Circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 38 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități dintr-un raion din Republica Moldova – Hîncești. Din circumscripție fac parte 40 localități: 1 municipiu și 24 sate (comune), cu alte 15 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 38, Hîncești
Circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești la alegerile parlamentare din 2019
Sediu mun. Hîncești, r-nul Hîncești
Președintele CECEU Valeriu Iuteș
+373 (269) 22-987, [email protected]

Eroare de expresie: operator > neașteptat


r-nul Hîncești
Hîncești
Bălceana, Bobeica (Dahnovici, Drăgușeni), Boghiceni, Bujor, Cățeleni, Ciuciuleni, Cotul Morii (Sărăteni), Crasnoarmeiscoe (Tălăiești), Drăgușenii Noi (Horodca), Fundul Galbenei, Ivanovca (Costești, Frasin), Lăpușna (Anini, Rusca), Logănești, Mereșeni (Sărata-Mereșeni), Mirești (Chetroșeni), Nemțeni, Obileni, Onești (Strîmbeni), Pașcani (Pereni), Pervomaiscoe, Secăreni (Cornești, Secărenii Noi), Sofia, Stolniceni, Șipoteni


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

Înregistrarea candidaților s-a efectuat după depunerea la Consiliul electoral de circumscripție a actelor necesare, inclusiv listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor, colectate de grupurile de inițiativă. Termenul limită de depunerea a documentelor menționate a expirat la 24 ianuarie 2019. Începând cu 25 ianuarie 2019, candidații înregistrați participă la campania electorală – perioadă de activitate care se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unui sau altui concurent electoral și care va dura, inclusiv, până în ziua alegerilor – 24 februarie 2019.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 38, arată că cele mai multe voturi, 10 629 sau 35,41% au fost acumulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Ordinea în buletinul de vot

Simbol Nume Desemnat de către
Partidul Democrat din Moldova BOTNARI Alexandru Partidul Democrat din Moldova
Partidul “Șor” PERȚU Victor Partidul “Șor”
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova CORDUNEANU Petru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” COBZAC Grigore Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”