Circumscripția uninominală nr. 37, Răzeni la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 37 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 3 raioane ale Republicii Moldova – Căușeni, Hîncești și Ialoveni. Din circumscripție fac parte 35 localități: 1 oraș și 21 sate (comune), cu alte 13 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 37, Răzeni
Circumscripția uninominală nr. 37, Răzeni la alegerile parlamentare din 2019
Sediu com. Răzeni, r-nul Ialoveni
Președintele CECEU Galina Bivol
+373 (268) 74-201, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Căușeni
Căinari (Gara Căinari)
Baimaclia (Surchiceni), Chircăieștii Noi (Baurci), Ciuflești, Cîrnățenii Noi (Sălcuța Nouă), Pervomaisc (Constantinovca)
r-nul Hîncești
Buțeni
r-nul Ialoveni
Bardar, Cărbuna, Costești, Cigîrleni, Gangura (Alexandrovca, Homuteanovca, Misovca), Hansca, Horești, Mileștii Mici (Piatra Albă), Molești, Pojăreni, Puhoi, Răzeni (Mileștii Noi), Țipala (Bălțați, Budăi), Văratic, Zîmbreni (Găureni)

51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 37, arată că cele mai multe voturi, 11 545 sau 34,13% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova SULĂ Ion Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova PASCARU Nicolae Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova BIVOL Ștefan Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” TABARCEA Avelin Partidul “Șor”
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” FRUNZE Petru Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”