Circumscripția uninominală nr. 21, Criuleni la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 21 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Criuleni și Dubăsari. Din circumscripție fac parte 43 localități: 1 oraș și 24 sate (comune), cu alte 18 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 21, Criuleni
Circumscripția uninominală nr. 21, Criuleni la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Criuleni, r-nul Criuleni
Președintele CECEU Tudor Bobeico
+373 (248) 22-233, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Criuleni
Criuleni (Ohrincea, Zolonceni), Bălăbănești (Mălăiești, Mălăieștii Noi), Bălțata (Bălțata de Sus, Sagaidac, Sagaidacul de Sus), Boșcana (Mărdăreuca), Cimișeni, Corjova, Coșernița, Cruglic, Dolinnoe (Valea Coloniței, Valea Satului), Drăsliceni (Logănești, Ratuș), Dubăsarii Vechi, Hîrtopul Mare (Hîrtopul Mic), Hrușova (Chetroasa, Ciopleni), Ișnovăț, Izbiște, Măgdăcești, Miclești (Stețcani), Onițcani, Pașcani (Porumbeni), Rîșcova, Slobozia-Dușca, Zăicana
r-nul Dubăsari
Coșnița (Pohrebea), Doroțcaia, Pîrîta


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 21, arată că cele mai multe voturi, 10 406 sau 27,24% au fost acumulate de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova BURLAC Veaceslav Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova BERZAN Sergiu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” DUMINICA Serghei Partidul “Șor”
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” CARP Lilian Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
PORUBIN Andrei Candidat independent
Partidul Liberal OJOG Gheorghe Partidul Liberal