Circumscripția uninominală nr. 44, Taraclia la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 44 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități dintr-un raion din Republica Moldova – Taraclia. Din circumscripție fac parte 26 localități: 2 orașe și 13 sate (comune), cu alte 11 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 44, Taraclia
Circumscripția uninominală nr. 44, Taraclia la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Taraclia, r-nul Taraclia
Președintele CECEU Natalia Neiculova
+373 (294) 23-461, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Taraclia
Taraclia, Tvardița
Albota de Jos (Hagichioi, Hîrtop), Albota de Sus (Roșița, Sofievca), Aluatu, Balabanu, Budăi (Dermengi), Cairaclia, Cealîc (Samurza, Cortenul Nou), Corten, Musaitu, Novosiolovca, Salcia (Orehovca), Valea Perjei, Vinogradovca (Chirilovca, Ciumai, Mirnoe)


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 44, arată că cele mai multe voturi, 6 790 sau 38,20% au fost acumulate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova СOVALJI Fiodor Partidul Democrat din Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova TATARLÎ Chiril Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul “Șor” LUPOV Veaceslav Partidul “Șor”
CUNEV Veaceslav Candidat independent
ARICOV Gheorghi Candidat independent