Declarațiile PRM în perioada alegerilor parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Declarații, sesizări, poziții și apeluri emise de Partidul Regiunilor din Moldova (PRM) în perioada alegerilor parlamentare din 2019. Informațiile sunt preluate în întregime de pe site-ul partidului regions.md și din alte surse oficiale afiliate formațiunii.

februarie 2019


7 feb

Avionul cu care Igor Dodon a revenit de la Moscova a adus la Chișinău 20 mln dolari

Avionul cu care Igor Dodon a revenit de la Moscova a adus la Chișinău 20 mln dolari

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, susține că avionul cu care președintele Igor Dodon a revenit recent de la Moscova, a adus în Republica Moldova 20 de milioane de dolari, bani pentru finanțarea campaniei Partidului Socialiștilor, în special în regiunea transnistreană și în UTA Găgăuzia. Alexandr Kalinin a declarat într-o conferință de presă la IPN, că are această informație de la membrii PSRM, însă nu a dezvăluit nume.

Știți că recent cel care se crede președintele țării a fost într-o vizită la Moscova. Și știți că la întoarcere Dodon a anunțat că nu poate veni la Chișinău cu o cursă obișnuită din cauza ceții, motiv pentru care a fost adus cu un avion al companiei rusești Gazprom. În realitate, acest lucru a fost doar un pretext. Or, dacă într-adevăr ceața era o problemă, avea să fie problemă și pentru avionul cu care a venit Dodon. Eu vreau astăzi să anunț public și cu toată responsabilitatea un fapt foarte grav. Despre acest lucru vorbesc membrii PSRM care deja s-au săturat de falsitatea lui Dodon. De la sursele mele din rândul socialiștilor știu că avionul cu care a venit Dodon a adus la Chișinău 20 de milioane de dolari pentru ca socialiștii să desfășoare campanie electorală, a notat Alexandr Kalinin.

Liderul Partidului Regiunilor și-a exprimat convingerea că din această sumă doar un milion va fi direcționat pentru finanțarea campaniei electorale, iar restul banilor vor fi împărțiți de Igor Dodon și alți socialiști care se dau bine pe lângă el.

PSRM nu vrea să câștige de fapt aceste alegeri. Ei doar mimează lupta cu Plahotniuc, iar cu Maia Sandu și Năstase în general nu luptă. Socialiștii la aceste alegeri vor face jocul euro-unioniștilor, dar deja pe banii rușilor. Dodon minte și rușii când spune la Moscova că e președinte pro-rus și PSRM e partid pro-rus, doar pentru a primi bani. Este un lucru știut că Dodon are tarif pentru orice acțiune care o face. Și aici trebuie să-și amintească despre cele trei milioane de euro primiți de la Plahotniuc și Filat pentru ca să-l voteze pe Timofti în funcția de președinte, a mai spus Alexandr Kalinin.

Potrivit lui, electoratul pro-rus și rușii trebuie să cunoască că Igor Dodon este un fals pro-rus și că este și va fi doar pro-bani. În opinia sa, și votul mixt a fost cumpărat de Vlad Plahotniuc. Votul mixt înseamnă că după alegeri vom avea din nou o guvernare euro-unionistă, pentru că e clar pentru toată lumea, sistemul de vot proporțional aducea la putere și la formarea unei majorități stabile pro-ruse. Dacă PSRM e într-adevăr pro-rus, de ce a spulberat această șansă și a făcut jocul democraților?, se întreabă Alexandr Kalinin.

Partidul Regiunilor anunță că va depune o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care va cere ca PSRM să fie scos din cursa electorală, motivând că este finanțat din bani de peste hotare.

Mai mult, noi cerem ca Procuratura Generală să se autosesizeze și să cerceteze cazul. Dacă Dodon nu este proiectul politic al lui Plahotniuc, atunci imediat după această conferință de presă, procurorii ar trebui să fie deja la Președinție și la sediul PSRM. Noi vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple, a mai spus Alexandr Kalinin.

Scopurile și sarcinile Partidului Regiunilor din Moldova

Partidul Regiunilor din Moldova, concurent electoral nr. 10 în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, se declară un partid pro-rus. Reprezentanții formațiunii susțin că partidul a apărat întotdeauna drepturile cetățenilor moldoveni și va face acest lucru și în continuare. Declarații în acest sens a făcut liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, într-o conferință de presă la IPN.

Dragi prieteni, Partidul Regiunilor într-adevăr este un partid de orientare pro-rusă. Noi vom munci pentru restabilirea relațiilor bilaterale, atât cu Federația Rusă, cât și cu Uniunea Eurasiatică, a menționat Alexandr Kalinin.

Potrivit lui, formațiunea va depune eforturi considerabile pentru ca omenii moldoveni să poată activa în condiții mai bune pe întreg teritoriul Uniunii Eurasiatice, nu doar pe teritoriul Rusiei.

Liderul formațiunii a mai spus că și în calitate de președinte al Congresului Diasporei Moldovenești în Rusia s-a implicat în crearea și implementarea conceptului de amnistiere migrațională aplicat cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse, și nu doar atât.

În altă ordine de idei, Alexandr Kalinin i-a cerut președintelui Igor Dodon să prezinte dovezi la acuzațiile pe care spune că le-a lansat în cadrul unei emisiuni în adresa sa, precum că ar fi vizat în mai multe dosare penale pe teritoriul Federației Ruse. Kalinin i-a dat răgaz până luni, în caz contrar spune că îl va declara pe Igor Dodon “președinte mincinos”.

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova a mai spus că joi au obținut câștig de cauză într-un litigiu cu Partidul Socialiștilor, după ce ultimii s-au adresat în instanță invocând că simbolul electoral al Partidului Regiunilor este o copie a simbolului PSRM.

Domnule președinte, vreau să vă spun că este abia începutul. În continuare înfrângerea va fi doar de partea dumneavoastră, iar victoria va fi de partea noastră, a declarat Alexandr Kalinin.

1 feb

Partidul Regiunilor s-a lansat în cursa electorală

Partidul Regiunilor din Moldova s-a lansat în campania electorală pentru scrutinul parlamentar, cu promisiunea de a deschide noi locuri de muncă și apărarea intereselor moldovenilor care muncesc în Rusia. Liderul formațiunii, Alexandr Kalinin critică dur declarațiile liderului informal al PSRM, Igor Dodon, potrivit cărora ar fi obținut amnistierea moldovenilor expulzați din Rusia.

ianuarie 2019


30 ian

Igor Dodon îi minte pe moldovenii care lucrează în Rusia

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, care este și președintele Congresului Diasporei Moldovenești, îl acuză pe șeful statului, Igor Dodon că îi minte pe moldovenii care lucrează în Rusia. Declarațiile politicianului, în acest sens, au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune privat.

Potrivit lui Kalinin, cei care au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Federației Ruse și revin acasă nu ar mai putea intra liber în această țară, așa cum a anunțat Igor Dodon. Și asta pentru că amnistia migrațională, despre care vorbește președintele, nu i-ar scuti de sancțiuni și nici chiar de răspundere penală.

28 ian

Partidul Regiunilor din Moldova a fost înregistrat în calitate de concurent electoral

Astăzi, 28 ianuarie 2019, Partidul Regiunilor din Moldova a fost înregistrat la Comisia Electorală Centrală (CEC) în calitate de concurent electoral în circumscripția națională la alegerile parlamentare.