Partidul Regiunilor din Moldova la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Partidul Regiunilor din Moldova (PRM) participă la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 fiind înscris pe poziția a 10-a în buletinul de vot. Lista candidaților PRM pentru circumscripția națională conține 43 persoane, în frunte cu vicepreședintele formațiunii, Pavel Kalinin. Pentru a accede în Parlament partidul trebuie să depășească pragul electoral de 6% din totalul voturilor valabil exprimate. Partidul Regiunilor nu a înregistrat candidați în circumscripțiile uninominale.

Partidul Regiunilor din Moldova
Simbolul electoral al Partidului Regiunilor din Moldova la alegerile parlamentare din 2019 Pavel Kalinin, cap de listă a Partidului Regiunilor din Moldova la alegerile parlamentare din 2019
Denumirea prescurtată PRM
Cap de listă Pavel Kalinin

Lista de candidați 43 persoane


} |

Rezultat
3,645 voturi (0.26%)Partidul Regiunilor din Moldova (PRM) participă la al doilea scrutin parlamentar de la înființarea formațiunii în septembrie 2011. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 PRM a făcut parte din Blocul electoral “Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” (BeAMUV), împreună cu Partidul Social Democrat, promițând denunțarea Acordului de Asocierea cu Uniunea Europeană, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Eurasiatică, federalizarea țării, interzicerea partidelor și organizaților unioniste, interzicerea dublei cetățenii pentru persoanele care ocupa funcții înalte în stat. Blocul nu a reușit să treacă pragul electoral, obținând 3.45% din voturile alegătorilor.

Este de remarcat că la alegerile parlamentare din 2014 BeAMUV a acumulat cel mai bun rezultat în secțiile de votare de pe teritoriul Federației Ruse – 57.4%, iar în secțiile de votare din perimetrul actualei circumscripții electorale nr. 49 – 50.4%. Cu toate acestea, în actualul scrutin parlamentar PRM nu a înregistrat vreun candidat în circumscripția respectivă. Totuși, miza PRM pe un rezultat bun în circumscripția națională face că formațiunea să critice promisiunile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și ale liderului informal al acestuia – Igor Dodon, privind înțelegerile cu autoritățile Federației Ruse de a “amnistia” cetățenii moldoveni care au încălcat regimul de aflare pe teritoriul Rusiei.