Circumscripția uninominală nr. 35, Căușeni la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 35 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Anenii Noi și Căușeni. Din circumscripție fac parte 29 localități: 1 oraș și 19 sate (comune), cu alte 9 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 35, Căușeni
Circumscripția uninominală nr. 35, Căușeni la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Căușeni, r-nul Căușeni
Președintele CECEU Oxana Gîrjev
+373 (243) 22-853, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Anenii Noi
Hîrbovăț
r-nul Căușeni
Căușeni
Baccealia (Florica, Plop, Tricolici), Chircăiești, Cîrnățeni, Coșcalia, Fîrlădeni (Fîrlădenii Noi), Grigorievca, Hagimus, Opaci, Plop-Știubei, Săiți, Sălcuța, Taraclia, Tănătari, Tănătarii Noi (Ștefănești, Ursoaia Nouă), Tocuz, Ucrainca (Zviozdocica), Ursoaia, Zaim (Marianca de Sus, Gara Zaim)


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 35, arată că cele mai multe voturi, 8 567 sau 26,82% au fost acumulate de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova REPEȘCIUC Grigore Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova CUCIUC Oleg Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova NIGAI Veaceslav Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” ZAREMBA Anatolie Partidul “Șor”
Partidul Național Liberal CALMÎC Ion Partidul Național Liberal
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” GAMURAR Anton Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Partidul “Democrația Acasă” BOLBOCEANU Zinaida Partidul “Democrația Acasă”
AMBROCI-IVANOV Tamara
s-a retras din competiția electorală
Candidat independent