Activitatea Consiliului Politic Național al PPȘ

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Consiliul Politic Național este organul de conducere al Partidului “Șor”, ales de către Congres pentru un termen de 5 ani și se convoacă la necesitate.

2018


27 dec

Partidul “Șor” a depus la CEC lista națională a formațiunii pentru scrutinul parlamentar din 2019

Partidul Politic “Șor” a depus la CEC lista națională a formațiunii pentru scrutinul parlamentar din 2019

Președintele Partidului politic “Șor”, Ilan Șor, alături de candidații desemnați în teritorii, din partea formațiunii politice, au mers la Comisia Electorală Centrală pentru a prezenta lista națională a candidaților pentru scrutinul parlamentar din 2019. Alături de ei au fost prezenți mii de simpatizanți și membri ai partidului care au desfășurat un miting în susținerea acestora.

Actele au fost prezentate unei Comisii speciale, aflată în incinta Palatului Republicii. Înainte de intrare, liderul Ilan Șor a ținut un discurs în fața susținătorilor formațiunii. În mesajul său, Ilan Șor a ținut să mulțumească celor prezenți pentru sprijin și încrederea acordată echipei Partidului politic “Șor” și s-a arătat încrezut în faptul că formațiunea va obține victorie în scrutinul parlamentar din 2019.

Lista candidaților pentru înregistrarea în cursa electorală numără 51 de persoane. Decizia de a candida la scrutin a fost aprobată șa ședința formațiunii din data de 27 decembrie, în cadrul Consiliului Național Politic al Partidului “Șor”.

18 mar

Comunicat de presă al Partidului “Șor”

Astăzi, 18 martie 2018, în oficiul de la Chișinău al Partidului politic “Șor” a avut loc ședința Consiliului Politic Național.

În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte, inclusiv situația politică din țară, implementarea planurilor de dezvoltare a structurilor teritoriale ale partidului, precum și proiectele socio-culturale și de infrastructură.

Unul dintre principalele aspecte pe ordinea de zi a ședinței a fost subiectul privind participarea formațiunii politice la alegerile anticipate ale primarilor, programate pentru 20 mai 2018: la Chișinău, Bălți, precum și în alte localități ale țării.

Ca urmare a discuțiilor purtate de Consiliul Politic, au fost luate deciziile necesare cu privire la toate aspectele de pe ordinea de zi.

Deciziile Partidului politic “Șor” privind participarea la alegerile anticipate la posturile autorităților locale și municipale, precum și decizia cu privire la eventualii candidați din partea partidului pentru funcțiile de primari ai localităților vor fi anunțate miercuri, 21 martie 2018, la oficiul partidului (mun. Chișinău, str. Tighina 12).

2017


20 apr

Partidul “Șor” își consolidează echipa de conducere

În data de 20 aprilie curent, conform deciziei președintelui formațiunii, Ilan Șor, președinta Federației de Tenis din Republica Moldova, Marina Tauber a fost numită în funcția de vicepreședinte al Partidului “Șor”. Ea va fi responsabilă de organizațiile de femei, de tineret și cele ale veteranilor care activează în cadrul Partidului “Șor”.

De asemenea Marina Tauber a fost împuternicită, în cazul absenței președintelui partidului, să efectueze controlul operațional al conducerii partidului, inclusiv prezidarea ședințelor și a organelor de conducere ale partidului, în conformitate cu cerințele Statutului partidului și a legislației în vigoare.

Totodată, președintele partidului, Ilan Șor, a numit în funcții mai mulți conducători. Organizația de Tineret va fi condusă de Stanislav Cvasnîi. Inna Popenco a fost numită în funcția de președinte al Organizației de Femei. Reghina Apostolova este, din 20 aprilie, președintele Organizației de Veterani.

În acest context, Marina Tauber, a convocat Consiliul Național Politic, în cadrul căruia au fost luate mai multe decizii privind planul de activitate și consolidarea echipei formațiunii.

A fost examinat și subiectul privind numirea în funcție a secretarului general, Biroului Permanent Central al formațiunii, membrilor la Curtea de Etică și Arbitraj, precum și alte chestiuni importante. Drept urmare, Maria Albot a fost numită în funcția de secretar general al partidului. Biroul Permanent Central al Partidului “Șor” este compus din mai mulți membri și anume:

  • Ilan Șor, Președintele partidului
  • Valerii Klimenco, președinte de onoare
  • Marina Tauber, vicepreședinte
  • Maria Albot, secretar general
  • Stanislav Cvasnîi, președinte al Organizației de Tineret
  • Inna Popenco, președinte al Organizației de Femei
  • Reghina Apostolova, președinte al Organizației Veteranilor