Circumscripția uninominală nr. 42, Cantemir la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 42 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Cahul și Cantemir. Din circumscripție fac parte 63 localități: 1 oraș și 35 sate (comune), cu alte 27 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 42, Cantemir
Circumscripția uninominală nr. 42, Cantemir la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Cantemir, r-nul Cantemir
Președintele CECEU Angela Danalachi
+373 (273) 22-864, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Cahul
Alexanderfeld, Andrușul de Jos, Andrușul de Sus, Badicul Moldovenesc, Baurci-Moldoveni, Borceag, Bucuria, Burlăceni (Greceni), Burlacu (Spicoasa), Chioselia Mare (Frumușica), Cucoara (Chircani), Doina (Iasnaia Poleana, Rumeanțev), Găvănoasa (Nicolaevca, Vladimirovca), Huluboaia, Iujnoe, Larga Nouă (Larga Veche), Lebedenco (Hutulu, Ursoaia), Lopățica, Lucești, Moscovei (Trifeștii Noi), Pelinei (Sătuc), Roșu, Taraclia de Salcie, Tartaul de Salcie (Tudorești), Tătărești, Zîrnești (Paicu, Tretești)
r-nul Cantemir
Cantemir
Cania (Iepureni), Chioselia (Țărăncuța), Ciobalaccia (Flocoasa, Victorovca), Cîșla (Șofranovca), Coștangalia, Gotești (Constantinești), Plopi (Alexandrovca, Hîrtop, Taraclia), Stoianovca, Țiganca (Ghioltosu, Țiganca Nouă)


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 42, arată că cele mai multe voturi, 6 916 sau 24,35% au fost acumulate de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova BACALU Elena Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova ȚURCAN Vladimir Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” LUPAȘCU Vasile Partidul “Șor”
BOTGROS Nicolae
s-a retras din competiția electorală
Candidat independent
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” BOEȘTEAN Constantin Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Partidul Nostru CIUBACIUC Roman Partidul Nostru
Partidul Liberal DAMAȘCAN Elena Partidul Liberal
CRĂCIUNEAC Iurie Candidat independent