Circumscripția uninominală nr. 1, Briceni la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 1 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități din 2 raioane ale Republicii Moldova – Briceni și Ocnița. Din circumscripție fac parte 42 localități: 2 orașe și 28 sate (comune), cu alte 12 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 1, Briceni
Circumscripția uninominală nr. 1, Briceni la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Briceni, r-nul Briceni
str. Independenței 48, et. 4, bir. 1
Președintele CECEU Vladislav Bodrug
+373 (247) 23-502, [email protected]
Numărul localităților 42

r-nul Briceni
Briceni, Lipcani
Balasinești, Beleavinți, Bălcăuți (Bocicăuți), Berlinți (Caracușenii Noi), Bogdănești (Bezeda, Grimești), Bulboaca, Caracușenii Vechi, Colicăuți (Trestieni), Corjeuți, Coteala, Cotiujeni, Criva, Drepcăuți, Grimăncăuți, Halahora de Sus (Chirilovca, Halahora de Jos), Hlina, Larga (Pavlovca), Mărcăuți (Mărcăuții Noi), Medveja (Slobozia-Medveja), Mihăileni (Groznița), Pererita, Șirăuți, Slobozia-Șirăuți, Tabani, Tețcani, Trebisăuți
r-nul Ocnița
Corestăuți (Stălinești), Hădărăuți


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 1, arată că cele mai multe voturi, 9,374 sau 28.91% au fost acumulate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Candidați înregistrați

Candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova înregistrați de către Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 1, Briceni. Candidații sunt incluși în listă în aceiași ordine ca și în buletinul de vot conform înregistrării acestora de către Consiliul electoral de circumscripție. Termenul limită de depunere a documentelor de înregistrare a candidaților este de 24 ianuarie 2019.

# Candidat Formațiunea politică Înregistrat
1 Mihail Gnatiuc Partidul Democrat din Moldova 02.01.2019
2 Zinaida Greceanîi Partidul Socialiștilor din Republica Moldova 02.01.2019
3 Vasilii Petrașișin Partidul “Șor” 10.01.2019