Circumscripția uninominală nr. 7, Soroca la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 7 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități dintr-un raion din Republica Moldova – Soroca. Din circumscripție fac parte 41 localități: 1 municipiu și 22 sate (comune), cu alte 18 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 7, Soroca
Circumscripția uninominală nr. 7, Soroca la alegerile parlamentare din 2019
Sediu mun. Soroca, r-nul Soroca
Președintele CECEU Vladimir Nicuța
+373 (230) 22-750, [email protected]
Numărul localităților 41

r-nul Soroca
Soroca
Bulboci (Bulbocii Noi), Căinarii Vechi (Floriceni), Cosăuți (Iorjnița), Dubna, Egoreni, Hristici, Nimereuca (Cerlina), Ocolina (Țepilova), Parcani (Voloave), Pîrlița (Vanțina, Vanțina Mică), Racovăț, Redi-Cereșnovăț, Regina Maria (Lugovoe), Rublenița (Rublenița Nouă), Schineni (Schinenii Noi), Stoicani (Soloneț), Trifăuți, Vasilcău (Inundeni, Ruslanovca), Vărăncău (Slobozia-Cremene, Slobozia-Vărăncău), Vădeni (Dumbrăveni), Volovița (Alexandru cel Bun), Zastînca


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 7, arată că cele mai multe voturi, 7,940 sau 23.54% au fost acumulate de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Partidul Democrat din Moldova SĂU Victor
Partidul Democrat din Moldova
Victor Său
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova PILIPEȚCAIA Alla
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Alla Pilipețcaia
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova BODNARENCO Elena
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
Elena Bodnarenco
Simbolul electoral al candidatului independent Alexandru Cimbriciuc la alegerile parlamentare din 2019 CIMBRICIUC Alexandru
candidat independent
Alexandru Cimbriciuc
Partidul “Șor” MELNIC Maxim
Partidul “Șor”
Maxim Melnic
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” UNGUREAN Larisa
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Larisa Ungurean
Partidul Nostru TELEVCA Anastasia
Partidul Nostru
Anastasia Televca