Circumscripția uninominală nr. 39, Sărata-Galbenă la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 39 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 3 raioane ale Republicii Moldova – Cimișlia, Hîncești și Leova. Din circumscripție fac parte 51 localități: 30 sate (comune), cu alte 21 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 39, Sărata-Galbenă
Circumscripția uninominală nr. 39, Sărata-Galbenă la alegerile parlamentare din 2019
Sediu com. Sărata-Galbenă, r-nul Hîncești
Președintele CECEU Zinaida Dubceac
+373 (269) 22-048, [email protected]
Numărul localităților 51

r-nul Cimișlia
Albina (Fetița, Mereni), Gradiște (Iurievca), Gura Galbenei, Hîrtop (Ialpug, Prisaca), Ivanovca Nouă, Lipoveni (Munteni, Schinoșica), Porumbrei (Sagaidacul Nou)
r-nul Hîncești
Bozieni (Dubovca), Caracui, Călmățui, Cărpineni (Horjești), Cioara, Dancu, Fîrlădeni, Leușeni (Feteasca), Mingir (Semionovca), Negrea, Pogănești (Marchet), Sărata-Galbenă (Brătianovca, Cărpineanca, Coroliovca, Valea Florii), Voinescu
r-nul Leova
Ceadîr, Cneazevca (Cîzlar), Colibabovca, Covurlui, Orac, Sărata-Răzeși, Sărăteni (Victoria), Sărățica Nouă (Cîmpul Drept), Tomai, Tomaiul Nou (Sărățica Veche)

51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 39, arată că cele mai multe voturi, 8 565 sau 30,12% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Candidați înregistrați

Candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova înregistrați de către Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 39, Sărata-Galbenă. Candidații sunt incluși în listă în aceiași ordine ca și în buletinul de vot conform înregistrării acestora de către Consiliul electoral de circumscripție. Termenul limită de depunere a documentelor de înregistrare a candidaților este de 24 ianuarie 2019.

# Candidat Formațiunea politică
1 Ghenadie Buza Partidul Democrat din Moldova
2 Victor Terente Partidul “Șor”
3 Olesea Brînză Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
4 Chiril Moţpan Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
5 Simion Roșca Partidul Liberal


  • Circumscripția uninominală nr. 37, Răzeni la alegerile parlamentare din 2019 (Căușeni, Hîncești, Ialoveni)
  • Circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești la alegerile parlamentare din 2019 (Hîncești)
  • Circumscripția uninominală nr. 40, Cimișlia la alegerile parlamentare din 2019 (Basarabeasca, Cimișlia)
  • Circumscripția uninominală nr. 41, Leova la alegerile parlamentare din 2019 (Cantemir, Leova)