Declarații privind desemnarea candidaților PSRM în perioada preelectorală din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Cuprins

noiembrie 2018


3 noi

Zinaida Greceanîi va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală Briceni nr. 1

Zinaida Greceanîi va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală Briceni nr. 1

Partidul Socialiștilor a desfășurat astăzi, 3 noiembrie, primaries sau alegerile preliminare interne a candidaților pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în calitate de candidați ai PSRM pe circumscripțiile electorale.

Cel de-al 46-lea candidat al PSRM a fost înaintat pe circumscripția nr. 1 în cadrul mitingului de protest, de la Briceni, împotriva politicii distrugătoare a așa-numite guvernări “pro-europene”. Participanții mitingului au votat unanim pentru candidatura președintelui Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi.

La miting a participat Președintele Republicii Moldova, liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, secretarul pe ideologie al PSRM, Ion Ceban, fracțiunea parlamentară a PSRM, consilieri de toate rangurile, activiști ai PSRM și “Garda Tînără”, locuitori ai raioanelor Briceni și Ocnița, care fac parte din circumscripția electorală Briceni.

Igor Dodon a subliniat pentru cei prezenți, că la miting participă întreaga fracțiune parlamentară a PSRM.

Mă mândresc că anume fracțiunea PSRM a demonstrat că sunt o echipă unită. Noi nu am cedat și am trecut în opoziție acum patru ani, deoarece noi nu am avut despre ce să discutăm cu acei care “conduc” astăzi țara, a spus șeful statului care acum patru ani a condus PSRM.

Igor Dodon a menționat că așa cum lupul și-a îmbrăcat blana de oaie, la fel aceleași persoane conduc Republica Moldova deja de 9 ani. Inițiat ei majorează tarifele, păstrează salariile și pensiile mizere, închid școli și spitale, duc oamenii la disperare, iar apoi, înainte de alegeri, încep să dea cadouri.

Cu toții înțelegem acest lucru. Avem ocazia să îi apreciem la alegerile din 24 februarie, a spus Igor Dodon. El a propus înaintarea candidaturii președintelui PSRM Zinaida Greceanîi în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Briceni nr. 1.

Igor Dodon a venit cu o provocare pentru alți lideri politici: Dacă nu vă este frică, candidați și dumneavoastră pe circumscripțiile electorale, unde v-ați născut. Lăsați oamenii să vă aprecieze.

Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru încrederea acordată și a afirmat cu siguranță faptul că echipa PSRM va câștiga la alegeri, pentru a schimba situația din țară spre bine.

Avem o dorință aprigă și posibilitate de a învinge, pentru a aduce la guvernare o echipă de profesioniști, căreia îi pasă de ceea ce se întâmplă în țară. Fiind chiar și în opoziție, socialiștii mereu au fost alături de oameni, ei mereu vor ajuta. Sunt mândră de echipa noastră, care sunt niște luptători. Trebuie să ne unim și totul ne va reuși, a spus Zinaida Greceanîi.

Ea a anunțat că intenționează să organizeze întrevederi cu cetățenii fiecărei localități pentru a discuta cu ei despre toate problemele acestora, pentru a le apăra interesele.

octombrie 2018


28 oct

Ștefan Bolea este înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală din Călărași nr. 15

Ștefan Bolea este înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală din Călărași nr. 15

Partidul socialiștilor a desfășurat astăzi, încă un miting de protest, la Călărași, împotriva activității distrugătoare așa numite guvernări “pro-europene”. Participanții la miting au remarcat situația dezastruoasă în care se află astăzi cetățenii Republicii Moldova.

Cei prezenți au subliniat necesitatea unei schimbări radicale a politicii în țară. Potrivit acestora, doar Partidul Socialiștilor este capabil să facă ordine astăzi în Moldova și să asigure un trai decent cetățenilor țării. Șansa de a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova, cetățenii o vor avea pe data de 24 februarie 2019.

Participanții la miting au susținut candidatura lui Ștefan Bolea pentru participarea la alegerile parlamentare în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală din Călărași nr. 15, din care fac parte localități din raioanele Ungheni și Călărași.

Sunt convinsă, Ștefan Bolea va reprezenta destoinic interesele locuitorilor circumscripției sale electorale în parlament, a declarat președintele PSRM Zinaida Greceanîi.

25 oct

Vlad Batrîncea va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția nr. 28 din Chișinău

Vlad Batrîncea va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția nr. 28 din Chișinău

Partidul Socialiștilor a desfășurat astăzi, 25 octombrie, în sectorul Rîșcani din capitală, un miting de protest împotriva politicii de jaf așa-numitei guvernări “pro-europene”. Astăzi, a fost prezentat cel de-al 11-lea candidat al PSRM pentru Chișinău, care va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Liderul fracțiunii PSRM din Consiliul municipal Chișinău Ion Ceban a subliniat faptul că mitingul are loc în Rîșcani. În pofida activității distrugătoare a autorităților municipale, sectorul Rîșcani rămâne unul dintre cele mai mari din Chișinău.

Pentru a stopa distrugerile este necesar să spunem “NU!” regimului și să inițiem schimbări spre bine, a menționat Ion Ceban. El a remarcat că scopul PSRM este dezvoltarea, ceea ce nu este în concepția autorităților actuale.

Participanții la miting au susținut candidatura PSRM pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe circumscripția electorală nr. 28 din Chișinău.

Putem afirma că astăzi, PSRM și-a determinat viitorii candidați pentru circumscripțiile electorale din Chișinău, care în total sunt 11 la număr. Cei înaintați de PSRM sunt persoane oneste, responsabile și adevărați profesioniști. În ultimii ani, ei au fost mereu prezenți, întotdeauna au comunicat cu cetățenii, au apărat interesele acestora, a declarat președintele PSRM Zinaida Greceanîi.

Doamna Greceanîi a menționat, că oficial vor putea fi numiți candidați – persoanele care au trecut de etapa primaries sau alegeri interne, numai după ce vor fi aprobați de către Consiliul Republican al PSRM, care va fi convocat după începutul campaniei electorale.

Participanții mitingului de astăzi au susținut unanim candidatura persoanei care este bine cunoscută în acest oraș și în întreaga țară datorită poziției sale principiale față de multe subiecte, o persoană care apără interesele cetățenilor și a țării noastre, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și la nivel internațional. Persoana care a cutreierat Chișinău în lung și lat, care comunică cu cetățenii și cunoaște despre toate problemele și nevoile locuitorilor circumscripției sale electorale. Este vorba despre secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din RM, deputatul Vlad Batrîncea.

Sunt convinsă, Vlad Batrîncea va reprezenta cu destoinicie locuitorii circumscripției sale electorale în parlament. El deja a demonstrat că muncește zilnic pentru bunăstarea cetățenilor și a țării. Să-i urăm succes!, a spus Zinaida Greceanîi.

La rândul său, Vlad Batrîncea a mulțumit participanților pentru încrederea acordată.

Eu sunt o persoană de echipă și pentru mine este importantă nu doar victoria mea, dar și a partidului, și a tuturor oamenilor de bună credință. Eu cred că noi avem mai mulți oameni buni decât răi și de aceea trebuie să învingem. Ultima șansă pentru a schimba ceva în țara noastră – 24 februarie 2019, ziua în care vor avea loc alegerile parlamentare. Dacă ne vom uni toți împreună, vom fi capabili să schimbăm lucrurile spre bine, a spus Vlad Batrîncea.

23 oct

Dinari Cojocaru va candida pe circumscripția electorală nr. 26 din Chișinău

Dinari Cojocaru va candida pe circumscripția electorală nr. 26 din Chișinău

Astăzi, la Chișinău, a avut loc mitingul de protest al Partidului Socialiștilor împotriva politicii de jaf din ultimii 9 ani, din Republica Moldova, a așa-numite guvernări “pro-europene”. Participanții la miting au susținut înaintarea consilierului municipal Dinari Cojocaru în calitate de candidat al PSRM pentru circumscripția electorală nr. 26 din Chișinău, pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Aceste alegeri nu vor fi simple, votarea va avea loc nu doar pe listele de partid, dar și pe listele candidaților pe circumscripțiile electorale. În fiecare din cele 51 de circumscripții, Partidul Socialiștilor va avea propriul candidat. De la începutul lunii septembrie, PSRM desfășoară alegeri interne (primaries) pentru candidați, aceștia urmează să fie aprobați de către Consiliul Republican pentru a participa la alegeri pe circumscripțiile electorale, a remarcat președintele Partidului socialiștilor Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a menționat că pe 24 februarie urmează să facem alegerea corectă și să decidem cine va apăra interesele noastre în parlament.

