că țara noastră trebuie să devină un teritoriu al păcii.

Din fericire, la noi nu se mai aud focuri de armă și trebuie să facem tot posibilul pentru ca țara noastră să devină un teritoriu care să asigure un dialog constructiv și pașnic al Estului cu Vestul. Moldova trebuie să fie o țară a păcii și eu cred în asta. Trebuie să luptăm, dar sa luptăm pentru o viață mai bună, pentru o Moldova prosperă, pentru încrederea oamenilor și pentru fericirea lor, a conchis Violeta Ivanov.

Ziua Internațională a Păcii a fost marcată pentru prima dată în 1982, iar din 2002, potrivit unei rezoluții a ONU, este marcată cu regularitate în întreaga lume în data de 21 septembrie.

15 sep

Moldovenii din Diasporă, îndemnați de Partidul “Șor” să se înregistreze pentru alegerile prezidențiale

Partidul politic “Șor” a adresat cetățenilor țării aflați peste hotare un apel în care îi îndeamnă să beneficieze de dreptul lor constituțional de a se înregistra în prealabil pentru participarea la alegerile prezidențiale din data de 1 noiembrie.

În contextul deschiderii secțiilor de votare în străinătate, formațiunea politică precizează că de activismul diasporei în procesul de înregistrare prealabilă depinde numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare.

Acest proces se desfășoară on-line, este simplu și nu necesită mult timp. În plus, nu vă obligă la nimic. Este suficient să vă înregistrați pe pagina web creată de Comisia Electorală Centrală, se menționează în adresarea Partidului “Șor”.

Formațiunea amintește că acest proces se încheie pe data de 16 septembrie.

Vă îndemnăm să vă realizați acest drept constituțional pentru a le cere autorităților să deschidă cât mai multe secții de votare peste hotare, dar și pentru a preveni eventuale îndoieli și acuzații de fraudă, care au apărut deja în spațiul public, se arată în adresarea Partidului “Șor”.

În adresare se menționează că Partidul “Șor” a înțeles întotdeauna importanta contribuție pe care au avut-o și o au cetățenii din Diaspora la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova. În susținerea cetățenilor care revin din Diaspora, echipa formațiunii politice din Orhei implementează de câțiva ani programului “Casa mea – Moldova”, în baza căruia au revenit în patrie sute de familii. Partidul “Șor” a elaborat o strategie similară care să fie implementată la nivel național.

10 sep

Violeta Ivanov: Mergem ferm nu pentru a participa în această campanie, dar pentru a învinge

Violeta Ivanov

Partidul “Șor” se bucură de o susținere masivă din partea cetățenilor, datorită proiectelor sale și a acțiunilor concrete realizate în mai multe localități. În aceste condiții, formațiunea s-a lansat în campania pentru alegerile prezidențiale cu obiectivul clar de a învinge, a declarat la TV “Prime” Violeta Ivanov, candidatul formațiunii la funcția de președinte al țării. Într-un interviu pentru “Primele știri”, Violeta Ivanov a vorbit și despre activitatea politică, dar și despre situația gravă prin care trece țara, prezentând soluții pentru multe dintre problemele cu care se confruntă Republica Moldova.

Candidata Partidului “Șor” a vorbit despre decizia de a participa la alegerile prezidențiale, menționând că este una asumată.

Pentru mine a fost o mare responsabilitate, dar și o onoare deoarece am fost desemnată de o echipă puternică, de specialiști cu viziuni strategice de dezvoltare a țării, cu viziuni moderne, o echipă care deja a testat strategia de dezvoltare a Republicii Moldova și sunt deja rezultate palpabile la Orhei, Taraclia și alte localități, a afirmat Ivanov.

Ea a menționat că Partidul “Șor” este, în prezent, a treia cea mai influentă forță politică din țară și se bucură de o susținere “peste așteptări” la alegerile prezidențiale, iar scopul formațiunii este victoria în această competiție.

Noi mergem ferm nu doar pentru a participa în această campanie, dar pentru a învinge. Partidul “Șor” este singura formațiune care dă rezultate palpabile și foarte concrete, a punctat Ivanov.

Referindu-se la situația din țară, Violeta Ivanov a remarcat că actuala guvernare a picat toate testele în ceea ce privește gestionarea crizelor și ar fi trebuit demult să demisioneze. În opinia Violetei Ivanov, șeful statului ar trebui să exercite rolul de mediator între instituțiile statului, dar și între putere și opoziție.

Guvernul Chicu s-a compromis totalmente. Nunta fiului premierului și declarațiile fostului șef ANSP au demonstrat care este atitudinea acestui guvern față de cetățeni. Toată lumea cunoaște că guvernul a demonstrat iresponsabilitate și neprofesionalism total în gestionarea crizelor, a arătat Violeta Ivanov.

În acest context, Violeta Ivanov a menționat că Partidul “Șor” vine cu soluții concrete la problemele cu care se confruntă țara. Ea a anunțat că formațiunea sa a elaborat deja patru proiecte pentru sectorul agrar, care își propun ca scop transformarea acestuia în unul modern și profitabil. Resursele financiare pentru implementarea acestor proiecte pot fi identificate în urma gestionării corecte a banilor publici, așa cum s-a procedat la Orhei, acolo unde echipa lui Ilan Șor a reușit să majoreze bugetul local de trei ori în trei ani.

9 sep

CEC a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea Violetei Ivanov la prezidențiale

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat, azi, cu vot unanim, înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea Violetei Ivanov în calitate de candidat al Partidului “Șor” la alegerile prezidențiale.

După ce a examinat actele prezentate pe data de 7 septembrie de către Violeta Ivanov, CEC a constatat că procedura de desemnare a candidatului la funcția de șef al statului și formarea grupului de inițiativă au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite.

Grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului Partidului “Șor” numără o sută de membri și este condus de Violeta Ivanov.

Potrivit legislației electorale, grupul de inițiativă are dreptul să colecteze semnături în sprijinul Violetei Ivanov până la 1 octombrie 2020.

Candidatura Violetei Ivanov a fost desemnată de către Biroul Permanent Central al Partidului “Șor” și aprobată cu votul unanim al Consiliului Politic Național al Partidului politic “Șor” în data de 6 septembrie a.c.

7 sep

Partidul “Șor” a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Partidul Șor a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Partidul politic “Șor” a depus astăzi setul de acte necesare pentru înregistrarea grupului de inițiativă care va colecta semnături în favoarea candidaturii formațiunii – Violeta Ivanov, la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Candidata Partidului “Șor” a declarat că a primit deja mii de mesaje de susținere și încurajare și s-a declarat încrezătoare că va avea susținerea cetățenilor, mai ales că reprezintă o echipă puternică și care a demonstrat grija față de cetățeni prin proiecte concrete.

Violeta Ivanov, care este și conducătorul grupului de inițiativă, a declarat presei că a discutat deja cu membrii acestuia, iar prima prioritate va fi nu colectarea semnăturilor, dar asigurarea sănătății fiecărui membru și a cetățenilor în contextul situației pandemice.

Prioritatea numărul 1 nu sunt semnăturile, dar este sănătatea lor și a celor de la care solicită susținerea noastră. Eu cred că nicio semnătură și nicio funcție în stat nu merită ca cineva să-și expună viața riscului, a declarat Violeta Ivanov.

Ea a menționat că a primit deja mii de mesaje de susținere, ceea ce o face să meargă și mai hotărât înainte.

După desemnarea mea de către echipa Partidului politic “Șor” și liderul partidului am primit sute și mii de mesaje de susținere și încurajare, ceea ce mă face ca să merg ferm în această luptă, îmi insuflă încredere și putere, a menționat candidata Partidului “Șor”.

Violeta Ivanov a amintit că reprezintă o echipă care a demonstrat prin fapte la Orhei și în alte localități că poate realiza proiecte concrete.

Fac parte dintr-o echipă puternică, ce a demonstrat nu prin vorbe, dar prin lucruri concrete, că are încrederea cetățenilor. Sunt sigură că alături de această echipă vom reuși, a declarat Violeta Ivanov.

Ea a menționat că echipa Partidului “Șor” poate implementa proiecte similare celor din localitățile pe care le administrează și la nivel central. Noi vom demonstra că putem realiza proiecte frumoase pe întreg teritoriul țării, a declarat Violeta Ivanov.

Consiliul Politic Național al Partidului politic “Șor” a acceptat, la reuniunea sa de duminică, 6 septembrie, decizia Biroului Permanent Central al formațiunii, privind desemnarea deputatei Violeta Ivanov în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

6 sep

Partidul “Șor” a desemnat-o pe Violeta Ivanov candidat la alegerile prezidențiale

Partidul Șor a desemnat-o pe Violeta Ivanov candidat la alegerile prezidențiale

Consiliul Politic Național al Partidului politic “Șor” a acceptat, la reuniunea sa de duminică, 6 septembrie, decizia Biroului Permanent Central al formațiunii, privind desemnarea deputatei Violeta Ivanov în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului “Șor”, Violeta Ivanov este cea mai potrivită persoană, care, datorită experienței și valorilor pe care le împărtășește, va contribui la transformarea Republicii Moldova într-un stat apreciat pe plan internațional și prosper, susține liderul formațiunii, Ilan Șor. Violeta Ivanov a anunțat că se lansează în cursa pentru mandatul prezidențial pentru a reda acestei instituții rolul atribuit de Constituție, pentru a elimina abuzurile și corupția din instituția prezidențială și pentru a preveni alunecarea Republicii Moldova spre un stat dictatorial.

