Circumscripția uninominală nr. 43, Cahul la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 43 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități dintr-un raion din Republica Moldova – Cahul. Din circumscripție fac parte 13 localități: 1 municipiu și 10 sate (comune), cu alte 2 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 43, Cahul
Circumscripția uninominală nr. 43, Cahul la alegerile parlamentare din 2019
Sediu mun. Cahul, r-nul Cahul
Președintele CECEU Cornelia Prepeliță
+373 (299) 82-322, ceceu43@cec.md

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Cahul
Cahul (Cotihana)
Alexandru Ioan Cuza, Brînza, Cîșlița-Prut, Colibași, Crihana Veche, Giurgiulești, Manta (Pașcani), Slobozia Mare, Vadul lui Isac, Văleni


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 43, arată că cele mai multe voturi, 7,043 sau 23.70% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova CRECIUN Oleg Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova OSADCENCO Evgheni Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” BELOBROVA Antonina Partidul politic “Șor”
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova GHEȚIVU Gheorghe Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” TUTOVAN Sergiu Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Partidul Nostru RENȚA Sergiu Partidul Nostru
Partidul Liberal SECĂREANU Ștefan Partidul Liberal
GROZA Ion Candidat independent