Pagina principală: Diferență între versiuni

De la alegeri.md
Salt la: navigare, căutare
Linia 2: Linia 2:
 
<div style="margin-bottom:1em; border-bottom:2px solid #a33"><div style="margin-bottom:-8px"><span class="h2" style="color:#a33; background-color:#fff; padding-right:8px">Alegeri în Adunarea Populară a Găgăuziei</span></div></div>
 
<div style="margin-bottom:1em; border-bottom:2px solid #a33"><div style="margin-bottom:-8px"><span class="h2" style="color:#a33; background-color:#fff; padding-right:8px">Alegeri în Adunarea Populară a Găgăuziei</span></div></div>
  
La '''[[Alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei din 2021|19 septembrie 2021]]''' în [[UTA Găgăuzia|Găgăuzia]], unitate teritorială autonomă cu statut juridic special din componența Republicii Moldova, vor avea loc [[Alegeri în Republica Moldova|alegerile]] ordinare în Adunarea Populară – autoritatea reprezentativă și legislativă a autonomiei. <!--Alegerile reprezintă cel de-al șaptelea scrutin de la constituirea Adunării Populare a Găgăuziei în 1995. -->Locuitorii Găgăuziei își vor alege [[Deputații Adunării Populare a Găgăuziei|deputații]] pentru un nou mandat de patru ani, în 35 circumscripții electorale uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.
+
La '''[[Alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei din 2021|19 septembrie 2021]]''' în [[UTA Găgăuzia|Găgăuzia]], unitate teritorială autonomă cu statut juridic special din componența Republicii Moldova, vor avea loc [[Alegeri în Republica Moldova|alegerile]] ordinare în [[Alegeri în Adunarea Populară a Găgăuziei|Adunarea Populară]] – autoritatea reprezentativă și legislativă a autonomiei. <!--Alegerile reprezintă cel de-al șaptelea scrutin de la constituirea Adunării Populare a Găgăuziei în 1995. -->Locuitorii Găgăuziei își vor alege [[Deputații Adunării Populare a Găgăuziei|deputații]] pentru un nou mandat de patru ani, în 35 circumscripții electorale uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.
  
 
<div style="margin-top:1em; margin-bottom:1em; border-bottom:2px solid #a33"><div style="margin-bottom:-8px"><span class="h2" style="color:#a33; background-color:#fff; padding-right:8px">Alegeri în Moldova</span></div></div>
 
<div style="margin-top:1em; margin-bottom:1em; border-bottom:2px solid #a33"><div style="margin-bottom:-8px"><span class="h2" style="color:#a33; background-color:#fff; padding-right:8px">Alegeri în Moldova</span></div></div>

Versiunea de la data 17 septembrie 2021 09:43

Alegeri în Adunarea Populară a Găgăuziei

La 19 septembrie 2021 în Găgăuzia, unitate teritorială autonomă cu statut juridic special din componența Republicii Moldova, vor avea loc alegerile ordinare în Adunarea Populară – autoritatea reprezentativă și legislativă a autonomiei. Locuitorii Găgăuziei își vor alege deputații pentru un nou mandat de patru ani, în 35 circumscripții electorale uninominale, câte un deputat în fiecare circumscripție. Pentru validarea alegerilor în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.

Alegeri în Moldova

Voința poporului constituie baza puterii de stat. Această voință se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret și liber exprimat. De la declararea independenței în 1991, în Republica Moldova se desfășoară toate tipurile de alegeri și referendumuri.

Criza COVID-19

COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, raportată pentru prima data la nivel mondial în decembrie 2019, iar în Republica Moldova la 7 martie 2020. Spre deosebire de alte țări, Moldova s-a confruntat cu un singur val al pandemiei, caracterizat printr-o creștere constantă a numărului de infectări, care s-a încheiat odată cu începutul vaccinării împotriva COVID-19 în martie 2021. Situația epidemiologică din țară este gestionată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care a instituit stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

516 316
cazuri confirmate
503 156
persoane vindecate
11 481
persoane decedate

Vaccinarea împotriva COVID-19

Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 a demarat în Republica Moldova la 2 martie 2021 și se desfășoară în trei etape, ținând cont de diferite grupuri populaționale și disponibilitatea vaccinurilor. Persoanele vaccinate pot verifica și descărca certificatul de vaccinare în format electronic pe platforma certificate-covid.gov.md.

787 045
vaccinați cu prima doză
756 774
vaccinați cu a doua doză
1 058 059
vaccinați cu schema completă
291 929
vaccinați cu a treia doză



Logo alegeri.md

alegeri.md, lansat în ianuarie 2019, este noua versiune a site-ului e-democracy.md, dezvoltat de Asociația pentru Democrație Participativă “ADEPT” începând cu 2001. Conținutul de pe vechea platformă web va fi treptat preluat și integrat pe alegeri.md.
Pentru informații și sugestii ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected].