Declarațiile PVE în perioada alegerilor parlamentare din 2021

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare
Simbolul electoral al Partidului Verde Ecologist

Declarații, sesizări, poziții și apeluri emise de Partidul Verde Ecologist (PVE) în perioada alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Informațiile sunt preluate în întregime de pe site-ul partidului greenparty.md și din alte surse oficiale afiliate formațiunii.

Partidul Verde Ecologist

iunie 2021


12 iun

Lansarea oficială a echipei și a platformei verzi a avut loc la Nistru, la hidrocentrala de la Dubăsari

Lansarea oficială a echipei și a platformei verzi a avut loc la Nistru, la hidrocentrala de la Dubăsari

Astăzi, 12 iunie 2021, Partidul Verde Ecologist a desfășurat un eveniment de lansare în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate.

Evenimentul a avut loc pe malul Nistrului în apropierea hidrocentralei de la Dubăsari. Acest loc este simbolic pentru realitatea dezastruoasă în care se află Republica Moldova și societatea noastră. Toate domeniile vieții sociale în țara noastră sunt “bolnave” și necesită intervenție urgentă – de la justiție până la protecția mediului.

La eveniment Verzii și-au prezentat echipa și prioritățile din oferta electorală. Printre acestea se regăsesc reforma administrației publice (eliminarea raioanelor și regionalizare), eficientizarea sectoarelor sănătății, educației și sistemului social, crearea Ministerului mediului, împădurirea țării, luarea sub protecție statală a tuturor râurilor, ieșirea din CSI, abolirea serviciului militar obligatoriu, confiscarea averilor dobândite ilicit, ș.a.

Partidul Verde Ecologist va merge în această campanie electorală sub sloganul
Verde pentru sănătate și viitor!

8 iun

PVE a fost înregistrat de către CEC

Partidul Verde Ecologist din Moldova a fost înregistrat de către CEC în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

mai 2021


19 mai

Partidul Verde Ecologist va participa în alegerile parlamentare din 11 iulie 2021

După dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor anticipate, Biroul Permanent al PVE a inițiat repetat o serie de consultării cu partidele parlamentare și extraparlamentare de orientare democratică și proeuropeană cu scopul identificării opțiunilor de unificare a eforturilor electorale pentru a câștiga asupra forțelor corupte, antidemocratice și anti-ecologice. Cu regret, majoritatea forțelor politice au ignorat posibilitatea de dialog.

În aceste condiții, Partidul Verde Ecologist îndeamnă toți membrii și simpatizanții săi, toți cei, care își doresc în viitor să respire liber și să trăiască într-o țară curată, să se mobilizeze și să lupte pentru aceste deziderate alături de noi.

aprilie 2021


29 apr

Apel partidelor de orientare pro-europeană din Republica Moldova de consolidare pentru participare în alegerile parlamentare anticipate

În ultimii ani Republica Moldova a fost afectată dramatic nu doar de pandemia COVID 19, dar și de acțiunile iresponsabile a unor formațiuni politice și indivizi, îndreptate împotriva cetățenilor și a statului. Corupția s-a înrădăcinat și mai mult la toate nivelele societății noastre, delapidarea surselor financiare și a patrimoniului statului este pusă pe bandă rulantă, sărăcia a devenit tot mai profundă, iar noțiunile de stat de drept și respect față de drepturile omului nu mai contează nimic.

În aceste circumstanțe, este imperios necesară coagularea forțelor politice sănătoase, care își propun dezvoltarea Republicii Moldova conform standardelor lumii democratice având la bază crearea unui stat de drept ce respectă drepturile omului, egalitatea tuturor în fața legii, stimularea unei economii durabile prietenoase mediului ambiant, asigurarea echității sociale și altor valori general umane.

Electoratul pro-european din Republica Moldova pledează pentru unificarea forțelor politice de formațiune democratică, anti-oligarhice și pro-europene pentru a câștiga ferm aceste alegeri și a avea posibilitatea de formare a guvernării, ce va schimba definitiv spre bine cursul de dezvoltare a țării.

În scopul răspunderii la solicitările cetățenilor, Partidul Verde Ecologist, membru cu drepturi depline a Partidului Verde European, invită toate forțele politice de orientare pro-europeană la masa de dialog pentru formarea unei coaliții largi de forțe progresiste, care ar putea coagula o mare parte a electoratului și a accede în următorul Parlament; a forma următoarea guvernare și a schimba lucrurile în folosul oamenilor, naturii și viitoarelor generații.

Declarațiile concurenților în perioada alegerilor parlamentare din 2021

PACE  CC  BRU  PPȘ  PAS  BeCS  PDM  PPPDA  PUN  PDCM  AUR  PVE  PLD