Declarațiile PVP în perioada alegerilor parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Declarații, sesizări, poziții și apeluri emise de Partidul Voința Poporului (PVP) în perioada alegerilor parlamentare din 2019. Informațiile sunt preluate în întregime de pe pagina Facebook a partidului și din alte surse oficiale afiliate formațiunii.

ianuarie 2019


26 ian

Partidul Voința Poporului a fost înregistrat în calitate de participant la referendum

Azi Comisia Electorala Centrala a înregistrat Partidul politic Voința Poporului (PVP) a înregistrat în calitate de participant la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, cu opțiunea “Contra”. Felicitări tuturor membrilor PVP și, în special, celor persoane care au depus eforturi pentru acest succes mic dar important.

Doresc in acest context să menționez că noi, Partidul Voința Poporului, nu susținem referendumul inițiat de uzurpatorii puterii de stat, cu scopul de a camufla o formă de agitație electorală, inclusiv și mai ales, în ziua alegerilor. Anume în acest scop, deputații docili partidului democrat (în care s-au oploșit deputații criminali din alte partide!) au votat admiterea agitației electorale inclusiv în ziua tăcerii și în ziua alegerilor.

Referendumul cu ambele întrebări formulate nu va avea niciun efect juridic sau politic, decât promovarea subtilă, ascunsă a partidului care a inițiat acest referendum.

Întrebările care vor fi incluse în buletinul de vot sunt inadmisibile pentru un referendum, pentru că aceste întrebări țin de competența specialiștilor. Am ferma convingere că dacă am pune la referendum chestiune Doriți ca Parlamentul RM să fie desființat?, sau, dacă am întreba alegătorii doresc ca toți foștii deputați în Parlamentul RM să fie băgați la pușcărie?, atunci majoritatea ar vota Pentru. Aceasta ar fi democratic (pentru că a votat majoritatea) deși aceasta nu ar fi corect, pentru că urmările ar fi dezastruoase…

Noi, reprezentanții PVP, vom pleda în fața alegătorilor pentru ai informa (și convinge!) că dacă Plahotniuc a reușit să cumpere 54 din 101 deputați, atunci lui sau oricui altcineva, ii va fi și mai ușor să cumpere aceiași 54 deputați și va obține majoritate constituțională sau absolută!!! Dar asta ii va da drept absolut să facă ce vrea și când vrea fără a putea fi tras la răspundere.

Nu poate fi admisă nici a doua chestiune la referendum care presupune dreptul de a revoca deputatul. La prima audiere se pare plauzibil, gen dacă nu lucrează de ce să primească bani și privilegii? Dacă e corupt-afară cu el!, etc. Însă în realitate vor fi revocați acei care vor demonstra principialitate și verticalitate. Vor fi revocați acei deputați care vor fi incomozi bandiților. Amintiți-vă cum a fost revocat, Ștefan Urîtu, din funcția de vicepreședinte a Comisiei Electorale Centrale, atunci când a declarat că alegerile au fost și sunt fraudate, când a invitat toți funcționarii publici să iasă în fața protestatarilor (adică în fața Poporului) și să declare sub propria răspundere că sunt sau nu corupți, să slujesc sau nu regimul oligarhic. Amintiți-vă, la urma urmei, că toate regimurile “Lucinschi”, “Voronin” și actualul regim “PD”, au declarat că ei sunt gata să renunțe la imunitatea parlamentară. Printre altele și imunitatea parlamentară a fost subiect de discuții și am convingerea că, fără o informare suficientă, fără dezbateri suficiente, lumea va vota retragerea imunității pentru deputați. Atrageți atenția că acei care ajung la guvernare și au reușit să-și subordoneze organele de drept, aceștia declară că nu mai au nevoie de imunitate. Da, de imunitate au nevoie cei din opoziție, acei care sunt vulnerabili și pot fi supuși represiunilor, în cazul în care ei vor încerca să critice partidul de la guvernare.

Chemarea noastră: nu participați la referendum, nu luați buletinele de vot pentru referendum. Luați doar buletinele de vot referitoare la alegerile parlamentare și doar acele la alegerile pe circumscripția națională (pe listele de partid) și lăsați ca deputații care vor veni pe circumscripții uninominale să nu fie reprezentativi, să nu aibă legitimitate nici măcar cât un primar al celei mai mici localități din RM… Doamne ajută și luminează acest popor!!!

24 ian

CEC a înregistrat Partidul Voința Poporului în calitate de concurent electoral

Azi 24 ianuarie 2019 CEC a înregistrat totuși lista de 30 candidați la funcția de deputat în Parlamentul RM, din partea Partidului Voința Poporului la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Felicitări tuturor care au făcut efort pentru că acest prim și mic succes să se realizeze. În continuare avem și mai mult de lucru pentru a explica alegatorilor că anume noi, Partidul Voința Poporului le oferim o alternativa, o șansa de a alege ALTCEVA. Avem o lista chibzuita cu juriști și economiști, cu pedagogi și medici cu ingineri dar cel mai important cu oameni căliți care au trecut prin foc și prin sabie și nu s-au frânt. Avem femei și tineri care înțeleg ce trebuie să facem și știu cum trebuie să facem. Dumnezeu să ne ajute!

De menționat că partidul Voința Poporului nu a înaintat niciun candidat la alegeri pe circumscripțiile uninominale, pentru că noi nu recunoaștem legitimitatea scrutinului în partea alegerilor pe circumscripții uninominale.

Argumentele noastre sunt următoarele dar nu numai:

  1. Poziția partidului Voința Poporului a fost expusă încă la etapa inițierii legii respective;
  2. Sistemul uninominal de alegeri a deputaților favorizează persoanele bogate și care pot fi mai ușor corupte și favorizează transfugii, ceea ce este nu altceva decât o forma frecventa de corupere politica;
  3. În forma în care a fost adoptata legea respectiva, creează condiții în care o persoana ar putea deveni deputat fiind votat de un număr mai mic de alegatori decât numărul voturilor acumulate de un primar a unui sat. Pe cine va reprezenta un deputat care a fost ales de 20–30 de alegatori?
  4. Deputații în Parlament aleși în condițiile sistemului mixt, vor avea putere de reprezentativitate extrem de diferita, ceea ce încalcă principiile constituționale.