Consider că trebuie susținuți acei candidați care vor și pot munci. Remarc că, în calitate de medic, Dinari Cojocaru vede foarte bine în ce hal au adus autoritățile acest oraș și în special întreg sistemul de sănătate. Sunt convinsă, candidatul PSRM va reprezenta destoinic locuitorii circumscripției sale în parlament și va apăra interesele acestora, a declarat Zinaida Greceanîi.

Din păcate, noi trăim așa vremuri, când spitalele nu sunt văzute drept instituții care trebuie să servească oamenilor, ci doar niște terenuri, pe care așa numita guvernare “pro-europeană” vrea să le vândă pentru ca în locul acestora să apară hotele și case de lux. Din țara noastră, zilnic pleacă specialiști calificați, inclusiv lucrători medicali care au mai rămas atât de puțini în sistemul medical din țara noastră, a menționat Dinari Cojocaru.

Potrivit lui, numai Partidul socialiștilor este în stare să salveze și să consolideze sistemul nostru medical, să creeze condiții pentru ca medicii să muncească în țara noastră, iar pacienții să primească îngrijiri medicale calificate.

21 oct

Valeriu Ciorici este înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția Rezina nr. 13

Valeriu Ciorici este înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția Rezina nr. 13

Mitingul de protest împotriva politicii barbare din ultimii nouă ani a euro-unioniștilor a fost desfășurat astăzi, 21 octombrie, de către Partidul Socialiștilor, în Rezina.

Participanții la miting au susținut în mod unanim candidatura președintelui organizației teritoriale, membrul Consiliului Republican PSRM – Valeriu Ciorici pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Rezina nr. 13, din care fac parte localitățile din raioanele Rezina și Șoldănești.

În echipa PSRM sunt candidați demni, capabili să realizeze programele sale economice și sociale pe circumscripțiile sale. Sunt convinsă, Valeriu Ciorici va adeveri așteptările locuitorilor circumscripției electorale Rezina și va putea apăra interesele lor în parlament, a spus Zinaida Greceanîi.

Doamna Greceanîi a remarcat, că toate candidaturile PSRM alese în timpul primaries trebuie să fie aprobate de către Consiliul Republican, care va fi convocat după începerea campaniei electorale.

Svetlana Popa va candida pe circumscripția electorală Chișinău nr. 32

Svetlana Popa va candida pe circumscripția electorală Chișinău nr. 32

Mitingul de protest împotriva politicii de jaf din ultimii 9 ani a “euro-unioniștilor” a fost organizat de către Partidul Socialiștilor, pe 21 octombrie, în orașul Vadul lui Vodă. Participanții la miting au condamnat politica defectuoasă a majorității de la guvernare și au remarcat, că unicul partid care activează în interesele poporului Republicii Moldova, astăzi, este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

La miting, a fost aprobată candidatura consilierului municipal Svetlana Popa pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de candidat pe circumscripția electorală Chișinău nr. 32.

Svetlana Popa – este o persoană responsabilă și de încredere, care cunoaște foarte bine problemele și doleanțele locuitorilor din municipiu, ea va apăra interesele cetățenilor la nivel de legislativ, a spus președintele PSRM Zinaida Greceanîi.

20 oct

Alexandru Isac este candidatul PSRM pe circumscripția electorală Telenești nr. 14

Alexandru Isac este candidatul PSRM pe circumscripția electorală Telenești nr. 14

Partidul Socialiștilor din RM a desfășurat astăzi, 20 octombrie, în Telenești, încă un miting de protest împotriva guvernării din ultimii nouă ani a “euro-integratorilor”, unde au participat locuitori ai raioanele Telenești, Șoldănești și Orhei.

Participanții la miting au susținut candidatura președintelui organizației teritoriale, membrul Consiliului Republican al PSRM Alexandru Isac pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Telenești nr. 14.

Partidul socialiștilor înaintează cei mai respectabili, de încredere și responsabili oameni, care vor putea realiza schimbări economice și sociale în localitățile țării. Sunt convinsă, Alexandru Isac va adeveri așteptările locuitorilor circumscripției sale electorale, a afirmat președintele PSRM Zinaida Greceanîi.

Alexandr Usatîi și Alexandr Nesterovschi vor candida pentru funcția de deputat pe circumscripțiile electorale Bălți nr. 9 și 10

Alexandr Usatîi și Alexandr Nesterovschi vor candida pentru funcția de deputat pe circumscripțiile electorale Bălți nr. 9 și 10

Astăzi, 20 octombrie, la Bălți a avut loc încă un miting de protest al Partidului socialiștilor, împotriva politicii de jaf din ultimii 9 ani, a așa-numite guvernare a “euro-integratorilor”, care a generat plecarea din țară a unui număr impunător de cetățeni, nemulțumiți de lipsa locurilor de muncă, de nesiguranța socială și economică, de sistemul de sănătate de calitate proastă și “optimizările” din sistemul de învățământ.

La mitingul de la Bălți au fost prezentate și susținute concomitent două candidaturi pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în calitate de candidați ai PSRM. Pe circumscripția electorală Bălți nr. 9, din care face parte municipiul Bălți și localități din raionul Fălești, va participa la alegeri președintele organizației teritoriale, membrul Consiliului Republican al PSRM – Alexandr Usatîi, pe circumscripția electorală Bălți nr. 10, care include o partea a municipiului Bălți și localități din raionul Sîngerei – deputatul și membru al Consiliului Republican al PSRM Alexandr Nesterovschi.

În Bălți, s-a consolidat o echipă excelentă a PSRM, atât Alexandr Usatîi, cât și Alexandr Nesterovschi cunosc foarte bine cu ce trăiește Bălțul și localitățile raioanelor Fălești și Sîngerei, cu ce nevoi se confruntă locuitorii. Sunt convinsă, candidații noștri vor obține soluționarea problemelor localităților și a locuitorilor din circumscripțiile sale electorale, la nivel de parlament, a spus președintele PSRM Zinaida Greceanîi.

14 oct

Lidia Onu și Nicolae Pascaru au fost înaintați în calitate de candidați ai PSRM pe circumscripțiile electorale

Lidia Onu și Nicolae Pascaru au fost înaintați în calitate de candidați ai PSRM pe circumscripțiile electorale

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat, în ziua de 14 octombrie, un miting de protest în Ialoveni, împotriva politicii distructive a așa-numite guvernării “pro-europene” din ultimii nouă ani. Alături de deputații PSRM, consilieri, primari, la miting au participat locuitorii raioanelor Ialoveni, Strășeni, Călărași, Căușeni și Hîncești, care fac parte din circumscripțiile electorale nr. 22 Ialoveni și nr. 37 Răzeni.

Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea guvernării, care duce la distrugerea agriculturii, la închiderea întreprinderilor și care însărăcește populația.

Partidul socialiștilor spune cu încredere “NU” regimului criminal oligarhic, regimului lichidatorilor, celor care și-au bătut joc de țară și de popor timp de 9 ani, a declarat în cadrul mitingului deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Președintele organizației teritoriale PSRM Lidia Onu a îndemnat oamenii să iasă pe 24 februarie 2019 la vot și să facă o alegere corectă, ceea ce se întâmplă astăzi, în țara noastră este strigător la cer, tinerii pleacă și rămân doar bătrânii, țara merge spre pierire. De aceea, împreună cu echipa Partidului Socialiștilor trebuie să învingem la alegerile parlamentare, pentru a salva țara și să nu permitem lichidatorilor să ne nimicească țara.

Timp de nouă ani, guvernarea de la Chișinău și-a bătut joc de țară și de cetățenii Republicii Moldova. Au furat miliarde, au distrus întreprinderi, au capturat justiția, au făcut totul ca oamenii să fugă din țară. Trebuie să oprim acest dezmăț, soarta țării se va hotărî pe data de 24 februarie 2019. Alături de PSRM, să salvăm țara!, a declarat Nicolae Pascaru.

