Circumscripția uninominală nr. 5, Glodeni la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 5 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Glodeni și Rîșcani. Din circumscripție fac parte 54 localități: 2 orașe și 26 sate (comune), cu alte 26 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 5, Glodeni
Circumscripția uninominală nr. 5, Glodeni la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Glodeni, r-nul Glodeni
Președintele CECEU Vasile Gudumac
+373 (249) 23-104, [email protected]
Numărul localităților 54

r-nul Glodeni
Glodeni (Stîrcea)
Balatina (Clococenii Vechi, Lipovăț, Tomeștii Noi, Tomeștii Vechi), Cajba, Camenca (Brînzeni, Butești, Molești), Ciuciulea, Cobani, Cuhnești (Bisericani, Cot, Movileni, Serghieni), Danu (Camencuța, Nicolaevca), Dușmani, Fundurii Noi, Fundurii Vechi, Hîjdieni, Iabloana (Soroca), Limbenii Noi, Limbenii Vechi, Petrunea, Sturzovca, Ustia, Viișoara (Moara Domnească)
r-nul Rîșcani
Costești (Dămășcani, Duruitoarea, Păscăuți, Proscureni)
Aluniș, Braniște (Avrămeni, Reteni, Reteni-Vasileuți), Corlăteni, Gălășeni (Mălăiești), Malinovscoe (Lupăria), Petrușeni, Răcăria (Ușurei), Singureni


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 5, arată că cele mai multe voturi, 9,039 sau 26.58% au fost acumulate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Partidul Democrat din Moldova LEUCĂ Ion
Partidul Democrat din Moldova
Ion Leucă
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova MINIZIANOV Alexandr
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Alexandr Minizianov
Partidul “Șor” DVORJANSCAIA Irina
Partidul “Șor”
Irina Dvorjanscaia
Partidul Nostru ONUȚU Stela
Partidul Nostru
Stela Onuțu
Simbolul electoral al candidatului independent Mihai Corj la alegerile parlamentare din 2019 CORJ Mihai
candidat independent
Mihai Corj
Partidul Liberal PURICE Ion
Partidul Liberal
Ion Purice
Simbolul electoral al candidatului independent Nicolae Gorcea la alegerile parlamentare din 2019 GORCEA Nicolae
candidat independent
Nicolae Gorcea
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” NEMERENCO Rodica
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Rodica Nemerenco