Circumscripția uninominală nr. 8, Florești la alegerile parlamentare din 2019

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare

Circumscripția uninominală nr. 8 la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 cuprinde localități dintr-un raion din Republica Moldova – Florești. Din circumscripție fac parte 62 localități: 3 orașe și 31 sate (comune), cu alte 28 sate în componența lor.

Circumscripția nr. 8, Florești
Circumscripția uninominală nr. 8, Florești la alegerile parlamentare din 2019
Sediu or. Florești, r-nul Florești
Președintele CECEU Nicolae Catruc
+373 (250) 22-057, [email protected]
Numărul localităților 62

r-nul Florești
Florești, Ghindești, Mărculești
Alexeevca (Chirilovca, Dumitreni, Rădulenii Noi), Băhrinești, Cernița, Ciripcău, Coșernița, Cuhureștii de Jos (Țipordei), Cuhureștii de Sus (Nicolaevca, Unchitești, Gara Unchitești), Cunicea, Frumușica (Frumușica Nouă), Ghindești (Hîrtop, Țîra, Gara Țîra), Gura Camencii (Bobulești, Gvozdova), Gura Căinarului (Zarojeni), Iliciovca (Maiscoe), Izvoare (Bezeni, Scăieni), Japca (Bursuc), Lunga, Mărculești, Napadova, Prajila (Antonovca, Frunzești, Mihailovca), Putinești, Rădulenii Vechi, Roșietici (Cenușa, Roșieticii Vechi), Sănătăuca, Sevirova (Ivanovca), Temeleuți, Tîrgul Vertiujeni, Trifănești (Alexandrovca), Vărvăreuca (Stîrceni), Văscăuți (Făgădău, Octeabriscoe), Vertiujeni, Zăluceni


51 de deputați din cei 101 sunt aleși în circumscripțiile uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Deputatul este ales dintr-o listă de candidați, care este unică pentru fiecare circumscripție uninominală. Este ales deputat un singur candidat – cel care obține cel mai mare număr din voturile valabile ale alegătorilor.

O analiză a datelor privind rezultatele alegerilor parlamentare din anul 2014 în secțiile de votare incluse în circumscripția uninominală nr. 8, arată că cele mai multe voturi, 9 070 sau 26,91% au fost acumulate de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Candidați înregistrați

Candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova înregistrați de către Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 8, Florești. Candidații sunt incluși în listă în aceiași ordine ca și în buletinul de vot conform înregistrării acestora de către Consiliul electoral de circumscripție. Termenul limită de depunere a documentelor de înregistrare a candidaților este de 24 ianuarie 2019.

# Candidat Formațiunea politică
1 Eugeniu Nichiforciuc Partidul Democrat din Moldova
2 Sergiu Groza Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
3 Grigore Cojocaru Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
4 Ghenadie Ladaniuc Partidul “Șor”
5 Ludmila Crîjanovschi Partidul Nostru
6 Iurie Țap Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS”
7 Anatolie Cărbune Partidul Liberal