Participanții mitingului și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintare președintelui organizației teritoriale PSRM Lidia Onu în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Ialoveni și, președintele mișcării de tineret și a Federației naționale de luptă “Voievod” Nicolae Pascaru – pe circumscripția electorală Răzeni, pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

PSRM a prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 21 Criuleni – Sergiu Berzan

PSRM a prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 21 Criuleni – Sergiu Berzan

Astăzi, 14 octombrie, în Criuleni, Partidul Socialiștilor din RM au organizat un miting de protest împotriva politicii guvernării criminale din ultimii nouă ani. Alături de secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputați, consilieri, primari au fost și locuitorii raioanelor Criuleni și Dubăsari.

Cei prezenți s-au expus împotriva guvernării de la Chișinău, care în decursul a nouă ani a distrus țara și care luptă pentru lichidarea Republicii Moldova de pe harta lumii.

Să le spunem “NU” împreună lichidatorilor de stat, care vor să unească această țară cu alta, celor care și-au bătut joc de statul nostru timp de nouă ani. Care au furat din caznaua țării și au pus această datorie pe spatele cetățenilor, a declarat Vlad Batrîncea.

Numai împreună vom putea să ținem piept acestei guvernări corupte. De aceea este important ca în ziua alegerilor – 24 februarie 2019, să facem alegerea corectă. Unica soluție pentru a salva țara este PSRM, a susținut Sergiu Berzan.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturii vicepreședintelui consiliului Dubăsari Sergiu Berzan, pentru funcția de deputat în parlamentul RM pe circumscripția electorală nr. 21 Criuleni, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

13 oct

Pavel Artamonov a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția uninominală nr. 17 (Nisporeni)

Pavel Artamonov a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția uninominală nr. 17 (Nisporeni)

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat, în ziua de 13 octombrie, un miting de protest în Nisporeni, împotriva politicii distructive a așa-numitei guvernării “pro-europene” din ultimii nouă ani. La miting au participat secretarul executiv Vlad Batrîncea, deputați, primari, consilieri locali, dar și locuitorii din Nisporeni și Strășeni.

Participanții la miting s-au expus foarte dur față de guvernarea “eurounionistă”, care prin activitatea sa, a obligat cetățenii să părăsească țara și le-a spulberat toate speranțele pentru o viață mai bună în Republica Moldova.

În decursul a nouă ani, s-a distrus economia națională și astăzi importul este mult mai mare decât exportul. În acești nouă ani, am văzut numai lichidări, privatizări, optimizări, s-a furat banca de stat. S-a furat aeroportul internațional Chișinău. Să spunem Ajunge! Demisia! Să renunțăm pe 24 februarie 2019 la această guvernare coruptă, să facem alegerea corectă!, a spus secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea.

În cadrul acestui miting, a fost a fost prezentat candidatul PSRM din partea localităților Nisporeni și Strășeni, care fac parte din circumscripția electorală nr. 17 Nisporeni, pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 – președintele organizației teritoriale PSRM Pavel Artamonov.

Cu părere de rău, în ultimii nouă ani, numai de la televizor și radio aud că poporul moldovenesc trăiește tot mai bine, însă noi știm că realitatea este alta. Împreună cu PSRM, deja de ani de zile am dovedit faptul că noi nu facem jocuri murdare, dar muncim pentru oameni! Trebuie să ne dezicem de guvernarea actuală, să fim consolidați și la 24 februarie să facem alegerea corectă, pentru viitorul acestei țări, a spus Pavel Artamonov.

Veaceslav Anghel a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția uninominală nr. 20 Strășeni

Veaceslav Anghel a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția uninominală nr. 20 Strășeni

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat încă un miting de protest astăzi, 13 octombrie, împotriva politicii din ultimii nouă ani a guvernării – de această dată, în Strășeni.

Locuitorii raioanelor Strășeni și Orhei și-au exprimat nemulțumirea față de guvernarea “pro-europeană” care nu a făcut decât să jefuiască țara și poporul acesteia. Dina cauza unei guvernări corupte, cetățenii RM părăsesc țara, astfel în RM rămân doar bătrânii.

În cadrul mitingului a fost prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 20 Strășeni, din care fac parte localitățile din raioanele Strășeni și Orhei – președintele organizației teritoriale PSRM Veaceslav Anghel.

Prezent la miting, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea a declarat că Veaceslav Anghel este o persoană de încredere căruia îi pasă de soarta cetățenilor RM. Fiind consilier raional, a fost mereu deschis pentru rezolvarea problemelor locuitorilor.

Republica Moldova are ultima șansă, la 24 februarie 2019, trebuie să facem alegerea corectă! Partidul Socialiștilor este unica șansă a Republicii Moldova. De aceea trebuie să ne unim și să mergem la această luptă și să biruim, a declarat secretarul executiv al PSRM.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea lui Veaceslav Anghel în calitate de candidat al PSRM pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală nr. 20 Strășeni, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

12 oct

PSRM a prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 33 – Vladimir Roșca

PSRM a prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 33 – Vladimir Roșca

Partidul Socialiștilor din RM a organizat, în ziua de 12 octombrie, un miting de protest la Durlești. La miting au participat președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, liderul fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban, deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM și locuitori ai municipiului Chișinău.

Cei prezenți la eveniment au protestat împotriva politicii de jaf din ultimii nouă ani a actualei guvernări. Și au îndemnat cetățenii să spună “NU” acestui regim care timp de nouă ani a dus o politică defavorabilă pentru țara noastră și pentru poporul RM.

Ion Ceban a menționat că după cele întâmplate astăzi în parlamentul RM, trebuie să fim și mai consolidați și în ziua alegerilor parlamentare să renunțăm definitiv la această guvernare.

Președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi a prezentat candidatura spre aprobare a membrului Consiliului Republican al PSRM – Vladimir Roșca pentru participarea în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală nr. 33, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

La rândul său, Vladimir Roșca a menționat că oamenii trebuie să fie uniți pentru a schimba spre bine situația din țară.

Noi toți suntem divizați, însă suntem uniți de un vis, dorința de a avea o viață decentă. Ceea ce mulți dintre noi cu regret nu o au. Vedem cum în jurul nostru cresc conacurile și se creează impresia că țara noastră se dezvoltă, dar nu este așa. Se dezvoltă doar o mică parte, dar nu noi cei care muncim pentru această țară. Soluția este doar PSRM, a declarat Vladimir Roșca.

8 oct

Oleg Lipskii va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția nr. 23 din Chișinău

Oleg Lipskii va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția nr. 23 din Chișinău

Partidul Socialiștilor din RM a desfășurat astăzi, 8 octombrie, un miting de protest împotriva activității guvernării “euro-integratorilor”. În cadrul mitingului a participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM și “Garda Tînără”, locuitorii ai Chișinăului.

În cadrul mitingului a fost prezentat candidatul PSRM pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pentru circumscripția electorală nr. 23 din Chișinău – președintele organizației teritoriale PSRM Chișinău, membrul al Comitetului Executiv Politic al PSRM, deputatul Oleg Lipskii.

Cei prezenți la miting s-au expus categoric împotriva acțiunilor guvernării euro-unioniste, rezultatul a nouă ani de activitate care a dus la plecarea cetățenilor în masă din Republica Moldova.

Astăzi, aici s-au adunat oamenii cărora nu le este indiferentă soarta Republicii Moldova. De noi depinde dacă va exista sau nu țara noastră, va rămâne ea pe harta lumii sau nu. Timp de nouă ani actuala guvernare a distrus țara noastră, făcând oamenii să plece. Trebuie să oprim această crimă, trebuie să întoarcem oamenii în țară, a spus președintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a menționat, că PSRM a decis să participe la alegerile parlamentare din 2019 și să înainteze candidați pentru fiecare circumscripție electorală. În Chișinău sunt 11 circumscripții, 9 în oraș și două în suburbii.

