Circumscripția uninominală nr. 45, Comrat la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 45 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din unitatea teritorială autonomă Găgăuzia a Republicii Moldova. Din circumscripție fac parte 18 localități: 1 municipiu și 14 sate (comune), cu alte 3 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 45, Comrat
Circumscripția uninominală nr. 45, Comrat la alegerile parlamentare din 2019
Sediu mun. Comrat, U.T.A. Găgăuzia
Președintele CECEU Igor Ianac
+373 (298) 28-773, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Ceadîr-Lunga
Chiriet-Lunga, Gaidar
r-nul Comrat
Comrat
Avdarma, Beșalma, Bugeac, Chioselia Rusă, Chirsova, Cioc-Maidan, Congaz, Congazcicul de Sus (Congazcicul de Jos, Dudulești), Cotovscoe, Dezghingea, Ferapontievca, Svetlîi (Alexeevca)


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 45, arată că cele mai multe voturi, 19,493 sau 62.56% au fost acumulate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova SUHODOLSKI Alexandr Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Democrat din Moldova MINCU Fiodor Partidul Democrat din Moldova
Partidul “Șor” DIMOGLO Nina Partidul “Șor”
DUDOGLO Nicolai Candidat independent
Partidul Nostru LEVINTII Dmitrii Partidul Nostru
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova CÎLICIC Ivan Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” URSU Tatiana Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”