Activitatea Consiliului Politic Național al PAS

De la alegeri.md
Versiunea din 15 iunie 2022 10:47, autor: Oleg (Discuție | contribuții)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Consiliul Politic Național asigură conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate în perioada dintre Congrese și se convoacă trimestrial sau la necesitate. Reieșind din prevederile statutare, Consiliul este autoritatea care aprobă sau propune cele mai importante decizii ale PAS.

2020


18 iul

Maia Sandu – candidatul PAS la alegerile prezidențiale

Maia Sandu – candidatul PAS la alegerile prezidențiale

Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate s-a întrunit astăzi, 18 iulie 2020, în regim online, în componența a 134 de membri și a decis unanim că va înainta candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

PAS este un partid care a crescut mult în ultimii ani. Suntem mai pregătiți, mai organizați și mai puternici decât eram cu 4 ani în urmă. Avem o responsabilitate enormă față de cetățenii acestei țări să promovăm persoane competente și curajoase care pot lupta cu hoții de la guvernare. Suntem gata să depunem toate eforturile pentru a învinge la alegerile prezidențiale împreună cu Maia Sandu, unicul candidat capabil să-l bată pe Igor Dodon, a declarat Igor Grosu, prim-vicepreședinte al PAS.

Această nominalizare este o onoare pentru mine, dar și o mare responsabilitate. Avem datoria să curățăm țara de politicienii care văd Moldova ca pe un sac fără fund, din care ei se îndestulează. Sunt sigură că, prin multă muncă, vom învinge în aceste alegeri. E vremea oamenilor buni, cei care știu cum trebuie să fie țara noastră. Împreună vom munci pentru o țară bogată, cu familii unite și copii fericiți, o țară în care legea este una pentru toți, iar dreptatea stă în capul mesei, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

PAS face apel către toți cetățenii nemulțumiți de minciuni și hoție să susțină echipa Maiei Sandu. Avem nevoie de implicarea fiecărui cetățean onest. Lansarea oficială a candidatului Maia Sandu și a programului său electoral va avea loc odată cu startul oficial al scrutinului electoral, în luna septembrie.

16 iun

Echipa PAS crește și devine mai puternică – au fost numiți 7 vicepreședinți noi

Echipa PAS crește și devine mai puternică

Partidul Acțiune și Solidaritate a organizat ședința Consiliului Politic Național în regim online. Membrii CPN și-au exprimat votul pentru a numi interimatul a șapte noi vicepreședinți și un nou secretar general.

În funcția de prim-vicepreședinte a fost votat Igor Grosu, iar în funcția de secretar general – Andrei Spînu. Au fost numiți patru vicepreședinți pe construcție de partid: Veronica Roșca, Doina Gherman, Lilian Carp și Vladimir Bolea și opt vicepreședinți pe domenii de politici: Sergiu Litvinenco – administrație publică și proces legislativ, Natalia Gavrilița – finanțe, Mihai Popșoi – externe, Olesea Stamate – justiție și anticorupție, Radu Marian – business și economie, Liliana Nicolaescu-Onofrei – educație, Dan Perciun – social, Iuliana Cantaragiu – mediu.

În același timp, au fost aprobați doi membri noi ai Biroului Permanent Național, organul executiv al partidului: Rosian Vasiloi – șeful Poliției de Frontieră în Guvernul Sandu și Iurie Cristea – șeful cabinetului ministrei Liliana Nicolaescu-Onofrei în Guvernul Sandu.

PAS a devenit cel mai important partid pro-european din Republica Moldova datorită promovării în funcții de conducere a oamenilor competenți și onești, care acționează doar în beneficiul cetățenilor. PAS va rămâne în continuare epicentrul schimbărilor spre bine în Republica Moldova și îndemnăm toți oamenii de bună-credință să ni se alăture, a declarat Maia Sandu, președinta PAS.

2019


7 iul

Comunicat de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate

Consiliul Politic Național al PAS

Astăzi, 7 iulie, a avut loc Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate, la care s-a discutat situația politică din țară și pregătirea partidului pentru alegerile locale generale. Colegii noștri din teritoriu sunt mai hotărâți ca niciodată să pună umărul la construirea unei guvernări locale care să lucreze în interesul oamenilor. // Facebook

5 iun

Decizia Consiliului Politic Național al PAS

Decizia Consiliului Politic Național al PAS

Astăzi, Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi “Pentru” și 1 “Împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat o decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică actuală și oferi Moldovei un guvern legitim și democratic. CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin.