Președintele PSRM a remarcat că cei prezentați de către PSRM, pentru participarea la alegerile parlamentare, urmează a fi aprobați de către Consiliul Republican, trebuie să respectăm toate procedurile legale.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a declarat că PSRM nu va avea candidați independenți, toți vor participa sub simbolul “steluței”.

Președintele PSRM a prezentat candidatul – președintele organizației teritoriale PSRM Chișinău, deputatul Oleg Lipskii.

Oleg Lipskii – unul dintre bătrânii, fondatorii PSRM, colegul nostru de partid și din fracțiunea parlamentară. Este un adevărat luptător, un om care a mers întreg sectorul Botanica, el cunoaște problemele sectorului și cunoaște soluțiile acestora. Sunt convinsă, că Oleg Lipskii nu va dezamăgi locuitorii circumscripției sale, a spus Zinaida Greceanîi.

Oleg Lipskii a menționat că, el ca locuitor al sectorului Botanica, cunoaște toate problemele sectorului. El a participat în soluționarea acestor probleme, bucurându-se de succes. În zilele sale de primire, deputatul a primit peste 1 300 de persoane care au venit cu petiții.

Guvernarea trebuie să fie solidară cu poporul său, ea trebuie să soluționeze problemele oamenilor. Actuala guvernare doar își umple buzunarele. Probleme sunt multe, noi cunoaștem aceste probleme și le vom soluționa cu ajutorul dumneavoastră, iar țara va înflori, a spus Oleg Lipskii.

7 oct

Participanții la mitingul din Ceadîr-Lunga au susținut înaintarea candidaturii lui Fiodor Gagauz pentru alegerile parlamentare pe circumscripția electorală nr. 46

Participanții la mitingul din Ceadîr-Lunga au susținut înaintarea candidaturii lui Fiodor Gagauz pentru alegerile parlamentare pe circumscripția electorală nr. 46

Partidul Socialiștilor a desfășurat astăzi, în Ceadîr-Lunga, un miting de protest împotriva politicii de jaf din ultimii nouă ani a guvernării. În cadrul mitingului a fost prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 46 Ceadîr-Lunga, din care fac parte localitățile din raioanele Ceadîr-Lunga și Vulcănești.

La miting au participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputați, consilieri, primari și locuitori ai raioanelor Ceadîr-Lunga și Vulcănești.

Președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi a menționat în cadrul mitingului, că în ziua de 24 februarie 2019, la alegerile parlamentare, care vor fi decisive pentru Republica Moldova, dacă va rămâne ea pe harta lumii sau nu. PSRM merge la aceste alegeri pentru a păstra țara și schimba situația spre bine.

Zinaida Greceanîi a amintit că la viitoarele alegeri fiecare votant va primi două buletine de vot – un buletin va fi pentru alegerea partidului, iar celălalt pentru a alege candidatul pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală a fiecăruia. Greceanîi a menționat, că toți pretendenții Partidului socialiștilor vor candida sub simbolul PSRM și a îndemnat oamenii să voteze pentru “steluță” pe ambele buletine de vot.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea deputatului Fiodor Gagauz în calitate de candidat PSRM pentru circumscripția electorală nr. 46 pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Alexandr Suhodolski va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală Comrat

Alexandr Suhodolski va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală Comrat

Partidul Socialiștilor din RM a desfășurat astăzi, 7 octombrie, în Comrat, un miting, împotriva politicii distrugătoare din ultimii nouă ani, a așa-numite “guvernări pro-europene”, în cadrul căruia a fost prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 45 Comrat, vicepreședintele Adunării Populare din Găgăuzia – Alexandr Suhodolski.

Participanții la miting s-au expus foarte dur față de guvernarea “eurounionistă”, care prin activitatea sa din ultimii 9 ani, a obligat cetățenii să părăsească țara.

Partidul socialiștilor spune cu încredere “NU” regimului criminal oligarhic, regimului lichidatorilor, celor care și-au bătut joc de țară și de popor timp de 9 ani, celor care au furat bănci, întreprinderi, aeroportul, celor care au alungat din țară sute de mii de cetățeni, celor care au lichidat spitale, școli, grădinițe. Noi am venit pentru a le spune “Ajunge! Demisia!”, a spus la miting secretarul executiv al PSRM, deputatul Vlad Batrîncea.

Președintele PSRM Zinaida Greceanîi a spus, că la acest miting s-au prezentat acei oameni cărora nu le este indiferentă soarta țării și viitorul poporului său. Trebuie să înțelegem că noi suntem responsabili pentru familia noastră, pentru casă noastră, pentru țara noastră. Dacă vrem ca, copiii noștri să crească în familie și să-și vadă viitorul în Republica Moldova, trebuie să depunem tot efortul pentru a câștiga la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a remarcat Zinaida Greceanîi.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea lui Alexandr Suhodolski în calitate de candidat al PSRM pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală Comrat, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

6 oct

Petru Corduneanu și Olesea Brînză au fost înaintați în calitate de candidați ai PSRM pe circumscripțiile electorale nr. 38 și 39

Petru Corduneanu și Olesea Brînză au fost înaintați în calitate de candidați ai PSRM pe circumscripțiile electorale nr. 38 și 39

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat, în ziua de 6 octombrie, un miting de protest în Hîncești, împotriva politicii distructive a așa-numitei guvernării “pro-europene” din ultimii nouă ani. La miting au participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, liderul fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban, secretarul executiv Vlad Batrîncea, deputați, primari, consilieri locali, dar și locuitorii raioanelor Hîncești, Leova și Cimișlia, care fac parte din circumscripțiile electorale nr. 38 și Sărata-Galbenă nr. 39.

Participanții la miting s-au expus foarte dur față de guvernarea “eurounionistă”, care prin activitatea sa, a obligat cetățenii să părăsească țara și le-a spulberat toate speranțele pentru o viață mai bună în Republica Moldova.

Partidul socialiștilor spune cu încredere “NU” regimului criminal oligarhic, regimului lichidatorilor, celor care și-au bătut joc de țară și de popor timp de 9 ani, a declarat în cadrul mitingului deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Președintele PSRM Zinaida Greceanîi a îndemnat cetățenii să nu voteze pentru cei care au fost la guvernare în ultimii 9 ani.

Partidul Socialiștilor este unica putere, care poate păstra țara noastră pe harta lumii și să ofere speranță populației într-un viitor mai bun, a spus ea.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturilor pentru funcția de deputat, din partea OT PSRM Hîncești, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe circumscripția electorală nr. 38 HînceștiPetru Corduneanu, iar Olesea Brînză – pe circumscripția electorală nr. 39, Sărata-Galbenă.

Vladimir Țurcan și Evgheni Osadcenco vor candida din partea PSRM pe circumscripțiile electorale Cantemir și Cahul

Vladimir Țurcan și Evgheni Osadcenco vor candida din partea PSRM pe circumscripțiile electorale Cantemir și Cahul

Mitingul de protest organizat împotriva politicii de jaf a guvernării “eurounioniste”, a avut loc în Cahul, în ziua de 6 octombrie. La mitingul organizat de Partidul Socialiștilor din RM au participat liderii partidului și ai organizației teritoriale PSRM, primari, consilieri și locuitorii raioanelor Cantemir și Cahul, care fac parte din circumscripția electorală Cantemir nr. 42 și Cahul nr. 43.

Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea guvernării, care duce la distrugerea agriculturii, la închiderea întreprinderilor și care însărăcește populația.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturilor pentru funcția de deputat, din partea PSRM, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe circumscripția electorală Cantemir – deputatul Vladimir Țurcan, iar Evgheni Osadcenco – pe circumscripția electorală Cahul.

5 oct

Grigore Novac va candida pentru funcția de deputat al PSRM pe circumscripția electorală nr. 31

Grigore Novac va candida pentru funcția de deputat al PSRM pe circumscripția electorală nr. 31

Partidul Socialiștilor din RM a organizat în ziua de 5 octombrie, la Chișinău, un miting de protest împotriva acțiunilor a așa-numite “guvernării pro-europene”, în cadrul căruia a fost prezentat candidatul PSRM pentru circumscripția nr. 31 din capitală (Chișinău, sectorul Rîșcani – Ciocana), deputat, membru al Consiliului Republican al PSRM – Grigore Novac. Mitingul a avut loc în sectorul Rîșcani, în fața Palatului de Cultură a Sindicatelor, simbol al distrugerilor din Chișinău a actualei guvernări.

