Circumscripția uninominală nr. 20, Strășeni la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 20 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Orhei și Strășeni. Din circumscripție fac parte 34 localități: 1 municipiu și 22 sate (comune), cu alte 11 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 20, Strășeni
Circumscripția uninominală nr. 20, Strășeni la alegerile parlamentare din 2019
Sediu mun. Strășeni, r-nul Strășeni
Președintele CECEU Stela Baltaga
+373 (237) 22-048, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Orhei
Donici (Camencea, Pocșești), Peresecina, Sămănanca, Teleșeu
r-nul Strășeni
Strășeni (Făgureni)
Chirianca, Codreanca (Lupa-Recea), Gălești (Găleștii Noi), Ghelăuza (Saca), Greblești (Mărtinești), Micăuți (Gornoe), Negrești, Onești, Pănășești (Ciobanca), Rădeni (Drăgușeni, Zamciogi), Recea, Romănești, Roșcani, Sireți, Tătărești, Țigănești, Voinova, Zubrești


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 20, arată că cele mai multe voturi, 8 646 sau 25,59% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova FILIP Pavel Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova ANGHEL Veaceslav Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” TABACARU Valeriu Partidul “Șor”
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” GROSU Igor Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Partidul Liberal MALAI Nicoleta Partidul Liberal