Circumscripția uninominală nr. 34, Anenii Noi la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 34 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități dintr-un raion din Republica Moldova – Anenii Noi. Din circumscripție fac parte 44 localități: 1 oraș și 24 sate (comune), cu alte 19 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 34, Anenii Noi
Circumscripția uninominală nr. 34, Anenii Noi la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Anenii Noi, r-nul Anenii Noi
Președintele CECEU Petru Boicu
+373 (265) 22-057, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Anenii Noi
Anenii Noi (Albinița, Beriozchi, Hîrbovățul Nou, Ruseni, Socoleni)
Botnărești (Salcia), Bulboaca, Calfa (Calfa Nouă), Chetrosu (Todirești), Chirca (Botnăreștii Noi), Ciobanovca (Balmaz, Mirnoe, Troița Nouă), Cobusca Nouă, Cobusca Veche (Florești), Delacău, Floreni, Geamăna (Batîc), Gura Bîcului, Maximovca, Mereni, Merenii Noi, Ochiul Roș (Picus), Puhăceni, Roșcani, Speia, Șerpeni, Telița (Telița Nouă), Țînțăreni (Crețoaia), Varnița, Zolotievca (Larga, Nicolaevca)


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 34, arată că cele mai multe voturi, 7 821 sau 23,16% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova JIZDAN Alexandru Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova MAȚARIN Alexandr Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” GORODINSKII Alexei Partidul “Șor”
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” BALAN Gheorghe Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova BONDARI Veaceslav Partidul Comuniștilor din Republica Moldova