În cadrul mitingului au participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, liderul fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban, deputați, consilieri municipali, locuitori ai capitalei.

Liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban a menționat în cadrul mitingului, că echipa socialiștilor a reușit să facă multe lucruri frumoase, atât la nivel de capitală, cât și la nivel de țară. Însă, urmează încă multe de făcut. Pentru a realiza toate inițiativele social – economice importante pentru locuitorii țării, PSRM trebuie să vină la putere, atât la nivel de țară, cât și la nivel local.

Președintele PSRM Zinaida Greceanîi a spus, că la acest miting s-au adunat oameni cărora nu le este indiferentă soarta țării și viitorul poporului său.

Noi trebuie să înțelegem, că noi suntem responsabili pentru familia noastră, pentru țara noastră. Dacă ne dorim ca, copiii noștri să crească împreună cu familia, ca ei să-ți vadă viitorul în Republica Moldova, noi trebuie să depunem tot efortul pentru a câștiga la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a declarat Zinaida Greceanîi.

Ea a menționat că toți candidații PSRM candidează pe circumscripțiile electorale sub simbolica partidului, adică “steluța”.

Zinaida Greceanîi a prezentat participanților la miting pe colegul său din fracțiunea parlamentară a PSRM un luptător, un adevărat patriot – deputatul Grigore Novac și a propus susținerea acestuia în calitate de candidat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe circumscripția electorală nr. 31.

Grigore Novac a mulțumit colegilor și susținătorilor săi pentru încredere. El a menționat că pentru el este o onoare să candidez pe această circumscripție din partea echipei PSRM.

Avem multe de făcut în continuare: noi trăim într-un stat capturat, în care sunt paralizate toate instituțiile puterii. Însă împreună cu dumneavoastră vom opri tot acest rău, care distruge țara noastră, a spus Grigore Novac.

Radu Mudreac va candida pentru funcția de deputat al PSRM pe circumscripția electorală nr. 27

Radu Mudreac va candida pentru funcția de deputat al PSRM pe circumscripția electorală nr. 27

Partidul Socialiștilor din RM a organizat în ziua de 5 octombrie, la Chișinău, un miting de protest împotriva acțiunilor așa-numite “guvernării pro-europene”. Mitingul a avut loc în sectorul Buiucani, în fața grădiniței distruse din intersecția străzilor Costin-Deleanu. În cadrul mitingului au participat conducerea PSRM, deputați, consilieri municipali, locuitori ai capitalei.

Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea guvernării. Zeci de grădinițe au fost distruse în acești ani, însă nimic nu a fost construit, a spus liderul fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban, atrăgând atenția celor prezenți la miting asupra ruinelor grădiniței din spatele său.

Președintele PSRM Zinaida Greceanîi a menționat că de rezultatele alegerilor din 24 februarie 2019, depinde dacă va rămâne țara noastră sau nu suverană și independentă, sau va fi ștearsă de pe mapamond.

Cei care au fost la guvernare timp de nouă ani, nu au făcut nimic altceva decât să distrugă sistematic țara noastră. Aici la mitingul nostru, s-au adunat cei cărora nu le este indiferent viitorul țării noastre. De aceea trebuie să fim uniți. Partidul Socialiștilor are o misiune specială în cadrul viitoarelor alegeri – vom lupta pentru victorie, pentru a forma o majoritate parlamentară și guvernamentală, care va face ordine în țara noastră, a spus Zinaida Greceanîi.

Această guvernarea rușinoasă permite distrugerea a tot ce ne este drag. De aceea urmează o luptă decisivă, noi trebuie să luăm puterea, numai așa în această țară va apărea o șansă pentru un viitor mai bun, a spus secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea.

Această guvernare creează condiții nu pentru dezvoltare ci pentru ca oamenii să plece din țară. Problemele sunt cunoscute de toată lumea. Contez pe susținerea dumneavoastră, împreună vom avea ocazia să întoarcem Moldova cetățenilor săi. Împreună ne vom mișca înainte, a spus Radu Mudreac.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturii lui Radu Mudreac, din partea organizației teritoriale Buiucani, pentru funcția de deputat în parlamentul RM, pe circumscripția electorală nr. 27, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

4 oct

PSRM a prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 29 – Adrian Lebedinschi

PSRM a prezentat candidatul pentru circumscripția electorală nr. 29 – Adrian Lebedinschi

Partidul Socialiștilor din RM a organizat, în ziua de 4 octombrie, un miting de protest în Chișinău. Conducerea partidului, deputați, consilieri municipali, activiști ai PSRM, “Garda Tînără” și locuitori ai capitalei s-au adunat, la Palatul de Cultură a feroviarelor, pentru a-și exprima nemulțumirea față de așa-numita guvernare “pro-europeană”, rezultatul cărora sunt distrugerea Chișinăului istoric, înrăutățirea situației economice din oraș dar și bunăstarea cetățenilor din întreaga țară.

Cei prezenți la miting au îndemnat cetățenii să spună “NU” acestui regim care timp de nouă ani a dus o politică de jaf atât față de centrul țării cât și față de celelalte regiuni ale Moldovei. Ei au menționat că unicul partid care astăzi muncește în interesele poporului Republicii Moldova, este Partidul Socialiștilor din RM.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru toate inițiativele politice și sociale propuse de el, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

La miting a fost prezentat candidatura lui Adrian Lebedinschi pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în calitate de candidat al PSRM pentru circumscripția electorală nr. 29 (Centru – Rîșcani).

Adrian Lebedinschi este o persoană de echipă, care participă activ în cadrul fracțiunii parlamentare PSRM, este autorul a mai multe inițiative importante elaborate pentru soluționarea problemelor cetățenilor. Sunt convinsă, că muncă lui pentru folosul cetățenilor, va continua, a spus președintele PSRM Zinaida Greceanîi.

În timpul discursului său, Adrian Lebedinschi, și-a exprimat mulțumirea față de conducerea partidului și pentru încrederea acordată. El consideră, că numai lucrul în echipă va aduce rezultate vizibile.

În decurs de aproape trei ani în parlament, am reușit să elaborăm și să obținem aprobarea a mai multor inițiative, care sunt importante pentru locuitorii republicii. Este vorba despre Legea ce ține de apă, problema cotei suplimentare pe care locuitorii capitalei trebuiau să o plătească, dar și alte proiecte care sunt îndreptate pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Este doar începutul, important e să continuăm să muncim pentru binele cetățenilor și a țării, a spus Adrian Lebedinschi.

3 oct

Petru Burduja a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală nr. 30

Petru Burduja a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală nr. 30

Partidul Socialiștilor din RM a organizat astăzi, încă un miting de protest în Chișinău. De această dată, acțiunea a avut loc în sectorul Ciocana, pe aleea principală a sectorului.

Noi am venit astăzi aici pentru a spune “NU” regimului oligarhic criminal, regimului lichidator, acelor care îți bat joc de țară, de independența Republicii Moldova și de poporul său, celor care au furat bănci, întreprinderi, aeroportul, celor care au alungat din țară sute de mii de cetățeni, celor care au lichidat spitale, școli și, grădinițe. Noi am venit astăzi, aici pentru a spune “Ajunge! Demisia!”, a declarat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Socialistul a menționat, că PSRM îndeamnă toți cetățenii să nu voteze pentru a cei care au fost la guvernare în ultimii 9 ani. Partidul Socialiștilor – este unica putere care poate propune o adevărată alternativă și să readucă oamenilor speranța în viitorul țării, a adăugat el.

În cadrul mitingului a fost anunțat candidatul PSRM înaintat pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală nr. 30. Este vorba despre consilierul municipal al PSRM, vicepreședintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău Petru Burduja. El a mulțumit colegilor săi pentru susținere și încredere.

