Circumscripția uninominală nr. 40, Cimișlia la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 40 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Basarabeasca și Cimișlia. Din circumscripție fac parte 34 localități: 2 orașe și 21 sate (comune), cu alte 11 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 40, Cimișlia
Circumscripția uninominală nr. 40, Cimișlia la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Cimișlia, r-nul Cimișlia
Președintele CECEU Anatolie Casap
+373 (241) 22-088, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Basarabeasca
Basarabeasca
Abaclia, Bașcalia, Carabetovca, Iordanovca, Iserlia (Bogdanovca, Carabiber, Ivanovca), Sadaclia
r-nul Cimișlia
Cimișlia (Bogdanovca Nouă, Bogdanovca Veche, Dimitrovca)
Batîr, Cenac, Ciucur-Mingir, Codreni (Gara Zloți), Ecaterinovca (Coștangalia), Ialpujeni (Marienfeld), Javgur (Artimonovca, Maximeni), Mihailovca, Sagaidac, Satul Nou, Selemet, Suric, Topala, Troițcoe, Valea Perjei


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 40, arată că cele mai multe voturi, 6 786 sau 24,51% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova DIACOV Dumitru Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova PUȘCARI Piotr Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” CÎRLAN Victoria Partidul “Șor”
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” MANOLE Domnica Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
Partidul Nostru CIMPOEȘ Valentin Partidul Nostru
RĂILEANU Gheorghe Candidat independent