Aproximativ 50 de membri ai Consiliului Politic Național (CPN) s-au reunit la Chișinău pentru a confirma candidatul poporului. Ei au acceptat unanim candidatura Violetei Ivanov, propusă de liderul formațiunii, Ilan Șor, de vicepreședinții partidului, precum și de fracțiunea parlamentară.

Ilan Șor a menționat că și această campanie electorală se poate transforma într-o bătălie geopolitică, în care candidații se autoproclamă reprezentanți ai Estului sau ai Vestului, în timp ce Partidul “Șor” le propune cetățenilor o alternativă.

Poporul a obosit de războaie politice și certuri. Poporul a obosit de politicieni care se gândesc doar la răzbunare. Partidul “Șor” nu a făcut niciodată o asemenea “politică mare”. Noi suntem singurii care nu pălăvrăgim, nu promitem, dar ne suflecăm mânecile și lucrăm pentru a face viața oamenilor mai bună aici și acum, a declarat liderul formațiunii.

Ilan Șor a prezentat-o pe Violeta Ivanov ca fiind o persoană cu o experiență vastă în instituțiile de stat, cu prestigioase studii europene, ca pe un profesionist de clasă înaltă, ca pe un diplomat cu relații importante în Est și în Vest.

Candidatul nostru, Violeta Ivanov, împărtășește în totalitate viziunile noastre și va contribui la realizarea programului Partidului “Șor” care prevede îmbunătățirea imediată a vieții cetățenilor, a spus Ilan Șor.

Mă lansez în această cursă electorală fiind convinsă că a venit timpul să redăm instituției prezidențiale rolul atribuit de Constituție, să nu mai admitem ca aceasta să devină o monedă de schimb în jocurile politice sau, și mai grav, să devină nucleul unui regim dictatorial, a declarat Violeta Ivanov în cadrul briefingului de presă de după decizia CPN.

Totodată, ea a anunțat că nu va face promisiuni populiste și irealizabile ca alți candidați, în schimb face parte dintr-o echipă care a demonstrat prin fapte, nu prin vorbe, că se ține de cuvânt.

Echipa Partidului politic “Șor” a demonstrat până acum la Orhei, Taraclia și în alte zeci de localități că Republica Moldova are viitor, că putem construi și crea pentru oameni aici, acasă, un viitor prosper. Am demonstrat că în Moldova se poate trăi mai bine. Noi întotdeauna am spus lucrurilor pe nume, am promis doar ceea ce putem face și am făcut ceea ce am promis. Eu nu voi fi o excepție în acest sens, a dat asigurări Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov a sugerat că va merge în campania electorală cu un mesaj de coagulare a societății, de încurajare și care să inspire încredere în statul nostru.

Cred că Moldova poate deveni un stat dezvoltat. Cred că eu și echipa partidului putem contribui decisiv în acest sens. Așa cum am făcut la Orhei, așa cum facem la Taraclia și în alte zeci de localități. Cred în potențialul nostru, al tuturor. Cred în Moldova!, a punctat Violeta Ivanov, candidatul Partidului “Șor” la alegerile prezidențiale.

Violeta Ivanov este o politiciană cu experiență. Din 2009 și până acum este deputată în Parlamentul țării. Anterior, a deținut funcția de viceministru și ministru al mediului. De-a lungul anilor, Violeta Ivanov a reprezentat țara noastră în diverse organizații și instituții internaționale, inclusiv în Fondul Global de Mediu. A făcut studii peste hotare, absolvind inclusiv Academia de diplomație din Geneva. Este doctor în științe, autor și coautor a zeci de publicații științifice.


Violeta Ivanov

desemnată de Partidul “Șor” (PPȘ)
Violeta Ivanov, desemnată de Partidul “Șor”

Născută: 15 septembrie 1967 (56 de ani) în s. Grinăuți-Moldova, r-nul Ocnița


Domiciliul: mun. Chișinău


Profesia: Inginer


Funcția deținută: Deputat în Parlamentul Republicii Moldova


Afiliere politică: Membru al Partidului “Șor”


Sloganul electoral: Moldova merită schimbări!


Programul electoral


Declarația de avere și interese personale  arhivat

Tribuna electorală


Declarațiile candidaților în perioada alegerilor prezidențiale din 2020

Renato Usatîi  Andrei Năstase  Tudor Deliu  Igor Dodon  Violeta Ivanov  Maia Sandu  Octavian Țîcu  Dorin Chirtoacă