Tot ce se întâmplă în ultimii 9 ani, nu s-a făcut în interesul cetățenilor. S-au făcut alianțe AIE-1, 2, 3 și așa mai departe, dar nimic nu s-a făcut pentru întărirea statalității Republicii Moldova, pentru îmbunătățirea situației cetățenilor. Cred că împreună cu dumneavoastră vom reuși să înaintăm aceste valori, să păstrăm neutralitatea și statalitatea Republicii Moldova și vom îmbunătăți situația materială a fiecărui cetățean, a spus el.

De asemenea, Burduja a remarcat că datorită eforturilor depuse de către socialiști, în sectorul Ciocana vor fi realizate circa 60 de proiecte pentru cetățeni. Acest lucru a fost confirmat de către deputatul Vasile Bolea, care l-a catalogat pe Burduja drept un adevărat lider, interesat în soluționarea problemelor cetățenilor și care depune tot efortul pentru acest lucru.

Președintele PSRM Zinaida Greceanîi a mulțumit celor prezenți și a reamintit că la viitoarele alegeri parlamentare se va decide soarta țării noastre.

Petru Burduja mereu a fost alături de voi. Haideți să facem așa ca în sectorul Ciocana să câștige ai noștri!, a spus ea.

Spre final, candidatura lui Petru Burduja a fost susținută în unanimitate de către cei prezenți. Amintim că, anterior au fost prezentați încă doi candidați PSRM pentru fotoliul de deputat, pe circumscripțiile din Chișinău. Pe circumscripția electorală nr. 24 va candida Vasile Bolea, iar pe circumscripția nr. 25 Alexandr Odințov. Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019.

2 oct

Vasile Bolea a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM ce circumscripția electorală nr. 24

Vasile Bolea a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM ce circumscripția electorală nr. 24

În ziua de 2 octombrie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat un miting de protest împotriva politicii de jaf din ultimii nouă ani, a autorităților de la Chișinău, în cadrul căruia a fost înaintat în calitate de candidat pe circumscripția electorală nr. 24 din capitală (sectorul Botanica), deputatul RM Vasile Bolea. Mitingul a avut loc în fața monumentului Serghei Lazo, în fața fostei clădiri a cinematografului “Iskra”, încă un simbol al distrugerii capitalei, venit din partea actualei guvernări.

La miting au participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban, deputați, consilieri municipali, locuitori ai capitalei.

Președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi a menționat că în ziua de 24 februarie vor avea loc alegerile parlamentare care vor decide soarta Republicii Moldova – va rămâne sau nu pe harta lumii. PSRM participă la aceste alegeri pentru a păstra țara și a îmbunătăți situația.

Astăzi, socialiștii înaintează cel de-al doilea candidat pe circumscripția electorală din Chișinău. În capitală, sunt 11 circumscripții electorale, toți candidații PSRM care vor participa la alegeri pe circumscripțiile electorale, vor candida sub simbolica partidului.

Zinaida Greceanîi a prezentat candidatul pentru circumscripția nr. 24 – avocatul care luptă nu doar pentru Chișinău, dar pentru întreaga Moldovă, deputatul Vasile Bolea. Ea a menționat, că PSRM înaintează persoane care sunt capabile să lupte pentru interesele cetățenilor și pentru Republica Moldova.

La rândul său, Vasile Bolea a mulțumit partidului pentru susținere și a afirmat că mereu va face parte din echipa socialiștilor.

Sunt convins, că după 24 februarie, guvernarea care a luptat cu poporul său, va pleca, iar noi vom depune tot efortul pentru ca acest lucru să se întâmple, a declarat Vasile Bolea.

1 oct

PSRM a prezentat primul candidat pentru circumscripția electorală din Chișinău – Alexandr Odințov

PSRM a prezentat primul candidat pentru circumscripția electorală din Chișinău – Alexandr Odințov

În ziua de 1 octombrie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat un miting de protest împotriva politicii de jaf a guvernării de la Chișinău din ultimii 9 ani, în cadrul căruia a fost înaintat primul candidat pentru circumscripția electorală nr. 25 (Chișinău, Centru-Botanica) – Alexandr Odințov. Mitingul a avut loc în fața fostei clădiri a cinematografului “Gaudeamus”, din Chișinău, care este un simbol al distrugerii capitalei a guvernării actuale.

În cadrul mitingului au participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, liderul fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban, deputați, consilieri municipali, locuitorii capitalei.

Ne-am adunat aici pentru a spune “NU” acestei guvernări, care în decursul a nouă ani a distrus țara. Noi ne expunem împotriva celor care luptă pentru lichidarea Republicii Moldova de pe harta lumii, a spus președintele PSRM Zinaida Greceanîi, în cadrul mitingului.

Ea a menționat, că cei care s-au adunat astăzi aici, la mitingul PSRM, suferă din cauza bătăii de joc a autorităților față de țară și popor, motiv pentru care pleacă sute de mii de cetățeni.

Avem o țară mică, datorită unei guvernări inteligente, putem transforma Republica Moldova într-o țară de vis. Mai ales că resurse în țară sunt, important ca aceste resurse să ajungă în bugetul de stat și nu în buzunarele unor funcționari, a remarcat Zinaida Greceanîi.

Astăzi, spunem “NU” regimului lichidator, care are drept scop nimicirea economiei, istoriei, culturii țării noastre, a spus secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea. Acești oameni nu au construit nimic, nu au creat nimic pentru oameni, însă sistematic au distrus țara noastră. Noi vom lupta împotriva acestor fărădelegi.

Liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban a menționat că reprezentarea intereselor în parlament trebuie să aibă loc atât la nivel de republică, cât și la nivel de capitală. El a prezentat participanților la miting persoana care luptă cu fărădelegile la nivel de Chișinău – Alexandr Odințov pentru înaintarea în calitate de candidat al PSRM pentru circumscripția electorală nr. 25 din Chișinău.

Alexandr Odințov a declarat că timp de trei ani de activitate în Consiliul Municipal Chișinău, fracțiunea PSRM și el personal au reușit să blocheze sute de “împărțiri” de terenuri, zeci de construcții ilegale a reușit să le stopeze de la bun început. Cei care au distrus Chișinăul. Fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă și-a dat demisia datorită investigațiilor făcute de socialiști. Alexandr Odințov a remarcat necesitatea de a apăra drepturile chișinăuienilor la nivel legislativ, pentru ca, constructorii să respecte legile și interesele locuitorilor.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturii domnului Alexandr Odințov, din partea PSRM, pentru funcția de deputat în parlamentul RM, pe circumscripția electorală nr. 25 din Chișinău, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

septembrie 2018


30 sep

Alexandr Minizianov a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Glodeni

Alexandr Minizianov a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Glodeni

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a organizat în ziua de 30 septembrie un miting de protest în Glodeni, împotriva politicii distructive a așa-numitei guvernării “proeuropene” din ultimii nouă ani. La miting au participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv Vlad Batrîncea, deputați, primari, consilieri locali, dar și locuitorii raioanelor Glodeni și Rîșcani, care fac parte din circumscripția electorală Glodeni.

Participanții la miting s-au expus foarte dur față de guvernarea “eurounionistă”, care prin activitatea sa a obligat cetățenii să părăsească țara și le-a spulberat toate speranțele pentru o viață mai bună în Republica Moldova.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturii domnului Alexandr Minizianov din partea OT PSRM, pentru funcția de deputat în parlamentul RM pe circumscripția electorală Glodeni, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

Vasile Luca fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Sîngerei

Vasile Luca fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Sîngerei

Mitingul de protest organizat împotriva politicii de jaf a guvernării “eurounioniste”, a avut loc la Sîngerei, în ziua de 30 septembrie. La mitingul organizat de Partidul Socialiștilor din RM au participat liderii partidului și a organizației teritoriale PSRM, primari, consilieri și locuitorii raioanelor Sîngerei și Florești, care fac parte din circumscripția electorală Sîngerei.

Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea guvernării, care duce la distrugerea agriculturii, la închiderea întreprinderilor și care însărăcește populația.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturii domnului Vasile Luca din partea OT PSRM, pentru funcția de deputat în parlamentul RM pe circumscripția electorală Sîngerei, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

29 sep

Aliona Briciag a fost înaintată în calitate de candidat al PSRM ce circumscripția electorală Leova

Aliona Briciag a fost înaintată în calitate de candidat al PSRM ce circumscripția electorală Leova

În ziua de 29 septembrie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a organizat la Leova, un miting de protest împotriva politicii de jaf din ultimii nouă ani. În cadrul mitingului au participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputați, primari și consilieri, dar și locuitorii raioanelor Leova și Cantemir, care fac parte din circumscripția electorală Leova.

