Declarațiile MPA în perioada alegerilor parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Declarații, sesizări, poziții și apeluri emise de Mișcarea Populară Antimafie (MPA) în perioada alegerilor parlamentare din 2019. Informațiile sunt preluate în întregime de pe site-ul partidului antimafie.md și din alte surse oficiale afiliate formațiunii.

februarie 2019


27 feb

Memoriu partidelor alese în Parlament

În ciuda tuturor manevrelor de periclitare, manipulare sau fraudare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, Partidul Democrat a obținut doar 30 de mandate în viitorul Parlament. Cu toate acestea, Vlad Plahotniuc are la îndemână tot instrumentarul pentru crearea unei majorități parlamentare și instalarea unui guvern marionetă după modelul Guvernului Filip.

Există premise că, pe lângă Partidul Șor (formațiunea politică “de buzunar” a lui Plahotniuc), deputați din Partidul Socialiștilor și din Blocul ACUM, vor migra spre Partidul Democrat pentru a forma o majoritate parlamentară.

În această situație, în care așa-zisa opoziție nu a câștigat alegerile, iar statul rămâne în continuare subordonat intereselor mafiote, există o singură soluție pentru demontarea “statului capturat” – deputații blocului ACUM și deputații Partidului Socialiștilor, după validarea mandatelor, să nu le ridice decât înaintând următoarele condiții:

Convocarea unei singure ședințe extraordinare a Parlamentului Republicii Moldova, în care să adopte un nou Cod electoral care va prevedea următoarele:

  1. Revenirea la sistemul proporțional pe o singură circumscripție națională și coborârea pragului electoral de trecere la 3%.
  2. Adoptarea prevederii excepționale de finanțare a campaniei electorale a concurenților electorali din bugetul statului stabilind cote egale financiare pentru fiecare concurent. Interzicerea donațiilor și a oricăror alte surse de finanțare pentru concurenții electorali.
  3. Adoptarea prevederii excepționale de desfășurare a agitației și a dezbaterilor electorale doar la Compania Teleradio Moldova. Interzicerea oricăror forme de publicitate electorală, emisiuni de autor sau talk-show-uri politice la televiziunile si radiourile private pe perioada întregii campanii electorale.
  4. Liberalizarea largă a condițiilor de participare a cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare la scrutinul parlamentar al alegerilor anticipate.


Remarcă: Orice formulă de coabitare la guvernare a formațiunilor politice, ce au acces în Parlament ca urmare a scrutinului din 24 februarie 2019, va adânci criza politică, colapsul economic și social al Republicii Moldova.

ianuarie 2019


28 ian

Antimafie s-a lansat în campanie cu sloganul: E timpul să spui NU!

Astăzi, 28 ianuarie 2019, deși Mișcarea Populară Antimafie nu și-a dorit o campanie organizată după regulile lui Plahotniuc, s-a lansat în alegeri pentru a da o șansă votului de protest împotriva Mafiilor de toate culorile și pentru a pregăti electoratul de dreapta pentru o nouă dimensiune politică intelectuală unionistă.

10 ian

MPA a depus actele la CEC pentru înregistrarea în campania electorală pentru parlamentare

Partidul politic Mișcarea Populară Antimafie a depus astăzi actele la CEC pentru înregistrare în campania electorală.

Jos Mafiile din RM și din România pentru realizarea visului de a ne reîntregi țara!

septembrie 2018


2 sep

Forumul Republica Unirii

Pe data de 2 septembrie 2018, partidul Mișcarea Populară Antimafie a organizat Forumul Republica Unirii în cadrul căruia a fost prezentată o nouă viziune asupra unirii Republicii Moldova cu România. Programul a fost prezentat spre dezbateri partidelor liberale unioniste și societății civile.

Totodată, în aceeași zi, a avut loc și Congresul IV al Mișcării Populare Antimafie. Lucrările Congresului s-au încheiat cu adoptarea modificărilor la Statutul MPA și alegerea conducerii partidului. Astfel, conform noilor prevederi, Mișcarea Populară Antimafie, partid de ideologie liberală, a consfințit prin Statutul său dezideratul formațiunii de Unire a RM cu România.