Circumscripția uninominală nr. 3, Edineț la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 3 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități dintr-un raion din Republica Moldova – Edineț. Din circumscripție fac parte în total 49 localități: 1 municipiu, 1 oraș și 30 de sate (comune), cu alte 17 de sate în componența lor.

Circumscripția nr. 3, Edineț
Circumscripția uninominală nr. 3, Edineț la alegerile parlamentare din 2019
Sediu mun. Edineț, r-nul Edineț
Președintele CECEU Maria Iftodi
+373 (246) 22-750, ceceu03@cec.md
Numărul localităților 49

r-nul Edineț
Edineț (Alexăndreni, Gordineștii Noi)
Cupcini (Chetroșica Veche, Chiurt)
Alexeevca, Bădragii Noi, Bădragii Vechi, Bleșteni (Volodeni), Brătușeni (Brătușenii Noi), Brînzeni, Burlănești, (Buzdugeni), Cepeleuți (Rîngaci, Vancicăuți), Chetroșica Nouă, Constantinovca (Iachimeni), Corpaci, Cuconeștii Noi (Cuconeștii Vechi), Fetești, Gașpar, Goleni, Gordinești, Hancăuți, Hincăuți (Clișcăuți, Poiana), Hlinaia, Lopatnic, Parcova (Fîntîna Albă), Rotunda (Hlinaia Mică), Ruseni (Slobodca), Stolniceni, Șofrîncani, Terebna, Tîrnova, Trinca, Viișoara, Zăbriceni (Onești)


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. În circumscripția uninominală este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în localitățile incluse în circumscripția uninominală nr. 3, arată că cele mai multe voturi, 9,206 sau 25.64% au fost acumulate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Candidați înregistrați

Candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova înregistrați de către Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 3, Edineț. Candidații sunt incluși în listă în aceiași ordine ca și în buletinul de vot conform înregistrării acestora de către Consiliul electoral de circumscripție. Termenul limită de depunere a documentelor de înregistrare a candidaților este de 24 ianuarie 2019.

# Candidat Formațiunea politică
1 Oleg Sîrbu Partidul Democrat din Moldova
2 Nicolai Melnic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
3 Ghenadie Panciuc Partidul “Șor”
4 Elena Panuş Partidul Nostru