Participanții la miting au remarcat înrăutățirea situației politice și social-economice din Republica Moldova, care este o urmare a politicii distructive a așa-numitei guvernării “proeuropene”.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturii doamnei Aliona Briciag, din partea OT PSRM, pentru funcția de deputat în parlamentul RM pe circumscripția electorală Leova, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

Piotr Pușcari a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM ce circumscripția electorală Cimișlia

Piotr Pușcari a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM ce circumscripția electorală Cimișlia

Locuitorii raioanelor Cimișlia și Basarabeasca s-au expus categoric împotriva politicii distructive a guvernării “eurounioniste”, care în ultimii nouă ani a adus țara într-o stare de haos, ruină și depresie social-economică. Despre nemulțumirea față de actuala guvernare ei au comunicat în cadrul protestului care a fost organizat în ziua de 29 septembrie, în Basarabeasca, de către Partidul Socialiștilor din RM.

La mitingul de protest au participat liderii Partidului Socialiștilor și a organizației teritoriale PSRM, primari, consilieri, dar și locuitori ai raioanelor Basarabeasca și Cimișlia, care fac parte din circumscripția electorală Cimișlia.

Participanții la miting și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au susținut înaintarea candidaturii domnului Piotr Pușcari din partea OT PSRM, pentru funcția de deputat în parlamentul RM pe circumscripția electorală Cimișlia, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

23 sep

Locuitorii raionului Edineț au înaintat în calitate de candidat pentru circumscripția electorală pe Nicolae Melnic

Locuitorii raionului Edineț au înaintat în calitate de candidat pentru circumscripția electorală pe Nicolae Melnic

La Edineț, în ziua de 23 septembrie a avut loc mitingul de protest organizat de către Partidul Socialiștilor din RM. La miting au fost prezenți președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputați, consilieri și primari și locuitorii raionului Edineț.

Participanții la miting au remarcat că situația politică și social-economică din Republica Moldova este într-un declin continuu. În decursul ultimilor 9 ani, guvernarea a promovat o politică de jaf în raport cu regiunile țării noastre.

Într-o situație dezastruoasă s-au pomenit cele mai defavorizate categorii ale societății – pensionarii, familiile numeroase și cele monoparentale, persoanele cu nevoi speciale. Majorarea prețurilor la produsele alimentare, la medicamente, serviciile comunale face imposibilă procurarea de produse alimentare și medicamente de primă necesitate.

Astăzi, unicul partid care acționează în interesele majorității absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova care pledează pentru trecerea la forma de guvernare prezidențială, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică în țară, statutul neutru al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă, echitatea social, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

Participanții la miting au emis o declarație, prin care și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru inițiativele sale politice și sociale, cât și pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

În cadrul mitingului a fost susținută înaintarea candidaturii lui Nicolae Melnic, din partea OT Edineț, pentru funcția de deputat în parlamentul RM pe circumscripția electorală Edineț, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

Mihai Catraniuc și Mihail Paciu sunt înaintați în calitate de candidați ai PSRM pe circumscripțiile electorale

Mihai Catraniuc și Mihail Paciu sunt înaintați în calitate de candidați ai PSRM pe circumscripțiile electorale

În ziua de 23 septembrie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a organizat un miting de protest împotriva politicii de jaf din ultimii 9 ani, în Orhei. La miting au participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputați, primari, consilieri și locuitorii raioanelor Orhei, Călărași și Dubăsari, care fac parte din cele două circumscripții electorale: Orhei și Ivancea.

Participanții la miting și-au exprimat nemulțumirea față de situația social-economică și politică din Republica Moldova, care este cauzată de politica de jaf a așa-numitei guvernări “proeuropene”. Această politică se resimte în special în regiunile țării, unde în continuare se închid întreprinderi, se distruge agricultura, se “optimizează” grădinițele, școlile, instituțiile medicale.

Participanții la miting au emis o declarație, prin care și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru inițiativele sale politice și sociale, cât și pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. În cadrul mitingului au fost înaintați în calitate de candidați Mihai Catraniuc – pe circumscripția electorală Orhei, iar Mihail Paciu – pe circumscripția electorală Ivancea, pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

22 sep

Locuitorii raionului Ungheni au înaintat în calitate de candidat pentru circumscripția electorală pe Ghenadi Mitriuc

Locuitorii raionului Ungheni au înaintat în calitate de candidat pentru circumscripția electorală pe Ghenadi Mitriuc

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat în ziua de 22 septembrie, la Ungheni, un miting de protest împotriva politicii de jaf a guvernării “proeuropene” din ultimii 9 ani. La miting a participat secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputați, primari și consilieri, cât și locuitori ai raionului Ungheni.

Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile guvernării “eurounioniste” care nu au lăsat speranțe pentru un viitor mai bun pentru poporul republicii și îi forțează să părăsească țara. În același timp, multiplele inițiative sociale, promovate de Președintele Republicii Moldova și Partidul Socialiștilor, sunt blocate de majoritatea parlamentară și Guvern, care execută cu smerenie voința oligarhilor și a instituțiilor financiare internaționale.

Participanții la miting au menționat că unicul partid care acționează în interesele majorității absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care pledează pentru trecerea la forma de guvernare prezidențială, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică în țară, statutul neutru al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Rusia, echitatea social, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

Locuitorii raionului Ungheni și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și, înaintarea lui Ghenadi Mitriuc în calitate de candidat, din partea OT Ungheni, pentru funcția de deputat în Parlamentul RM pe circumscripția electorală Ungheni, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

16 sep

Locuitorii raionului Soroca au înaintat în calitate de candidat pentru circumscripția electorală pe Aliona Pilipețcaia

Locuitorii raionului Soroca au înaintat în calitate de candidat pentru circumscripția electorală pe Aliona Pilipețcaia

Mitingul de protest organizat împotriva politicii de jaf a guvernării din ultimii 9 ani, a avut loc în ziua de 16 septembrie, în orașul Soroca. La mitingul organizat de către Partidul Socialiștilor din RM, au participat liderii partidului și a organizației teritoriale PSRM, primari și consilieri, cât și locuitori ai raionului Soroca.

Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile guvernării care duc la distrugerea agriculturii, închiderea întreprinderilor și reducerea numărului populației. Participanții la miting condamnă închiderea școlilor, a grădinițelor și a instituțiilor medicale. Locuitorii raionului Soroca susțin consolidarea statalității, independenței și neutralității Republicii Moldova.

Unicul partid care acționează în interesele majorității absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Principiile de bază ale PSRM corespund aspirațiilor majorității cetățenilor țării noastre: trecerea la forma de guvernare prezidențială, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică în țară, statutul neutru al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Rusia, echitatea social, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

Locuitorii raionului Soroca și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și, înaintarea doamnei Aliona Pilipețcaia în calitate de candidat, din partea OT Soroca, pentru funcția de deputat în Parlamentul RM pe circumscripția electorală Soroca, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

Locuitorii raionului Florești au înaintat în calitate de candidat pentru circumscripția electorală pe Sergiu Groza

Locuitorii raionului Florești au înaintat în calitate de candidat pentru circumscripția electorală pe Sergiu Groza

Locuitorii raionului Florești s-au expus categoric împotriva acțiunilor distructive a guvernării eurounioniste, care în ultimii nouă ani au adus țara în situație de haos, devastare și depresie social – economică. Nemulțumirea față de guvernarea actuală a fost declarată în cadrul mitingului de protest, care a fost organizat în ziua de 16 septembrie, în Florești, de către Partidul Socialiștilor din RM.

La mitingul de protest au participat conducătorii Partidului Socialiștilor și a organizațiilor teritoriale a PSRM, primari, consilieri, dar și locuitorii raionului Florești. Cei prezenți au condamnat situația în care numeroase inițiative sociale propuse de Președintele Republicii Moldova și de către Partidul Socialiștilor sunt blocate de majoritatea parlamentară și de guvern, îndeplinind în mod ascultător voința oligarhilor și a instituțiilor financiare internaționale.

Participanții la miting au menționat că, unicul partid care acționează în interesele majorității absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Principiile de bază ale PSRM corespund aspirațiilor majorității cetățenilor țării noastre: trecerea la forma de guvernare prezidențială, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică în țară, statutul neutru al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Rusia, echitatea social, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

Locuitorii raionului Florești și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și, înaintarea lui Sergiu Groza în calitate de candidat, din partea OT Florești, pentru funcția de deputat în Parlamentul RM pe circumscripția electorală Florești, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

15 sep

Oleg Cuciuc a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Căușeni

Oleg Cuciuc a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Căușeni

Sâmbătă, 15 septembrie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova desfășoară, în Căușeni, un miting de protest împotriva politicii de jaf a guvernării din ultimii 9 ani. La miting a participat secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputați, primari și consilieri locali din localitățile din raioanele Căușeni și Anenii Noi.

Participanții la miting au menționat înrăutățirea bruscă a situației social-economice și politice din Republica Moldova, cauzată de politica de jaf a așa-numitelor guvernări “pro-europene”. În special, acest lucru este foarte bine simțit în regiunile țării, unde se închid întreprinderi, se distruge agricultura, se “optimizează” grădinițe, școli, instituții medicale.

Într-o situație dezastruoasă s-au pomenit cele mai defavorizate categorii ale societății – pensionarii, familiile numeroase și cele monoparentale, persoanele cu nevoi speciale. Majorarea prețurilor la produsele alimentare, la medicamente, serviciile comunale face imposibilă procurarea de produse alimentare și medicamente de primă necesitate.

Astăzi, unicul partid care acționează în interesele majorității absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Principiile de bază ale PSRM corespund aspirațiilor majorității cetățenilor țării noastre: trecerea la forma de guvernare prezidențială, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică în țară, statutul neutru al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Rusia, echitatea socială, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

Participanții la miting – locuitorii raionului Căușeni și Anenii Noi – și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, ales prin vot direct de popor, pentru inițiativele sale politice și sociale, cât și pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și, înaintarea lui Oleg Cuciuc în calitate de candidat, din partea OT Căușeni, pentru funcția de deputat în Parlamentul RM pe circumscripția electorală din Căușeni, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

Alexandru Jolnaci a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM circumscripția uninominală Ștefan Vodă

Alexandru Jolnaci a fost înaintat în calitate de candidat al PSRM circumscripția uninominală Ștefan Vodă

Sâmbătă, 15 septembrie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat în Ștefan Vodă, un miting de protest împotriva politicii de jaf a guvernării din ultimii 9 ani. La miting a participat președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputați, primari și consilieri locali din localitățile din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni.

Participanții la miting s-au pronunțat împotriva înrăutățirii considerabile a situației social-economice și politice din Republica Moldova, cauzată de politica incompetentă și de jaf a așa-numitelor guvernări “pro-europene”. Cei prezenți au remarcat că unicul partid care acționează în interesele majorității absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Principiile de bază ale PSRM corespund aspirațiilor majorității cetățenilor țării noastre: trecerea la forma de guvernare prezidențială, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică în țară, statutul neutru al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Rusia, echitatea socială, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

Locuitorii raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, ales prin vot direct de popor, pentru inițiativele sale politice și sociale, cât și pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și, înaintarea lui Alexandru Jolnaci în calitate de candidat, din partea OT Ștefan Vodă, pentru funcția de deputat în Parlamentul RM pe circumscripția electorală din Ștefan Vodă, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

9 sep

Vladimir Mizdrenco este înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția uninominală din raionul Rîșcani

Vladimir Mizdrenco este înaintat în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția uninominală din raionul Rîșcani

Partidul Socialiștilor din RM a organizat, în ziua de 9 septembrie, în orașul Rîșcani, un miting de protest împotriva a 9 ani de politică de jaf în raport cu regiunile țării noastre. La miting au participat peste o mie de persoane. De asemenea, la miting, alături de cetățeni au fost președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputații PSRM, primari și consilieri raionali a raionului Rîșcani, cât și reprezentanți ai 9 localități din Drochia și a 3 localități din raionul Dondușeni, care fac parte din circumscripția electorală a raionului Rîșcani.

Participanții la miting au menționat, că în ciuda tuturor asigurărilor din partea guvernării, în țară continuă să se intensifice criza economică și socială.

În perioada ultimilor 9 ani, guvernarea a promovat o politică de jaf în raport cu regiunile țării noastre. Se închid întreprinderi. Cetățenii apți de muncă părăsesc țara și merg în căutarea unui loc de muncă în alte țări.

Se închid școli, grădinițe, instituții medicale. În școlile din țară, în loc să fie predată istoria țării noastre, continuă predarea unei discipline străine nouă – istoria românilor. Nestingherit își desfășoară activitatea organizațiile care pledează pentru anexarea țării noastre la România.

În loc de a deveni un stat deschis atât pentru Vest cât și pentru Est, autoritățile țării construiesc o nouă “cortină de fier” în direcția estică.

Astăzi, unicul partid care acționează în interesele majorității absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Principiile de bază ale PSRM corespund aspirațiilor majorității cetățenilor țării noastre: trecerea la forma de guvernare prezidențială, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică în țară, statutul neutru al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă, echitatea social, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

Participanții la miting – locuitorii raionului Rîșcani, Drochia și Dondușeni – au semnat o Declarație prin care și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru inițiativele sale politice și sociale, cât și pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Participanții mitingului au susținut înaintarea lui Vladimir Mizdrenco în calitate de candidat al PSRM în circumscripția uninominală a raionului Rîșcani pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

8 sep

Ocnița și Dondușeni au susținut înaintarea Irinei Lozovan în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția uninominală

Ocnița și Dondușeni au susținut înaintarea Irinei Lozovan în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția uninominală

În ziua de 8 septembrie, la Ocnița s-a desfășurat mitingul organizat de către Partidul Socialiștilor din RM, unde au participat peste o mie de persoane. La miting au fost prezenți președintele PSRM Zinaida Greceanîi, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, deputatul Alla Dolință, președintele raionului Ocnița Vasile Romaniuc, primari și consilierii de toate rangurile.

La miting au participat reprezentanți din 18 sate din raionul Dondușeni a circumscripției electorale din Ocnița.

Cei prezenți la miting au menționat că situația social-economică și cea politică din Republica Moldova continuă să degradeze într-un mod dramatic. În perioada ultimilor 9 ani, guvernarea a promovat o politică de jaf în raport cu regiunile țării noastre.

Într-o situație dezastruoasă s-au pomenit cele mai defavorizate categorii ale societății – pensionarii, familiile numeroase și cele monoparentale, persoanele cu nevoi speciale. Majorarea prețurilor la produsele alimentare, la medicamente, serviciile comunale face imposibilă procurarea de produse alimentare și medicamente de primă necesitate.

În același timp, multiplele inițiative sociale, promovate de Președintele Republicii Moldova și Partidul Socialiștilor, sunt blocate de majoritatea parlamentară și Guvern, care execută cu smerenie voința oligarhilor și a instituțiilor financiare internaționale.

Eurounioniștii aflați la putere în țară au luat cursul spre lichidarea deschisă a statalității Republicii Moldova. În loc să unească țara, autoritățile și așa-numita opoziție pro-europeană fac totul pentru a-i dezbina pe cetățeni.

Astăzi, unicul partid care acționează în interesele majorității absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Principiile de bază ale PSRM corespund aspirațiilor majorității cetățenilor țării noastre: trecerea la forma de guvernare prezidențială, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică în țară, statutul neutru al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Rusia, echitatea social, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale.

Participanții la miting – locuitorii raionului Ocnița și Dondușeni – au emis o Declarație, prin care și-au exprimat sprijinul plenar pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, ales prin vot direct de popor, pentru inițiativele sale politice și sociale, cât și pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova care îl susține.

Participanții mitingului au susținut înaintarea doamnei Irina Lozovan în calitate de candidat al PSRM în circumscripția uninominală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.