Circumscripția uninominală nr. 6, Drochia la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 6 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 3 raioane ale Republicii Moldova – Dondușeni, Drochia și Soroca. Din circumscripție fac parte în total 57 localități: 1 oraș și 32 de sate (comune), cu alte 24 de sate în componența lor.

Circumscripția nr. 6, Drochia
Circumscripția uninominală nr. 6, Drochia la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Drochia, r-nul Drochia
Președintele CECEU Olga Spînu
+373 (252) 23-772, ceceu06@cec.md
Numărul localităților 57

r-nul Dondușeni
Crișcăuți, Teleșeuca (Teleșeuca Nouă)
r-nul Drochia
Drochia
Baroncea (Baroncea Nouă), Chetrosu, Cotova (Măcăreuca), Dominteni, Drochia, Gribova, Hăsnășenii Mari, Maramonovca, Mîndîc, Moara de Piatră, Palanca (Holoșnița Nouă, Șalvirii Noi), Petreni (Popeștii Noi), Popeștii de Jos, Popeștii de Sus, Sofia, Șalvirii Vechi (Ceapaevca, Iliciovca), Șuri (Șurii Noi), Zgurița
r-nul Soroca
Bădiceni (Grigorăuca), Băxani, Cremenciug (Livezi, Sobari, Valea), Dărcăuți (Dărcăuții Noi, Mălcăuți), Holoșnița (Cureșnița), Iarova (Balinți, Balinții Noi), Oclanda, Rudi, Șeptelici, Șolcani (Cureșnița Nouă) Tătărăuca Veche (Decebal, Niorcani, Slobozia Nouă, Tătărăuca Nouă, Tolocănești), Visoca

51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. În circumscripția uninominală este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în localitățile incluse în circumscripția uninominală nr. 6, arată că cele mai multe voturi, 10,362 sau 28.77% au fost acumulate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Candidați înregistrați

Candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova înregistrați de către Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 6, Drochia. Candidații sunt incluși în listă în aceiași ordine ca și în buletinul de vot conform înregistrării acestora de către Consiliul electoral de circumscripție. Termenul limită de depunere a documentelor de înregistrare a candidaților este de 24 ianuarie 2019.

# Candidat Formațiunea politică
1 Corneliu Padnevici Partidul Democrat din Moldova
2 Alexandr Lupașco Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
3 Grigore Svecla Partidul “Șor”
4 Ghenadie Morcov Partidul Comuniștilor din Republica Moldova