Format: Temp

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Alegeri în Moldova

Voința poporului constituie baza puterii de stat. Această voință se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret și liber exprimat. De la declararea independenței în 1991, în Republica Moldova se desfășoară toate tipurile posibile de alegeri și referendumuri.

Alegeri parlamentare
Alegeri prezidențiale
Alegeri locale

Трое последних выборов

Adunarea Populară a Găgăuziei
Guvernatorul Găgăuziei
Referendumuri

Gestionarea crizei COVID-19

COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2 descoperit în decembrie 2019. În Republica Moldova prima persoană testată pozitiv cu această infecție a fost raportată la 7 martie 2020.

516 316
cazuri confirmate
503 156
persoane vindecate
11 481
persoane decedate

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică gestionează situația epidemiologică din Republica Moldova în contextul răspândirii infecției COVID-19. După expirarea stării de urgență, Comisia a instituit stare de urgență în sănătate publică, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Partide politice

Partidele politice din Republica Moldova sunt înregistrate la Agenția Servicii Publice, autoritate care deține lista celor 50 formațiuni politice care își desfășoară în prezent activitatea.

Persoane publice

Informații despre persoane angajate în procese politice (demnitari, lideri de partide, candidați în alegeri) din Republica Moldova. Informațiile culese din surse accesibile publicului, se referă la activitatea profesională și politică a persoanelor vizate și conțin detalii privind averea și interesele acestora, declarate în conformitate cu legislația în vigoare.

Autorități administrative

Președintele Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova