Activitatea Consiliului Politic Republican al PUN

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Consiliul Politic Republican este organul de conducere al Partidului Unității Naționale în perioada dintre Congrese, fiind convocat nu mai rar decât de două ori pe an. Reieșind din prevederile statutare, Consiliul este autoritatea care aprobă sau propune cele mai importante decizii ale PUN.

2020


25 iul

Octavian Țîcu a fost desemnat drept candidat al Partidului Unității Naționale la funcția de președinte al Republicii Moldova

Octavian Țîcu a fost desemnat drept candidat al Partidului Unității Naționale la funcția de președinte al Republicii Moldova

Partidul Unității Naționale l-a desemnat pe liderul formațiunii, istoricul și intelectualul Octavian Țîcu, drept candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă, 25 iulie, în unanimitate, de către membrii Consiliului Politic Republican.

Consiliul Politic Republican al Partidului Unității Naționale consideră că rămânerea lui Igor Dodon în fruntea Republicii Moldova va duce la federalizarea statului și ancorarea sa în spațiul eurasiatic.

Luni, 27 iulie, ora 11:00, în scuarul Europei, unde vom lansa campania “Ce înseamnă Unirea cu România” în municipiul Chișinău, vor fi făcute declarații în legătură cu această decizie.

2019


21 dec

Alegerea noii conduceri a Partidului Unității Naționale

Partidul Unității Naționale a desfășurat astăzi, 21 decembrie 2019, ședința Consiliului Politic Republican. În cadrul acestui for au fost discutate mai multe subiecte de pe ordinea de zi inclusiv alegerea noilor vicepreședinți ai formațiunii.

Astfel, în calitate de prim-vicepreședinte a fost ales Viorel Iordăchescu. În calitate de vicepreședinți au fost aleși: Ion Cobîșenco, Ana Guțu, Igor Petcu, Laura Urschi, Victoria Botnari, Valentina Nicolenco, Dorin Dușciac, Sergiu Burlacu și Corneliu Pântea.

2018


16 dec

Consiliul Politic al Partidului Unității Naționale a luat decizia de a nu participa în alegerile parlamentare din februarie 2019

Consiliul Politic al Partidului Unității Naționale a luat decizia de a nu participa în alegerile parlamentare din februarie 2019

La 16 decembrie 2018 s-a desfășurat, în prezența președintelui de onoare al Partidului Unității Naționale, domnul Traian Băsescu, Consiliul Politic Republican al formațiunii noastre.

În urmă unei analize colegiale,

– luând în calcul pericolul reprezentat de preluarea puterii în Republica Moldova de către coloana a 5-a, reprezentată de Igor Dodon și PSRM,

– luând în calcul rezoluțiile instituțiilor europene care au constatat o erodare puternică a statului de drept și o degradare a regimului democratic din Republica Moldova,

– luând în calcul pericolul perpetuării unui regim hibrid Plahotniuc-Dodon,

Consiliul Politic al Partidului Unității Naționale a luat decizia de a nu participa în alegerile parlamentare din februarie 2019 și de a sprijini Blocul electoral “ACUM”.

Am luat această decizie conștienți fiind că fără un cadru democratic, inclusiv apropierea de România este pusa în pericol.

Această decizie nu este abandonarea idealurilor unioniste dar este o decizie matură care se datorează unor pericole majore ce planează asupra Republicii Moldova. // Facebook

2017


19 noi

Partidul Unității Naționale și-a ales structurile de conducere

Partidul Unității Naționale și-a ales structurile de conducere

Consiliul Politic Republican al Partidului Unității Naționale s-a întrunit astăzi, 19 noiembrie, în ședință ordinară. În cadrul întâlnirii au fost aleși 8 vicepreședinți ai Partidului Unității Naționale, și anume: Alexandru Cimbriciuc, Vlad Cășuneanu, Victor Rusanovschi, Dorin Dușciac, Ion Cobîșenco, Maxim Guțu, Cornel Pântea și Andrei Becciev.

Totodată, în cadrul ședinței Consiliului Politic Republican, a fost aprobată componența Biroului Politic și au fost trasate principalele direcții de activitate ale Partidului Unității Naționale pentru perioada următoare. De asemenea, Consiliul Politic Republican al Partidului Unității Naționale a decis înființarea Asociațiilor Unității Naționale în România și în Diasporă.