Sperăm că această decizie va fi împărtășită de partenerii noștri din blocul ACUM, Platforma DA. Reiterăm că toate deciziile pe care le vom lua vor fi doar în interesul eliberării cetățenilor de teroare și mizerie. // Facebook

2016


31 aug

Maia Sandu – candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova

Consiliul Politic Național al PAS, întrunit astăzi, 31 august 2016, a decis desemnarea Maiei Sandu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova și constituirea Grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor Maiei Sandu. Grupul de inițiativă este constituit din 99 de persoane. Conducător al grupului a fost desemnat Igor Grosu.

Membrii Consiliului Politic Național, ai Grupului de inițiativă, precum și mai mulți membri și susținători /pas/ au participat ulterior la evenimentul de lansare a campaniei de colectare de semnături “Susține-o pe Maia Sandu!”, proces care va începe odată cu înregistrarea Grupului de inițiativă la Comisia Electorală Centrală.

Vă chem astăzi pe dumneavoastră, cei prezenți, și pe toți cetățenii Republicii Moldova obosiți de hoție și corupție: haideți să pornim de aici, de la instituția prezidențială, curățarea clasei politice și recâștigarea independenței Republicii Moldova! Vă fac această chemare pentru că eu știu ce trebuie făcut! Și cum trebuie acționat! Republica Moldova are nevoie de un Președinte al cetățenilor, nu al clasei politice expirate. Un Președinte ales de cetățeni, cel în care poporul are încredere, are toată puterea să schimbe lucrurile conform legii, într-un cadru constituțional, și poate să scoată din captivitate statul, căzut în mâinile unei clase politice corupte și nocive, a declarat Maia Sandu.

După eveniment, echipa /pas/ a depus flori la monumentul Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici, sărbătorind astfel Ziua Limbii Române. În baza deciziei Consiliului Politic Național, Președintele PAS, Maia Sandu, conducătorul Grupului de inițiativă, Igor Grosu, precum și alți membri ai PAS, vor merge astăzi, 31 august, la Comisia Electorală Centrală pentru a depune actele necesare și lista membrilor Grupului de inițiativă.

După înregistrarea la CEC, Grupul de inițiativă urmează să colecteze semnăturile a minimum 15 000 de alegători din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova (cel puțin 18).

PAS confirmă încă o dată angajamentul privind desemnarea candidatului comun, la momentul oportun, în baza opiniei cetățenilor.

PAS reiterează importanța unor alegeri libere și corecte, pentru ca Președintele ales în cadrul scrutinului electoral să reprezinte cu adevărat voința unei societăți informate și libere să aleagă. PAS condamnă faptul că unele forțe politice profită de resursele administrative controlate de acestea sau utilizează în mod netransparent resurse financiare obținute ilegal, ceea ce le poate avantaja în această cursă electorală. Însă dauna provocată de astfel de acțiuni statului și cetățenilor se poate dovedi ireversibilă. Solicităm ca instituțiile responsabile de supravegherea desfășurării alegerilor să-și îndeplinească obligațiunile prevăzute de lege. Menționăm că PAS va depune toate eforturile legale pentru monitorizarea procesului electoral și raportarea abaterilor de la norma legală.

3 iul

Prima ședință a Consiliului Politic Național al PAS

Prima ședință a Consiliului Politic Național al PAS

În data de 3 iulie 2016, a avut loc prima ședință a Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate.

În cadrul acesteia, a fost prezentat raportul privind constituirea organizațiilor locale, actualmente 62 la număr.

A fost aprobat Regulamentul cu privire la finanțarea activității Partidului Acțiune și Solidaritate, care stabilește modul de achitare a cotizațiilor și de oferire a donațiilor, în conformitate cu prevederile legale și cu statutul PAS. De asemenea, au fost desemnați trei din cei șapte membri ai Comisiei Naționale de Integritate și Disciplină.

Președintele PAS, Maia Sandu, a informat Consiliul despre situația politică actuală, în contextul alegerilor prezidențiale. Consiliul Politic Național a confirmat necesitatea continuării discuțiilor cu alte forțe politice de centru-dreapta, în vederea identificării unui candidat unic, și a votat pentru desemnarea Maiei Sandu în calitate de candidat al PAS la alegerile prezidențiale. // Facebook