Circumscripția uninominală nr. 16, Ungheni la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 16 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități dintr-un raion din Republica Moldova – Ungheni. Din circumscripție fac parte 38 localități: 1 municipiu și 15 sate (comune), cu alte 22 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 16, Ungheni
Circumscripția uninominală nr. 16, Ungheni la alegerile parlamentare din 2019
Sediu mun. Ungheni, r-nul Ungheni
Președintele CECEU Alexandru Rotari
+373 69580645, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Ungheni
Ungheni
Buciumeni (Gara Buciumeni, Florești), Cetireni, Chirileni, Cioropcani (Bulhac, Stolniceni), Costuleni, Florițoaia Veche (Florițoaia Nouă, Grozasca), Măcărești (Frăsinești), Mănoilești (Novaia Nicolaevca, Rezina, Vulpești), Morenii Noi (Șicovăț), Petrești (Gara Petrești, Medeleni), Sculeni (Blindești, Floreni, Gherman), Todirești (Grăseni), Unțești, Valea Mare (Buzduganii de Jos, Buzduganii de Sus, Morenii Vechi), Zagarancea (Elizavetovca, Semeni)


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 16, arată că cele mai multe voturi, 8 091 sau 22,83% au fost acumulate de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Ordinea în buletinul de vot