Circumscripția uninominală nr. 41, Leova la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 41 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Cantemir și Leova. Din circumscripție fac parte 56 localități: 2 orașe și 30 sate (comune), cu alte 24 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 41, Leova
Circumscripția uninominală nr. 41, Leova la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Leova, r-nul Leova
Președintele CECEU Mihail Timofti
+373 (263) 23-592, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Cantemir
Antonești (Leca), Baimaclia (Acui, Suhat), Capaclia, Cîietu (Dimitrova), Cîrpești, Cociulia, Enichioi (Bobocica, Floricica, Țolica), Haragîș, Lărguța, Lingura (Crăciun, Popovca), Pleșeni (Hănăseni, Tătărășeni), Porumbești, Sadîc (Taraclia), Șamalia, Tartaul, Toceni (Vîlcele), Vișniovca
r-nul Leova
Leova, Iargara (Meșeni)
Băiuș (Cociulia Nouă, Hîrtop), Beștemac (Pitești), Borogani, Cazangic (Frumușica, Seliște), Cupcui, Filipeni, Hănăsenii Noi (Nicolaevca), Romanovca, Sărata Nouă (Bulgărica), Sîrma, Tigheci (Cuporani), Tochile-Răducani, Vozneseni (Troian, Troița)


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 41, arată că cele mai multe voturi, 6 890 sau 24,59% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova GREȚU Efrosinia Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova BRICIAG Aliona Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” TRANDAFIR Andrei Partidul “Șor”
BUJOREAN Alexandru Candidat independent
Partidul Nostru BUTUC Sergiu Partidul Nostru
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” PUTREGAI Vladimir Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”