Declarațiile PPDA în perioada alegerilor parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Declarații, sesizări, poziții și apeluri emise de Partidul “Democrația Acasă” (PPDA) în perioada alegerilor parlamentare din 2019. Informațiile sunt preluate în întregime de pe pagina Facebook a partidului și din alte surse oficiale afiliate formațiunii.

februarie 2019


27 feb

Vasile Costiuc: Vă mulțumesc foarte mult pentru votul acordat Unirii!

Ce e bun, e puțin, așa că noi, din puțini și buni câți am fost, am rămas mai puțini și cei mai buni!

Lupta noastră nu e o luptă politică, e o luptă de afirmare spirituală prin esența ei de demnitate națională, de unitate culturală și istorică.

Dar, dragi prieteni, mai întâi de toate e sacră, sacră prin unitatea frățească! Moldoveni, munteni și ardeleni! România a avut și are în continuare dușmani, însă din păcate noi suntem cei mai mari dușmani ai noștri. Noi ne urâm, ne bârfim, ne trădăm, ne vindem cum a vândut Iuda pe Iisus. Dușmanii ca să poată stăpâni-dezbină, și noi, românii, suntem cel mai dezbinat popor. Moare Basarabia la propriu și la figurat: trei oameni mor și unul se naște, tineretul pleacă și bine face. Să nu revină până când nu va crăpa ultima Iudă care votează pentru bani, care vinde demnitatea omenească pe macaroane, care trădează din frică, care trădează din interes de afaceri, de bani, care cântă de toate pentru toți numai sa aibă bani, că demnitatea e pentru proști. Printre bețivani, fricoși, trădători de neam, tâlhari și socialiști au mai rămas oameni onești, știu bine!!!

Ei au o dragoste pe care nu o trădează și o iubesc dezinteresat – România!

Mulțumesc stimată doamnă Zinaida Bolboceanu pentru implicarea dumneavoastră în promovarea valorilor naționale, lupta noastră pentru idealul reîntregirii cu România nu se oprește aici, vă asigur că vom munci pentru deșteptarea Basarabiei și eliminarea hotarului de la Prut.

Doamne ajută în continuare. // Facebook

ianuarie 2019


28 ian

Democrația Acasă, înregistrat oficial, de către CEC, în cursa electorală

Partidul Unirea – Democrația Acasă a fost înregistrat oficial, de către Comisia Electorală Centrală, în cursa electorală pentru alegerile parlamentare. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 28 ianuarie a CEC, fiind înregistrați 37 de candidați la funcția de deputat pe lista Partidului politic “Democrația Acasă” pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția națională.

Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral al formațiunii pentru imprimare în buletinul de vot, care reprezintă o hartă stilizată a României și Republicii Moldova, unite printr-un contur inclusiv cu teritoriile istorice ale României Mari – Sudul Basarabiei și Nordul Bucovinei. Pe hartă este inscripționat cu litere majuscule, de culoare albă cuvântul “UNIREA”.

Am fost oficial înregistrați în cursa electorală pentru alegerile parlamentare. Acum ne rămâne să muncim, să ajungem din sat în sat, din casă în casă, continuând să transmitem mesajul de necesitate imperativă a reunirii. De azi putem zice clar: oameni BUNi, pe 24 Februarie votați #Unirea! De Dragobete, votăm românește! Votați lista națională a unioniștilor în buletinele de vot: Unirea – Democrația Acasă, a declarat Ion Leașcenco.

Sloganul Partidului Unirea – Democrația Acasă este: #FărăFoști, miza reprezentanților fracțiunii este accederea în viitorul Parlament de la Chișinău a oamenilor din mediul civic, care nu au fost implicați în scheme de corupție sau nu au dosare penale. // bundecentenar.ro

21 ian

Unioniștii depun dosarul la CEC și intră oficial în cursa electorală

Unioniștii depun dosarul la CEC și intră oficial în cursa electorală

Reprezentanții Partidului Unirea – Democrația Acasă vor depune astăzi, 21 ianuarie, ora 15:00, la Comisia Electorală Centrală lista partidului și celelalte documente necesare înregistrării candidaților la funcția de deputat în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Partidului Unirea – Democrația Acasă în cadrul unei conferințe de presă.

Astăzi suntem gata să înregistrăm lista națională a Partidului Democrația Acasă, sub sigla Unirea, la Comisia Electorală Centrală. Tot astăzi, vom da citire listei naționale, care a fost constituită pe baza unor criterii: unionist, fără foști miniștri, deputați sau alți funcționari publici și integritatea morală, a declarat Ion Leașcenco, în cadrul conferinței de presă.

Suntem pregătiți moral, fizic și spiritual să preluăm drapelul, să continuăm drumul spre reunire într-o nouă formulă și cu noi energii pentru a atinge obiectivul propus, a declarat Vasile Costiuc, actualul președinte al Partidului Democrația Acasă.

Liderul unionist, Anatol Ursu, care candidează pe circumscripția nr. 22 – Ialoveni și interpreta, Zinaida Bolboceanu, candidat pe circumscripția uninominală nr. 35 – Căușeni au anunțat în cadrul conferinței de presă că au colectat numărul necesar de semnături și vor depune miercuri, 23 ianuarie, dosarul la CEC pentru a fi înregistrați oficial în cursa electorală.

12 ian

George Simion susține candidații unioniști, Ion Leașcenco și Anatol Ursu, la alegerile parlamentare din R. Moldova

George Simion, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, și-a exprimat susținerea pentru candidații unioniști Ion Leașcenco și Anatol Ursu, care s-au înscris în cursa electorală din 24 februarie 2019 în Republica Moldova.

În lipsa unei reprezentări politice a unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău, George Simion, a declarat că următorul pas pentru liderii unioniști este participarea în acest an electoral. Declarația a fost făcută de către Simion sâmbătă, 12 ianuarie în cadrul discursului de lansare a candidaturii mișcării unioniste la alegerile europarlamentare din 2019.

Am făcut tot ce era posibil și ne-am gândit care este următorul pas. Următorul pas este această candidatură a noastră, următorul pas este să fim noi soluția, pentru că nu suntem, din păcate, reprezentați politic. Mulțumesc lui Ion Leașcenco, lui Anatol Ursu că fac și ei acest pas cu foarte multe obstacole. Mulți le dau puține șanse, dar ei îi cunosc ca luptători și asta suntem noi în mișcarea unionistă. De asta facem acest pas, a declarat George Simion, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare din 2019.

Candidații unioniști, Ion Leașcenco și Anatol Ursu au fost prezenți la evenimentul de lansare a candidaturii mișcării uni care a avut loc la București. Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale candidează la alegerile parlamentare din Republica Moldova pe circumscripția uninominală nr. 15 – Călărași, iar Anatol Ursu, pe cea cu nr. 22 – Ialoveni. Liderii unioniști vor reprezenta Partidul Democrația Acasă în cursa electorală din Republica Moldova.

George Simion, Președintele Acțiunii 2012, alături de liderii unioniști Ion Leașcenco și Anatol Ursu au organizat de-a lungul timpului evenimente unioniste în România, Republica Moldova și diaspora cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la subiectul reîntregirii țării. Cei trei lideri unioniști au stat în fața marșurilor unioniste, au inițiat adoptarea Declaraților de Unire de către primăriile din Republica Moldova, au organizat Marea Adunare Centenară de la Chișinău, care a adunat 100 000 de oameni și au dat un imbold Parlamentului de la București să adopte declarația istorică, votată în unanimitate de legislativ, care exprimă dorința României de a se uni cu Republica Moldova.