Circumscripția uninominală nr. 15, Călărași la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 15 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Călărași și Ungheni. Din circumscripție fac parte 63 localități: 2 orașe și 31 sate (comune), cu alte 30 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 15, Călărași
Circumscripția uninominală nr. 15, Călărași la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Călărași, r-nul Călărași
Președintele CECEU Gheorghe Iosob
+373 (244) 21-903, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Călărași
Călărași (Oricova)
Bahmut (Gara Bahmut), Căbăiești, Dereneu (Bularda, Duma), Hirova, Hîrjauca (Leordoaia, Mîndra, Palanca), Hoginești, Meleșeni, Nișcani, Onișcani (Hîrbovăț, Sverida), Peticeni, Rădeni, Sipoteni (Podul Lung), Temeleuți, Țibirica (Schinoasa), Vălcineț
r-nul Ungheni
Cornești (Romanovca)
Agronomovca (Negurenii Noi, Zăzulenii Noi), Alexeevca (Lidovca, Săghieni), Boghenii Noi (Boghenii Vechi, Izvoreni, Mircești, Poiana), Bumbăta, Bușila, Condrătești (Curtoaia), Cornești, Cornova, Hîrcești (Drujba, Leordoaia, Mînzătești, Veverița), Măgurele, Năpădeni, Negurenii Vechi (Coșeni, Țîghira, Zăzulenii Vechi), Pîrlița (Hristoforovca), Rădenii Vechi, Sinești (Pojarna), Teșcureni


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 15, arată că cele mai multe voturi, 8 137 sau 23,76% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova CIUBUC Nicolae Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova BOLEA Ștefan Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” VLASENCO Olga Partidul “Șor”
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” MUNTEANU Igor Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Partidul Liberal CHIRINCIUC Iurie Partidul Liberal
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova SAVA Valeriu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova